返回列表 發帖
有咩對比?
kayzzz 發表於 2019-7-19 18:07

純粹都係偷情

個post出左兩日已經超過14000點擊 好恐怖
kayzzz 發表於 2019-7-19 18:09

安仔咁多日計埋有萬二已經好叻

57.52% vs 57.54%

個post出左兩日已經超過14000點擊 好恐怖
kayzzz 發表於 2019-7-19 18:09

係喎 好異常
心姐有咁高關注度咩?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係喎 好異常
心姐有咁高關注度咩?!
liebe 發表於 2019-7-19 22:22

可能kay 粉多cd rom 咁當然都會有d街客既

雖然依度啲評論都幾多負皮 不過點都好啦 有人關注好過冇人關注

心姐出歌爭住入黎睇

認真
想聽黃心穎唱
hehehaha 發表於 2019-7-18 14:25

咪玩啦邊會似kay唱得好聽
再將我相信的如煙火般綻放

擺明入黎聽下有幾難聽

57.52% vs 57.54%
Jun. 發表於 2019-7-19 22:10

兩邊comment都係容粉

評分人數

• CunninG

聽得好舒服....其實個melody 好... 佢又唱得好,歌詞又寫得好
年度之歌

暫時
廢話 > 其實寂寞 > 偷情的禮儀

暫時
廢話 > 其實寂寞 > 偷情的禮儀
hehehaha 發表於 2019-7-20 19:28

黑盒>All

兩邊comment都係容粉
henhenhen 發表於 2019-7-20 16:02

兩個post盡顯兩邊fans既質素
邊邊帶風向大家有眼睇

評分人數

人妻 浴室都好聽過今年全部派台
唔知係因為個project拖得太耐冇曬期待 定係因為隻隻慢歌or類似題材風格搞到悶曬
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

聽聽下覺得幾正 juno嗰首有啲悶

其實首歌真係好正=,=
聽左幾日已經洗左腦
如果編曲可以豐富d 就真係perfect la

根本好好聽 唔知踩乜

呢首都期待咗好一陣子,幾有驚喜,好似幫浦銘心做個小總結

罪犯過 就别怕 地獄近
情感的真相 說清比說謊 更狠
難道供出你作過的孽 他還能憐~憫

所以 别自負到 任讓自己 每滴風駛盡

其實鬧緊林鄭

撚聲又撚得幾好聽
但live 咁撚聲實炒車

支持琪琪
琪琪世界第一
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

點解用口紅 唔用唇膏

好聽丫

「將他那智力 當是兒童」之後啲hmm...其實好謝安琪
終於返嚟了
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

真的是非常非常鍾意這首歌~~~

次次kay呢邊一出都覺得一般般 (人妻、女浴室、其寂寞)
之後再聽會耐聽d什至loop得起
可能旋律問題
Juno 個邊係相反
之後聽耐左只可以聽編曲 (17太高汁除外)

評分人數

個mv 簡單到你話係lyrics video 我都信

我淨係想聽返謝安琪⋯⋯ 唔想聽呢個角色

hlyung 發表於 2019-8-29 19:33

搞乜整個咁既MV要搞成個月咁耐

這首MV 不過不失,還是喜歡人妻的偽術和沐春風多一點。

呢個MV對唔對得住黃偉文份詞?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

這首MV 不過不失,還是喜歡人妻的偽術和沐春風多一點。
hkwilliamsiu 發表於 2019-8-29 23:19

直頭差啦唔該,不過不失?唔好笑死人啦
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

到時紅館演唱會係咪成個台乜都無
剩係睇KEY自己係度沖涼化妝換衫?

到時紅館演唱會係咪成個台乜都無
剩係睇KEY自己係度沖涼化妝換衫?
Lewis 發表於 2019-8-30 09:59

我覺得應該都會就係 黑白灰 為色調 得啲白色布 白色燈光 白色衫

整棵樹 整個浴缸係度
   為了跟容祖兒的colorful形成鮮明對比

個MV拍得佢好靚,打燈打得好好。Kay可以對住鏡頭化妝四分鐘一take落,唔知拍咗幾耐,喺Juno調教下佢啲演技好咗好多。個MV最後應該有伏線?佢套衫有少少唔同,而且冇咗件褸?或者係倒敍意思。

CLS
原來首歌偷情對象係董折

"(一個男人) 一個女人 和浴室時間點則是浦銘心與藍定凌結婚數年後,浦銘心居然與前夫董折藕斷絲連,而好男人形象的藍定凌居然全數忍受。"

播親jingle 我都唔覺得係廣東話
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

播親jingle 我都唔覺得係廣東話
b01091018 發表於 2019-9-5 11:54

咁係咩話

MV洗唔洗首首都係咁樣

幾好聽
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

CLS
原來首歌偷情對象係董折  

"(一個男人) 一個女人 和浴室時間點則是浦銘心與藍定凌結婚數年 ...
hehehaha 發表於 2019-9-3 07:42

夠甜便不痛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

安心偷食 = 謝琪 + 浦銘

拍到咁,浪費晒首歌
明明個題材可以好放

哩期好流行玩復古,哩首又係玩翻D 80S噶野

哩期好流行玩復古,哩首又係玩翻D 80S噶野
Lampard_poon 發表於 2019-9-17 16:50

假如讓你吻下去90s咋
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

假如讓你吻下去90s咋
JayantL 發表於 2019-9-17 18:31

謝安琪話係張國榮 想你
80s呀

呢種歌真係好難大獎

岩岩先發現最後播緊Bang Bang

5分

評分人數