返回列表 發帖

開放世界 - Lester 莊正

單選投票, 共有 26 人參與投票
11.54% (3)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
88.46% (23)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 12/07/2019

作曲:鄺梓喬
填詞:林寶
編曲:鄺梓喬@emp
監製:Edward Chan / 鄺梓喬@emp

開機一刻 睜開眼 地闊天高
迷途等於有最大自由度
你失足一百舖 我有局遇雲霧
極疲勞 都可知道 景點分佈

關機一刻 呼口氣 又到清早
重頭開始照拒絕換難度
明明人生曲折總無秘技可勝過經驗
定藍圖 不可等到 青春衰老

前途哪裡種著花 沿途會有怪物嗎
大概先要輸過 先有必要轉個方法
平衡性要注重嗎 未怕摔跌終會跌到很慣
一世鍛鍊 我不怕

卡關一刻 幾多次 動氣得太早
原來根本愛世上沒平路
為何曾經疏忽幾個記錄點載過的事
極平常 今天苦惱 他朝分數

前途哪裡種著花 沿途會有怪物嗎
大概先要輸過 先有必要轉個方法
平衡性要注重嗎 未怕摔跌終會跌到很慣
一世鍛鍊 我只怕 從未作反

凌晨戰鬥到下班 從前勇氣未變吧
大概不要失策 只有心理那個關卡
純情太過正面嗎 面對這個開放世界荒蠻
哪怕過程太彎

這趟旅程我揀

由production到vocal都可媲美Royal Ho

由VnP期待到宜家,你同我出首咁既歌仲要唱成咁?好失望

John 正
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

難聽版林一峰

好難聽下

樣4分唱-1分

死 我覺得幾好聽
真係有個種日本熱血感覺
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

而家興番偶像歌手唱兒歌咩?
唱到咁都收貨?

5年前唔成功, 唔係冇原因. 5年都冇進步過, 原地踏步

omg... 原來佢係教唱歌,仲 500 蚊一個鐘一堂
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

D唱腔應該是黎曉陽那個類型,但難聽d, 仲要是Edward Chan監製。。。 Edward好等錢駛?

佢把聲係咪唔應該唱呢啲熱血歌,好夾硬嚟

見到咁多1分以為好驚嚇
一定好聽過oscar tao先啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

見到咁多1分以為好驚嚇
一定好聽過oscar tao先啦
hinz 發表於 2019-8-2 11:45

其實Oscar Tao可以再有2nd plug, 應該同他的樣及背後財力有關,歌藝不是一個重要因素

回復 15# 猴子爸

同埋佢手琴係幾勁,但係唱歌就不了

唱得都幾差下

D唱腔應該是黎曉陽那個類型,但難聽d, 仲要是Edward Chan監製。。。 Edward好等錢駛? ...
猴子爸 發表於 2/8/2019 09:32
SONY 今年新人嚟架喎-_-

其實Oscar Tao可以再有2nd plug, 應該同他的樣及背後財力有關,歌藝不是一個重要因素。 ...
猴子爸 發表於 2019-8-2 12:09

Oscar絕對可以靠財勢再出多幾plug,即使反應唔好
Lester今年話應該出多一首,但第一首反應麻麻,唔知公司仲肯唔肯dump更多資源落去呢

唱得好鬼難聽

媽 好老土啊
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

媽 好老土啊
b01091018 發表於 2019-8-12 22:38

其實我覺得佢既唱腔有d似你個最愛丁律師 都係一樣咁老土
仲以為你會鍾意呢個新人添

其實我覺得佢既唱腔有d似你個最愛丁律師 都係一樣咁老土
仲以為你會鍾意呢個新人添 ...
kayzzz 發表於 2019-8-12 22:49

我丁係悲劇女主角TYPE

絕對唔同
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

個唱腔有啲似吳業坤
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

不如唱番成名作come on james
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

死啦我覺得好好聽

評分人數