返回列表 發帖
冇乜觀眾入場都係一種靜

希望個Urban Fantasy 係咁

第一part 9月之龍和道
第二part 太子站列車車廂
第三part 機場大堂
第四part 2003政府官員的浴室
第五part 2019夏天的沙田街頭
第六part 某年6月的天X門廣場
第七part 2047年的董折屋企
第八part 1997年6月的香港

希望個Urban Fantasy 係咁

第一part 9月之龍和道
第二part 太子站列車車廂
第三part 機場大堂
第四part 20 ...
hehehaha 發表於 2019-9-1 21:23

特別嘉賓:林鄭
合唱人妻的偽術
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

合唱人妻的偽術
mosesming 發表於 2019-9-1 21:25

浸著浴缸出場

合唱人妻的偽術

演唱會8點15分準時開show
舞台背景為龍和道
瑩幕顯示928三個字
阿kay 在摸擬大台的垃圾桶堆之中爬出
演唱Gigi金曲 煙霧瀰漫 及Kary 今夜煙花燦爛
其後舞台噴出大量煙霧
而歌手向韻詩連同2000位小朋友手執雨傘從山頂跑到台上
一起合唱家明及差一點我們會飛
為個唱揭開序幕

合唱人妻的偽術

真係要請佢先撼得到sammi同joey

難怪呢個post未開show都咁多瀏覽
連反琪人士冇人覆都自己幫手推post
其他人又點會唔入黎睇

大麥網賣飛,連“紅磡香港體育館”都寫成“紅磡中國香港體育館”
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大麥網賣飛,連“紅磡香港體育館”都寫成“紅磡中國香港體育館”
lightupmylight 發表於 2019-9-4 08:35

噴到
連人哋場館個名都要改埋
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

lightupmylight 發表於 2019-9-4 08:35

唔係中國紅磡中國香港體育館,fail

唔會有人叫紅磡中國香港體育館,嘥氣啦
任我行 失憶蝴蝶

咁得閒check個大陸網個名
Btw 應該改做 紅磡中國香港體育館 祖國兒女演唱會
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

咁得閒check個大陸網個名
Btw 應該改做 紅磡中國香港體育館 祖國兒女演唱會 ...
kayzzz 發表於 2019-9-4 14:21

紅磡大於中國,你呢隻死港毒

好煩唔好成日講政治得唔得
連心姐都唔理政治啦
香港加油

大麥網仲有各日期各個票價全部有售,6連位任買,咩回事?真係咁滯銷麼?

大麥網仲有各日期各個票價全部有售,6連位任買,咩回事?真係咁滯銷麼?
lightupmylight 發表於 2019-9-6 17:21

其實討論滯唔滯銷不嬲係討論 香港城網 賣成點
係大陸網賣成點應該係得你同另一個叫fifty既會員care
再講有冇香港人會係大麥網買飛 甚至有冇聽過有個咁既網 都成問題

再講 ...
kayzzz 發表於 2019-9-6 17:31

大陸嗰個網都係官方啲飛,點解唔可以討論?

angelcheng0203 發表於 2019-9-6 17:55

人地要自我麻醉天后謝安琪四場紅館已經賣哂
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

angelcheng0203 發表於 2019-9-6 17:55

我邊句令你覺得唔俾你討論?
但眾所x知 kay 俾上面ban到咁
上面擺明唔多fans
而有幾多香港人知個網都成問題
我質疑個網參考價值啫
另外 香港公售賣曬 係有人隔硬要搵位插kay我都明既(唔係話你)

人地要自我麻醉天后謝安琪四場紅館已經賣哂
fifty1205 發表於 2019-9-6 18:25

講真,邊有可能明明之前仲有咁多飛,會突然一日之內賣晒啊

有歌/mv/宣傳出末?

其實就算未賣晒都差唔多啦
Koalabear 當年又唔關心下自己偶像薛凱琪兩場都勁滯?
(利申有睇 但麻麻)
而家咁既時勢佢一路以黎咁既定位
唔滯銷已經算好啦
次次click 入黎都係啲小學雞式單單打打真係好低b
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦

再講 ...
kayzzz 發表於 2019-9-6 17:31

講下就可以透露俾其他有d可能想睇嘅會員,但又係公售買唔到飛嘅,甘佢地多個渠道買到飛

期待年尾全身個人大碟< Kay isnt me... >

其實就算未賣晒都差唔多啦
Koalabear 當年又唔關心下自己偶像薛凱琪兩場都勁滯?
(利申有睇 但麻麻)
而家 ...
ricnature 發表於 2019-9-7 15:40

呢個forum最多小學雞單單打打架啦

你又唔係第一日上
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

但其實,大麥網d飛嘅位都唔錯,未買票嘅都係一個選擇
(無咗某會員真係清淨好多)
人好貪心,想有新鮮感,又不肯放開舊人

呢個forum最多小學雞單單打打架啦

你又唔係第一日上
abcxyz302006 發表於 2019-9-8 11:40

梗係知
但都仲係好煩
怨婦咁三日唔埋兩日單單打打
諗住click 入黎睇下正常討論
影響晒成個cm 可讀性
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦

大6人真係好煩 咪鬼黎啦
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

回復 728# 帥小寶`

Totally Agree!!!!

原來有6款演唱會poster
算唔算香港演唱會史上最多

原來有6款演唱會poster
算唔算香港演唱會史上最多
hehehaha 發表於 2019-9-8 21:06

但得4場
全壇狂賀白河喜來登被ban

但得4場
cathay1996 發表於 2019-9-8 22:13

6款4場
64 64
有隱喻

我個 Rundown 好正
本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

買咗飛 第一次睇佢 希望真係唔好令人失望
講真 佢之前kkbox嗰宣傳有d趕客...

kay叫大家唔好帶燈牌/螢光棒入去, 唔好大嗌, 掌聲就ok

希望演唱會live加油......
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

希望演唱會live加油......
帥小寶` 發表於 2019-9-11 22:28

好sexy好好聽
呢d先係聲音行為藝術!

已經大概知有某首歌係必唱!

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-9-9 10:14 PM

點解會咁快知...
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

HOTMAN 發表於 2019-9-12 12:21 AM

喜帖街嗎
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

HOTMAN 發表於 2019-9-12 00:21

唔唱廢話同一個女人和溶室
唱十字架你們的幸倪

唔唱廢話同一個女人和溶室
唱十字架你們的幸倪
hehehaha 發表於 2019-9-12 01:41

請問家明有冇?

請問家明有冇?
eason 發表於 2019-9-12 02:32

10月9號話你知

梗係知
但都仲係好煩
怨婦咁三日唔埋兩日單單打打
諗住click 入黎睇下正常討論
影響晒成個cm 可讀性 ...
ricnature 發表於 2019-9-8 15:02

算啦,都見慣不怪了,只係奇怪謝安琪仲有咁大影響力值得嗰幾位不停攻擊?當年咁威脅某人地位就話啫...理性討論,咁大麥網係咪分咗一堆飛賣?如果佢哋散唔到會唔會俾返城網?謝安琪個聽眾群咁本地其實大陸應該冇乜市場。

HOTMAN 發表於 2019-9-12 00:21

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽

算啦,都見慣不怪了,只係奇怪謝安琪仲有咁大影響力值得嗰幾位不停攻擊?當年咁威脅某人地位就話啫.. ...
Serendipity 發表於 2019-9-12 03:52

隔離登超多打手黑kay

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-9-9 22:14

睇唔到

btw演唱會搵得蔡德才同梁基爵幫手

下隻碟不如搵佢地幫手

隔離登超多打手黑kay
kayzzz 發表於 2019-9-12 12:41

隔離登啲Kay粉黑人就真呀,自己去佢地個討論區睇下
吹到人地抄Sammi個演唱會

隔離登超多打手黑kay
kayzzz 發表於 2019-9-12 12:41

呢幾個月特別多

隔離登啲Kay粉黑人就真呀,自己去佢地個討論區睇下
吹到人地抄Sammi個演唱會 ...
Ki 發表於 2019-9-12 13:09

有d撲街連kay仔女都黑
你唔系盲ga嘛?
我祈求美雅拎女銅一定要發生