返回列表 發帖
10年啦 你們的幸福好正但係無出
Jun. 發表於 2019-7-19 21:57

你們的幸福真係簡單得黎唔花巧 把聲發揮得好好既一次

Btw kay終於有個正常既演唱會名
kayzzz 發表於 2019-7-18 23:31

應該叫we connect 至係嘛

第一次開show咪出左碟囉
好多謝安琪吶喊演唱會2009
森姆@結論 發表於 2019-7-19 21:14

嗰次有7場

其實今年如果轉番唱社會歌應該首首大HIT
Jun. 發表於 2019-7-19 21:10

實掃曬啲至尊獎同YouTube 紀錄
佢真係同以前嘅形象好大分別

實掃曬啲至尊獎同YouTube 紀錄
佢真係同以前嘅形象好大分別
kenneth 發表於 2019-7-20 04:30

一開始kay 都唔係出政治歌
只係唱下社會d有趣現象
做乜要set 個框框比佢呢

一開始kay 都唔係出政治歌
只係唱下社會d有趣現象
做乜要set 個框框比佢呢  ...
add 發表於 2019-7-20 09:18

如果今年出政治歌班盲反又會話抽水搏like之類
不如做完心姐個project跟住試新嘢好過

不如做完心姐個project跟住試新嘢好過 ...
aussie2013 發表於 2019-7-20 10:25

只要kay做歌做得開心 作為kay粉就開心

不如做完心姐個project跟住試新嘢好過 ...
aussie2013 發表於 2019-7-20 10:25

等佢隻個人碟啦都係
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

等佢隻個人碟啦都係
abcxyz302006 發表於 2019-7-20 11:03

唔明點解唔講政治/社會既kay 就唔可以係kay

簽名被屏蔽

希望會唱香女人

唔明點解唔講政治/社會既kay 就唔可以係kay
add 發表於 2019-7-20 11:27

點鬼知

個個又話失望又盛

無論ig or fb都見到

雖然知道無可能,但都要抱有希望

臨崖勒馬
載我走

簽名被屏蔽

可惜嚇走哂5場觀眾,未試過有女歌手由7場急跌至2場
你老闆 發表於 2019-7-20 19:27

數字遊戲黎姐
不如數最喜愛次數?

簽名被屏蔽

雖然知道無可能,但都要抱有希望

臨崖勒馬
載我走
samxdxd 發表於 2019-7-20 17:42

載我走好大機wor
上年拉闊擺咗入去心姐個故事
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

數字遊戲黎姐
不如數最喜愛次數?
add 發表於 2019-7-20 22:27

無視個膠王喇

其實叫urban fantasy,全部關urban事既歌都唱得
咩茶餐廳,賴床,港女幸福星期日都關urban事

可能謝安琪第一part 化身示威者,用市民角度唱出大家心聲,雞蛋與羔羊,然後第二part化身林鄭,唱人 ...
hehehaha 發表於 2019-7-18 21:25

你估佢係HOCc?人哋仔細老公索又點咁進擊???預咗juno係一小時註場嘉賓

回復 9# 黃家正
笑死,有埋奸夫

話說佢又話今年有個人大碟?
演唱會之前唔知會唔會有嗰隻大碟嘅歌出

希望有一半中

1. 沐春風
2. 呻吟
3. 一個女人和浴室
4. 弱水三千
5. 鶴頂紅
6. 上春風的課

7. 偷情的禮儀
8. 其實寂寞
9. 你前來‧我過去
10. 寫得太多
11. 借火

12. 成魔之路
13. 廢話
14. 雌雄同體 / 香女人
15. 逆蒼生

16. 酷兒 / 秋分 / 從此世界多一分鐘 / 超生培慾 / 耿耿於懷
17. 羅生門
18. 年度之歌
19. 囍帖街

20. 我最喜愛的歌
21. 人妻的偽術
22. 家明 / 3/8 / 鍾無艷 / Shallow / Thank You, Next
23. 愁人節
24. 雞蛋與羔羊
25. 最好的時刻

encore:
26. (一個男人)一個女人 和浴室
27. 你們的幸福
28. 愛上殺手

你估佢係HOCc?人哋仔細老公索又點咁進擊???預咗juno係一小時註場嘉賓 ...
KendjiBB 發表於 2019-7-20 23:09

我反而覺得Juno會做演唱會導演 / 監製然後唔上台
或者尾場先會上
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

希望有一半中

1. 沐春風
2. 呻吟
3. 一個女人和浴室
4. 弱水三千
5. 鶴頂紅
6. 上春風的課

7. 偷情的禮 ...
hehehaha 發表於 2019-7-21 01:25

點可以冇獨家村
可以講心姐同 董折 / 藍定凌 / 奸夫 同床異夢
有Shallow又點可以冇橙海

點可以冇獨家村
可以講心姐同 董折 / 藍定凌 / 姦夫 同床異夢
有Shallow又點可以冇橙海 ...
JayantL 發表於 2019-7-21 01:30

個故事太長
可能三晚都唔同rundown 先講完個故

個故事太長
可能三晚都唔同rundown 先講完個故
hehehaha 發表於 2019-7-21 01:34

又要好似拾回咁 放風話晚晚唔同rundown昆人買幾場飛?

回復 181# JayantL

拾回兩場好唔同wor。。。一場有劉德華,一場有羅生。
舞來舞去 不日內開始錄音。

希望演唱會會有Yum K淋浴濕身環節
Let's Get Wet
配合翻佢近年嘅形象

回復  JayantL

拾回兩場好唔同wor。。。一場有劉德華,一場有羅生。
黃家正 發表於 2019-7-21 05:15

都有坤囝

星期五 press con + KKTIX 訂飛
8 月 8 號公售
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

/
暗戀的忐忑、單身的寂寞、熱戀的快樂⋯
愛情中每個忘我時刻,也許我們會愛到迷失自己⋯
但總會找到謝安琪。
細聽她的六大都市戀曲,十月紅館,一起聽一個屬於你我她的故事。
\

WTF? 係咪即係我只會聽到十七度 載我走 鍾無豔 年度之歌呢d?

見kkbox個promo有
男女浴室/羅生門/載我走/鍾無豔/其實寂寞/偷情的禮儀

/
但總會找到謝安琪 ...
HOTMAN 發表於 2019-7-23 21:29

有呢啲已經偷笑

六大都市戀曲
She can keep iT
nicknicknick 發表於 2019-7-23 21:38

咁既主題既話 真係不了

唔係真係拉闊就咁搬上紅館下話

六大都市戀曲
She can keep iT
nicknicknick 發表於 2019-7-23 21:38

是咪無勢不兩立

/

Concert宣傳文案一定係要focus係街客 咁既文案唔意外
你數下kay有幾多廣東愛情歌先啦 個數量根本fill 唔到個rundown
實有唔少社會歌既

見kkbox個promo有
男女浴室/羅生門/載我走/鍾無豔/其實寂寞/偷情的禮儀
stephybest 發表於 2019-7-23 21:34

竟然無 囍 帖 街 lol

/

有人 (暗戀的忐忑)
念念不忘 (單身的寂寞)
你前來‧我過去 (熱戀的快樂)
雌雄同體 (愛情中每個忘我時刻)
酷兒 (也許我們會愛到迷失自己)
人渣 (總會找到謝安琪)

Concert宣傳文案一定係要focus係街客 咁既文案唔意外
你數下kay有幾多廣東愛情歌先啦 個數量根本fill 唔 ...
kayzzz 發表於 2019-7-23 22:22

Hah?有冇街客想聽謝安琪「六大都市戀曲」呀?

HOTMAN 發表於 2019-7-23 22:26

Oh pleaseeee
你知唔知前幾日偷情的禮儀已經帶理果幾首歌上左kkbox日榜頭30位
果時係無任何宣傳

btw 過去三次紅館都有唱:
3/8
囍帖街
愁人節
鍾無艷
跟我走
姿色份子

紅館無唱過:
十二月二十
C餐
第一天
紅衣天使
我可以被這個世界淘汰,但不可以被世界擊敗

HOTMAN 發表於 2019-7-23 22:26

想聽Shallow

想聽Shallow
hehehaha 發表於 2019-7-23 22:34

希望佢唔好翻唱任何英文歌

kayzzz 發表於 2019-7-23 22:35

The One and Only

kayzzz 發表於 2019-7-23 22:35

A single woman    and Bathroom
The Manner of Cheating
Bullshit (with Juno)
Bath Spring Breeze

The One and Only
abcxyz302006 發表於 2019-7-23 22:36

講緊翻唱呀

講緊翻唱呀
kayzzz 發表於 2019-7-23 23:06

咪翻唱囉!
蒲銘心翻唱謝安瑣

咪翻唱囉!
蒲銘心翻唱謝安瑣
hehehaha 發表於 2019-7-23 23:08

膠少陣啦

其實用浦銘心呢個角色去演繹翻kay以前d歌
應該都會好有feel,而且都好match
具有獨立思考ge作家,都可以批判下整容之風、八卦雜誌