返回列表 發帖

驚爆CCTVB內部員工回應環球時報聲稱 : 絕不向示威者低頭!!!

唔睇你就欺凌你
唔買落你廣告啲嘢就係欺凌你
當自己大曬咁

Tvb幾十年來中意封殺
中意欺凌邊間唱片公司就欺凌

唔畀邊間媒體採訪就唔畀
嚴格蒞講應該係近十年佢欺凌藝人嘅行為最過分

家下同我講係市民嚮度欺凌佢
當我弱智啊?
唔數臭重得了?
為我中意嘅藝人討回公道

最後一段突然變左小學雞

但寶礦力跪低咗

"絕不向示威者低頭"+最後嗰段講到明示威者等於暴力
好意思話自己持平?

【反紅媒】無綫指網傳聲明不屬實 對於被網民狙擊:對公司業務並無重大影響

反送中逆權運動抗爭至今,有網民發起反紅媒行動,抗議有傳媒報道偏頗,只集中報道示威者的衝擊行為,選擇對克警的濫暴視而不見,其中TVB成為眾矢之的,揚言抵制TVB落廣告的商品,同時狙擊TVB商場騷,呼籲積極「參與」TVB活動。網上亦有傳多間私人企業亦擬抽走無綫電視廣告,包括有Pizza Hut、信諾環球、「活色生香」安全套、保礦力等等....

而今天網上傳出TVB聲明指:「本台回應如下:

1. 本台對寶礦力昨天發表的公開信表示極度遺憾,特別是有關該公司要全面檢討對無線電視投放廣告的計劃,及促請無線電視響應公眾關注的言論。

2. 近期在香港發生之示威及衝突事件中,無線電視新聞均實時以多角度畫面現場直播,讓觀眾第一時間了解現場實況。無線電視成為磨心(兩面不討好),是意料之內。任何對無線電視不恰當的打壓,均不會影響本台公正不偏、客觀持平的新聞報道原則。

隨後,TVB一名負責人在接受記者採訪時表示,TVB因為客觀報道香港發生暴力衝擊立法會事件,讓觀眾全面透過多角度畫面親眼目睹現場實況、了解了警察面對當時環境從而作出的行動,包括驅散示威者,同時TVB相關報道的收視率很高,影響力很大,因此受到示威者的針對。還有示威者在網上欺凌及恐嚇TVB的廣告客戶,要求他們撤銷投放在TVB的廣告。

針對寶礦力水特撤銷投放在TVB的廣告一事,該負責人認為,寶礦力水特的言論可能是希望爭取示威者的支持,但其做法等同對暴力低頭。 法治是香港的基石,寶礦力水特是正當做生意,合法營商不應受到干預,不應也不能對暴力低頭。」但此聲明有別於平常無綫的聲明,特別是無綫的綫字,聲明中打了線字。

《蘋果》問過TVB,發言人指沒有發過此聲明,更回覆:「因最近經濟情況及政治事件,少數個別廣告客戶希望押後其宣傳計劃,或基於種種因素需調動廣告時間。本台會視乎個別情況作出處理,對公司業務並無重大影響。

無綫電視的新聞採訪一直秉持中立、專業及客觀的原則,並確保報道準確及持平。於近期示威及衝突事件中,本台記者堅守崗位,第一時間在現場直播,透過提供多角度畫面讓觀眾親眼目睹現場實況,公正不偏報道事件。」

https://hk.entertainment.appleda ... e/20190710/59809724

炒晒車

【反紅媒】無綫指網傳聲明不屬實 對於被網民狙擊:對公司業務並無重大影響

反送中逆權運動抗爭至今,有網 ...
hlyung 發表於 2019-7-10 21:10

好似話係內部消息
都係員工講嘅嘢

政府聲明:絕不向示威者低頭 d fd

份聲明串到好難信係真

有乜可能出聲明個標題啲字體係咁
好膠
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

有乜可能出聲明個標題啲字體係咁
好膠
JayantL 發表於 2019-7-10 21:15

我改咗標題

政府聲明:絕不向示威者低頭 d fd

份聲明串到好難信係真
bagfgfcde 發表於 2019-7-10 21:14

真就一定係真
不過唔係公開嘅聲明啫

我改咗標題
kenneth 發表於 2019-7-10 21:24

No啦
我係話張圖
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

No啦
我係話張圖
JayantL 發表於 2019-7-10 21:27

呵呵
Cctvb專報假新聞

家下連自己員工講嘅嘢都否認

當人好似佢啲觀眾咁智障

但唔係所有網民/網上支持者都係示威者
覺得tbb比較似係「示威者」
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

內部員工以為自己係膠層?
咁能巴閉
再將我相信的如煙火般綻放

689係fb向全國人民作出呼籲

簽名被屏蔽

先唔講新聞有政治立場, 鍾意播d唔播d

Drama有一大log 大陸劇星期一至六播; 資訊節目又改革開放70年; 連旅遊節目都介紹大灣區......
cctvb 好似變左質

回復 16# 阻住

果然係廢老界KOL

阻住 發表於 2019-7-10 22:37

點解689仲未死得

阻住 發表於 2019-7-10 22:37

全國人民都上唔到FB
又唔識睇正體字
佢喺度呼籲乜鬼

本身懶得理
依家咁惡即刻幫兩老cut鳩咗CCTVB!
係咁bye~

本身懶得理
依家咁惡即刻幫兩老cut鳩咗CCTVB!
係咁bye~
hehehaha 發表於 2019-7-10 23:10

反紅媒。。

極可能係fake news
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

極可能係fake news
John 發表於 2019-7-11 00:29

按邏輯,Tvb否認通常係真喎

份野真家假都好, 的人唔妥TVB的自動自覺就會成真
有的野, 講左100次就會是事實

按邏輯,Tvb否認通常係真喎
kenneth 發表於 2019-7-11 01:19

無否認呀~向共媒01 承認左
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

無否認呀~向共媒01 承認左
cathay1996 發表於 2019-7-11 12:54

估唔到係真
無線班人D文筆差到咁既
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

同中共內媒 聲明講一份
香港又另外一份

無綫係用綫唔係線喎

同中共內媒 聲明講一份
香港又另外一份
hissorhk 發表於 2019-7-11 14:16

你睇標題先啦
我講到好明係點

Tvb發言人指沒有發過此聲明,蘋果記者問到有關聲明內容是真是假,企業傳訊部表示內容屬實,更回覆:因最近經濟情況及政治事件,少數個別廣告客戶希望押後其宣傳計劃,或基於種種因素需調動廣告時間。本台會視乎個別情況作出處理,對公司業務並無重大影響。

再睇返文滙率先引述tvb向環時查詢嘅回應

明顯係有網民同將回應內容,同tvb 設計咗個聲明嘅樣式 。 咁依個聲明唔係由tvb發,佢當然大條道理話無發此聲明。但係個回應就絕對係屬實。

聲明同回應,文字遊戲。 最重要係tvb認咗內容屬實,即係無 炒 車!

踢走CCTVB。。日日都唔報狗察 點打人。。

Tvb 班港姐個個都唔敢出聲
特別係10A fyy 咁多嘢講
有人抵制TVB喎仲咩唔出聲發表下意見呀.

Tvb 班港姐個個都唔敢出聲
特別係10A fyy 咁多嘢講
有人抵制TVB喎仲咩唔出聲發表下意見呀. ...
kaman921 發表於 2019-7-12 10:45

佢哋自己自身難保

無綫係用綫唔係線喎
Pure. 發表於 2019-7-11 15:19

是但啦 係度做認字特警做乜 笑死人
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

是但啦 係度做認字特警做乜 笑死人
cathay1996 發表於 2019-7-12 15:34

Cm無呢種文化

CCTVB!