返回列表 發帖
有咩對比?
kayzzz 發表於 2019-7-19 18:07

純粹都係偷情

個post出左兩日已經超過14000點擊 好恐怖
kayzzz 發表於 2019-7-19 18:09

安仔咁多日計埋有萬二已經好叻

57.52% vs 57.54%

個post出左兩日已經超過14000點擊 好恐怖
kayzzz 發表於 2019-7-19 18:09

係喎 好異常
心姐有咁高關注度咩?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係喎 好異常
心姐有咁高關注度咩?!
liebe 發表於 2019-7-19 22:22

可能kay 粉多cd rom 咁當然都會有d街客既

雖然依度啲評論都幾多負皮 不過點都好啦 有人關注好過冇人關注

心姐出歌爭住入黎睇

認真
想聽黃心穎唱
hehehaha 發表於 2019-7-18 14:25

咪玩啦邊會似kay唱得好聽
再將我相信的如煙火般綻放

擺明入黎聽下有幾難聽

57.52% vs 57.54%
Jun. 發表於 2019-7-19 22:10

兩邊comment都係容粉

評分人數

• CunninG

聽得好舒服....其實個melody 好... 佢又唱得好,歌詞又寫得好
年度之歌

暫時
廢話 > 其實寂寞 > 偷情的禮儀

暫時
廢話 > 其實寂寞 > 偷情的禮儀
hehehaha 發表於 2019-7-20 19:28

黑盒>All

兩邊comment都係容粉
henhenhen 發表於 2019-7-20 16:02

兩個post盡顯兩邊fans既質素
邊邊帶風向大家有眼睇

評分人數

人妻 浴室都好聽過今年全部派台
唔知係因為個project拖得太耐冇曬期待 定係因為隻隻慢歌or類似題材風格搞到悶曬
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

聽聽下覺得幾正 juno嗰首有啲悶

其實首歌真係好正=,=
聽左幾日已經洗左腦
如果編曲可以豐富d 就真係perfect la

根本好好聽 唔知踩乜

呢首都期待咗好一陣子,幾有驚喜,好似幫浦銘心做個小總結

罪犯過 就别怕 地獄近
情感的真相 說清比說謊 更狠
難道供出你作過的孽 他還能憐~憫

所以 别自負到 任讓自己 每滴風駛盡

其實鬧緊林鄭

撚聲又撚得幾好聽
但live 咁撚聲實炒車

支持琪琪
琪琪世界第一
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解用口紅 唔用唇膏

好聽丫

「將他那智力 當是兒童」之後啲hmm...其實好謝安琪
終於返嚟了
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

真的是非常非常鍾意這首歌~~~

次次kay呢邊一出都覺得一般般 (人妻、女浴室、其寂寞)
之後再聽會耐聽d什至loop得起
可能旋律問題
Juno 個邊係相反
之後聽耐左只可以聽編曲 (17太高汁除外)

評分人數

個mv 簡單到你話係lyrics video 我都信

我淨係想聽返謝安琪⋯⋯ 唔想聽呢個角色

hlyung 發表於 2019-8-29 19:33

搞乜整個咁既MV要搞成個月咁耐

這首MV 不過不失,還是喜歡人妻的偽術和沐春風多一點。

呢個MV對唔對得住黃偉文份詞?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

這首MV 不過不失,還是喜歡人妻的偽術和沐春風多一點。
hkwilliamsiu 發表於 2019-8-29 23:19

直頭差啦唔該,不過不失?唔好笑死人啦
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

到時紅館演唱會係咪成個台乜都無
剩係睇KEY自己係度沖涼化妝換衫?

到時紅館演唱會係咪成個台乜都無
剩係睇KEY自己係度沖涼化妝換衫?
Lewis 發表於 2019-8-30 09:59

我覺得應該都會就係 黑白灰 為色調 得啲白色布 白色燈光 白色衫

整棵樹 整個浴缸係度
   為了跟容祖兒的colorful形成鮮明對比

個MV拍得佢好靚,打燈打得好好。Kay可以對住鏡頭化妝四分鐘一take落,唔知拍咗幾耐,喺Juno調教下佢啲演技好咗好多。個MV最後應該有伏線?佢套衫有少少唔同,而且冇咗件褸?或者係倒敍意思。

CLS
原來首歌偷情對象係董折

"(一個男人) 一個女人 和浴室時間點則是浦銘心與藍定凌結婚數年後,浦銘心居然與前夫董折藕斷絲連,而好男人形象的藍定凌居然全數忍受。"

播親jingle 我都唔覺得係廣東話
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

播親jingle 我都唔覺得係廣東話
b01091018 發表於 2019-9-5 11:54

咁係咩話

MV洗唔洗首首都係咁樣

幾好聽
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

CLS
原來首歌偷情對象係董折  

"(一個男人) 一個女人 和浴室時間點則是浦銘心與藍定凌結婚數年 ...
hehehaha 發表於 2019-9-3 07:42

夠甜便不痛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

安心偷食 = 謝琪 + 浦銘

拍到咁,浪費晒首歌
明明個題材可以好放

哩期好流行玩復古,哩首又係玩翻D 80S噶野

哩期好流行玩復古,哩首又係玩翻D 80S噶野
Lampard_poon 發表於 2019-9-17 16:50

假如讓你吻下去90s咋
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

假如讓你吻下去90s咋
JayantL 發表於 2019-9-17 18:31

謝安琪話係張國榮 想你
80s呀

呢種歌真係好難大獎

岩岩先發現最後播緊Bang Bang

5分

評分人數