返回列表 發帖
好彩微博冇po嘢 如果唔係幫唔落

謝安琪會唔會挑戰chandelier
HOTMAN 發表於 2019-10-2 21:26

會唔會再次入院

小星星外送茶瀨nini9595【Skype:bjx778】【Telegram:nini9595】
外送地區:【台北─新北─新竹─台中─彰 ...
nini9595 發表於 2019-10-2 21:37

淫妻正咁多...

聽日派主題曲:773312

佢1977年3月13出世 唔通有關係?
musiccc 發表於 2019-10-3 16:23

又房間number?

要先稍稍劇透的是,其實《773312》這首主題曲,跟今次演唱會最大的命題並沒有直接的關係,反而是一種延伸。 ...
hehehaha 發表於 2019-10-4 23:13

愛情故事玩埋人工智能

賣曬末?
hohoho 發表於 2019-10-5 18:56

黃牛未

我驚個台好hea/9

你驚個局勢太混亂開唔成好過啦
kayzzz 發表於 2019-10-5 21:05

淨係覺得演唱會video宣傳實比人罵 話咩平行時空唔發聲

小道消息Juno最後會出場一齊唱
nicknicknick 發表於 2019-10-5 21:50

我睇第二場 即係冇羅生門

今次有冇勁歌熱舞?
hehehaha 發表於 2019-10-5 23:28

慢歌慢舞

可以搵返6號唱
cmho 發表於 2019-10-5 23:21

好過坤哥

有無人有多支瑩光棒可以share比我
hehehaha 發表於 2019-10-6 18:24

唔覺意買多咗一萬枝 過幾日係紅館門口派咪嘥

kkbox白金優先啲飛都唔係幾靚
60段
JayantL 發表於 2019-10-6 23:23

same
但kkbox嗰售票系統確係做得唔錯

仲話fans喎

連謝大媽必定留 囍帖街 做假encore都唔知

笑死人咩
kayzzz 發表於 2019-10-7 01:30

人妻應該唔夠膽第一首就唱利東街

Expectation:
OPENING: 囍帖街(Marching Band Version)
DIVA: 773312 / 神奇女俠的退休生活 / 方玲霞
DRAMA ...
JasOh103 發表於 2019-10-7 01:25

urban fantasy 應該係最琪待嗰part 唔要medley唱哂成首得唔得

以下 plugged songs 如果唔唱足8成 普通觀眾應該會嗌回水(紅字唔唱應該會噓爆)
姿色份子
我歌…故我在
...
kayzzz 發表於 2019-10-7 02:14

Juno咁多錢去環球買版權啦

真係唔好太expect今次係hit歌大集合
entertainment元素應該會好低
hehehaha 發表於 2019-10-7 02:41

希望佢考慮到今次個show會有街客第一次睇
art show得嚟可以唱多幾首big hits (你們的幸福同年度之歌好耐冇唱 希望唱)

完場有冇地鐵翻屋企,擔唔擔心?
乐坛风云 發表於 2019-10-7 08:21

每次完show 出面幾十架巴士邊度都去到 怕乜

網上海量大字報 位置隨機 680賣400
加上社會咁唔穩定 究竟到時要封幾多黑布 ...
fifty1205 發表於 2019-10-7 17:37

點解咁多跳樓飛 銷情係咪真係咁差

今晚開始rehearsal
可以去紅館門口聽下有無唱沐春風
hehehaha 發表於 2019-10-7 19:31

希望聽到雞蛋

用兩日開聲
nicknicknick 發表於 2019-10-7 20:26

算佢啦 越唱越勇

你班友個個SET到咁高分點睇
abcxyz302006 發表於 2019-10-7 21:55

你地講到咁伏 希望唔好令人太失望  
btw 有冇得pm我

希望成晚個台一堆爛石得一個人一支大燈同一支micstand
最多扮暈走人
hehehaha 發表於 2019-10-7 22:56

聽你咁講個台會唔會hea到連LED 大screen都冇.....

Madonna Madame X Tour都冇LED
可以參考下
hehehaha 發表於 2019-10-7 23:37

其實冇LED都冇問題 前提係個台靚就得

最重要唔該今次要出碟
abcxyz302006 發表於 2019-10-8 00:15

10月直程係街唔見有廣告 唔該用慳咗既廣告費搭靚台+出碟

不如估下成個rundown會翻唱幾多首Juno

良心歌手比大家有廁所位
JasOh103 發表於 2019-10-8 00:18

說好的Kay個人演唱會

今晚!

會唔會連偷情的禮儀都冇...

PS 由1930 mon post mon到而家

真係十半完......? 我而家嘗試將個rundown play一次, 其實又唔係咁差, 但作為KAY粉, 想佢唱多啲自己歌呀 ...
winnie^_^ 發表於 2019-10-9 22:32

吓唱完啦?

有呀
harry 發表於 2019-10-9 22:36

有冇降key/走音

睇咩討論區話完咗 真?

真係無乜
harry 發表於 2019-10-9 22:41

睇片見live唔差 好似係個rundown出哂事
PS 希望中間唱咗十幾首Juno佢心滿意足 玩完一晚就算 聽日cut哂佢變人妻放題

誠心希望Kay完show睇吓依度啲人講啲咩
就算犧牲visual effect
佢唱返多啲自己歌都好過今日你地講到咁
然後大執rundown!!!!!

係咪有錄影?
stephybest 發表於 2019-10-9 22:49

就算有都應該尾場?

我明你講咩呀
的確佢紅館格既歌其實唔多
但其實喜帖街前既謝安琪,又真係靠呢堆歌build up 到fans base
...
victor1991415 發表於 2019-10-9 22:44

我相信去到而加無論佢唱咩自己歌都好過今日

說好的「心靈感應」同「不一樣的紅館」大家體驗到嗎?

搞到聽日唔想睇

唱國語歌咁都唔唱脆弱都係敗筆黎
Wonders 發表於 2019-10-9 23:10

國語都有幾首好歌 偏偏揀首 一 嚟唱...

好明顯唔會啦, 應該晚晚一樣
winnie^_^ 發表於 2019-10-9 23:38

佢咁搞法下次仲點開show? 我驚1場紅館都full唔到

大家diu,因為大家覺得心目中既謝安琪係要咁咁咁
但謝安琪用一個show話比大家聽其實佢想咁咁咁,吹咩{:4_9 ...
hehehaha 發表於 2019-10-9 23:43

就算佢做得好爽 唔使練舞同講嘢慳返好多rehearsal時間 都希望佢為fans考慮下

雖然好明白佢想搞個好之前好唔同既show
但難得今次狀態幾好live又唔走音
不如唱多幾首自己歌出碟 有紀念性之除又有口碑?

PS依然尊重kay既選擇

大家係度講冇用㗎
係Kay ig comment反映俾佢聽啦

雖然唔知佢會唔會睇ig 不過係唯一令佢知道我地意見既途徑

讚佢好靚先 吸引佢注意
然後開始鬧爆佢
JasOh103 發表於 2019-10-10 00:42

我已經讚咗佢同Juno對藝術既堅持
想表達不滿又要好婉轉 驚佢唔睇

另外間場位有d都幾悶, 係玩殺人個段片幾正, 其他都係無野睇, 可能佢自己有好多message想講, 但係我諗無咩觀 ...
hohoho 發表於 2019-10-10 00:46

最弊佢自己又唔講嘢 咩「心靈感應」都做唔到啦
加上選曲令現場觀眾唔易get到佢想帶嘅deep message 所以兩頭唔到岸
其實唔講嘢、唔跳舞、冇嘉賓嚟配合劇情都可接受
但連encore又冇,又咁早完場,觀眾不滿都好正常
連基本唱自己歌既requirement都meet唔到 先係最大弊病

佢玩FB仲多時間
成日見佢半夜LIKE人同回人
abcxyz302006 發表於 2019-10-10 00:47

可能FB Juno唔理
其實我諗佢ig由一team人出post   見佢comment都係用英文親自覆

都估到Juno 監製一定好偏
希望琴晚只係rehearsal,今晚即執rundown啦大佬
Lewis 發表於 2019-10-10 00:56

係度呼籲大家不斷comment令Kay本人意識到要改吓rundown (唔cut Juno嗰part都起碼唱多幾首自己歌 博2300完)

佢成個"故事"連住, 好難執,我諗好多歌都無買版權所以唔會唱

btw其實佢個故事有無人明講咩? ...
hohoho 發表於 2019-10-10 01:02

其實fans已經唔care故事連貫性 最尾唱完獨家村再加幾首舊歌都收貨

你要講成魔 一首成魔之路咪夠囉
中間成10首FANS都唔會知係乜既歌
邊個會即時咁深究你想講乜
你要做藝術 做 ...
z6yhk159 發表於 2019-10-10 01:21

agger明白佢對藝術創意既堅持,但都要顧及唔同audience
而加連資深fans同街客都負評
除非改rundown 否則口碑好難再做好

點改啦 個rundown fix好晒
除非佢臨尾整多個encore
cathay1996 發表於 2019-10-10 03:16

希望佢破下Juno大師既例唱完獨家村再唱多幾首自己歌 咁都收貨啦

Juno大師請批准 保證唔破壞整體storytelling

佢好明顯唔想唱雞蛋/家明呢d隱喻咁 heavy歌,show前訪問睇到佢取態
其實d 粉迫佢唱都唔係一件好事{:4_100 ...
cathay1996 發表於 2019-10-10 03:29

其實獨家村已經收貨
我諗載我走、山林道、雨過天陰都不妨係最尾一唱

PS估唔到雞蛋同家明已成絕唱

揀juno啲歌黎唱有咩問題
就算kay唱返自己啲side track 班街客都唔識嫁啦…
起碼唔洗次次都loop 開 ...
stephybest 發表於 2019-10-10 03:37

其實大家都係唔滿意數量
預咗為咗配合劇情而唱吓Juno 只不過係冇預唱咁多姐