返回列表 發帖
當容祖兒賣緊980/580 睇謝安琪要980/680...
Well.... 依家睇演唱會真係貴
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

話到明 “Kay isnt me”
kayzzz 發表於 2019-7-18 21:14

幻想到全晚都係黑白低胸衫 然後狂唱yum fu歌
肥婆馬上收皮

可能係 The Album 音樂劇  
Anws 一嚟就三場會唔會樂觀咗少少...
616.1314 發表於 2019-7-18 21:16

上次有羅生門同退出加持 兩場都賣咗一排先滿
今次... 等跳樓飛算 用心姐做賣點真係無乜興趣
肥婆馬上收皮

大家放心 暫時浦銘心計埋合唱得7首歌
z6yhk159 發表於 2019-7-18 21:19

The Album 18首歌+羅生門 三部曲+幾首淫歌翻唱
Encore 囍帖街
肥婆馬上收皮

開場會唔會有旋轉式浴缸
黃家正 發表於 2019-7-18 21:14

Part 1 浴缸
Part 2 食煙
Part 3 沙發
Part 4 床戰
Then Encore
肥婆馬上收皮

可能謝安琪第一part 化身示威者,用市民角度唱出大家心聲,雞蛋與羔羊,然後第二part化身林鄭,唱人 ...
hehehaha 發表於 2019-7-18 21:25

清醒啦 kay... isn't me
同埋依家謝安琪喺大陸解封左 佢都開始返大陸接商演
真係唔好抱咁大期望佢會好似上次咁喺個台度唱雞蛋與羔羊
肥婆馬上收皮

心姐紅館...會唔會係香港史上最淫紅館show
Frankiekiekie 發表於 2019-7-18 21:52

沐春風with Rosa
一個男人 一個女人 同 浴缸with古天樂
其實寂寞 沙發with Juno
偷情的禮儀 with鄭伊健
肥婆馬上收皮

樂壇天后謝安琪 勁過二線Sammi 1秒全線sold out
肥婆馬上收皮

你係就一次過放之後限張數啦垃圾
kwanie 發表於 2019-7-26 10:17

Juno係咪請左英皇演唱會部staff過去幫手
肥婆馬上收皮

全部寫已售完?
真係唔係好信
Lewis 發表於 2019-7-26 10:37

謝安琪好紅 希望加到十場
肥婆馬上收皮

希望開多啲,咁先有跳樓霏
賴爽 發表於 2019-7-26 10:42

歌手謝安琪(Kay)將於10月9至11日舉行紅館演唱會,不過個唱尚未正式售票方法,網上已出現炒飛潮,將980元、680元及380元炒貴近一半,變成1650元、1050元及800元。Kay接受訪問時表示:「我當然唔希望見到啲歌迷或觀眾,冒住受騙嘅風險去買呢啲黃牛飛,呢啲炒風一定唔可以助長,我同我公司知道呢個消息都好緊張,希望大家留意官方售票嘅消息。」

人地好勁㗎,未開售貴飛已經炒貴咗700蚊
肥婆馬上收皮

笑左 勁多人FB diu話一分鐘賣晒係咩玩法
肥婆馬上收皮

一場先得果2500張俾人搶
abcxyz302006 發表於 2019-8-1 22:42

噴,8500個位先放得2500張,6000x4 收埋咗去邊 lol
肥婆馬上收皮

搞唔掂喎 仲有好多飛
帥小寶` 發表於 2019-8-8 13:57

優先唔係秒殺咩 Kay話炒黃牛喔
肥婆馬上收皮

Chisin 未試過城網分流買飛但first time入到
放咁少飛都可以咁易任買 遲d內部飛出埋黎 應該有跳樓飛
肥婆馬上收皮

咦 七間大學嘅最喜愛女歌手 點解咁少人去支持架
一萬張飛都賣唔哂 個個都唔用實際行動去支持民主天后Kay!!!!!!
肥婆馬上收皮

你覺得佢上一次收山好紅咩
kayzzz 發表於 2019-8-8 18:22

上次有羅生門同山林道加持先兩場
今次化身沐浴巨星開四場
肥婆馬上收皮

諗起成個賣飛過程都幾好笑 未開始優先訂飛之前煲新聞話炒黃牛
KKTIX就放勁少飛扮秒殺加場 公售就搞城網分流賣飛同限左演出前14天先可以拎飛
搞咁多野 到最後每場2500張飛公售都賣成咁
無人話要一日賣哂先光彩 但佢間公司搞咁多野吹棒佢係天后級好搶手 成件事好7
肥婆馬上收皮

我又入嚟問下賣哂飛未先

認真:
依家咁嘅時勢
今日唔知今晚事
邊會有興致同你撲飛 ...
mosesming 發表於 2019-8-15 10:08

關智斌一日賣哂五千幾張飛wor
謝安琪10,000張飛賣到依家仲有咁多
樂壇天后竟然賣得衰過嘅四五線半退休歌手
肥婆馬上收皮

又要選擇性唔提係關智斌加容祖兒加Twins加張敬軒加古巨基
如果四個一線加一個四線歌手連五千張都 ...
nicknicknick 發表於 2019-8-16 10:46

照你嘅logic 之前啲創作人開作品展應該好好賣㗎
點解會賣得咁差
肥婆馬上收皮

Were you living under a rock when Concert YY was held?
OT: 希望到時唔好請古天樂 請到爛晒 ...
nicknicknick 發表於 2019-8-16 12:27

伍樂城 有Twins Joey Janice Kelly 千Fa
Eric Kwok有千Fa Gigi Sa
吳國敬有Sammi Kelly
全部都係賣飛個陣預告哂 但全部都有跳樓飛喎
反OT 希望Kay快d公開嘉賓救下票房
肥婆馬上收皮

說好的四場all sold out呢?原來抽起d飛拎去大陸大麥網賣
四場大量980/680任買
肥婆馬上收皮

叫大家盡量唔好帶螢光棒入場,喺黑暗中感受氣氛
myrichardac 發表於 2019-8-29 19:25

聽完佢咁講 其實係更加趕客
真係唔識欣賞Juno嘅art sense
肥婆馬上收皮

大陸嗰個網都係官方啲飛,點解唔可以討論?
angelcheng0203 發表於 2019-9-6 17:55

人地要自我麻醉天后謝安琪四場紅館已經賣哂
肥婆馬上收皮

咁短?
lightupmylight 發表於 2019-9-25 19:11

唔出奇 當年阿gem都係
肥婆馬上收皮

wewa尋日有個鬥快搶活動
用980就買到2張980飛..
我搶到
fungbb132 發表於 2019-9-26 15:36

半價散飛
肥婆馬上收皮

Facebook 好多9-10/10 八折飛賣
肥婆馬上收皮

Post條link上黎啦
想睇多場
kayzzz 發表於 2019-10-2 17:25

自己去fb search la 張海報中間勁大字寫八折
肥婆馬上收皮

超平特價 放 謝安琪演唱會

10月9日 15行 980賣680

10月10日 8行 980賣780

2連 4連
肥婆馬上收皮

愛情故事玩埋人工智能
let'sbegin 發表於 2019-10-4 23:37

其實都幾重口味,董折要玩埋機械版心姐
肥婆馬上收皮

網上海量大字報 位置隨機 680賣400
加上社會咁唔穩定 究竟到時要封幾多黑布
肥婆馬上收皮

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-10-7 21:48

都預咗,佢之前話好驚喜 Juno揀咗首歌俾佢做opening
肥婆馬上收皮

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2019-10-8 12:46

笑死 搞咁多野又煲新聞扮天后扮好賣
依家滯銷到咁 連山頂飛都要跳樓
肥婆馬上收皮

如果聽晚地鐵都係8點停 咁可能半場黑布了
JasOh103 發表於 2019-10-8 21:08

會唔會黑布多過欣宜
肥婆馬上收皮

JayantL 發表於 2019-10-9 20:29

OMG 好空...
肥婆馬上收皮

追po啦你
kayzzz 發表於 2019-10-9 20:40

啱啱先睇到IG STORY見fd po 兩邊側全部空...
肥婆馬上收皮

樓上有係現場既人話8-9成喎

你個friend係咪去左睇 2009 好多謝安琪吶喊演唱會? ...
kayzzz 發表於 2019-10-9 20:48

兩邊側680 380全部空哂 仲未計其他section空位
你咪繼續自high 9成囉lol
肥婆馬上收皮

咪玩啦
睇KAY演唱會邊個會想聽咁多JUNO..
Lewis 發表於 2019-10-9 21:43

今日Kay發布宣傳短片,在當中提到:「今次演唱會主題叫kay…isn’t me,是關於我閱讀自己心靈上的感受,好想跟大家分享。演唱會呈現方式會類似音樂劇,無對白,全用歌曲去表達,歌單是自己用了3個月去挑選。」

果然係Yum Kay 內心咁多欲望
肥婆馬上收皮

Rundown仲衰過拾回...
肥婆馬上收皮

其實係咪正式同以前既kay講再見
hinz 發表於 2019-10-9 22:54

希望聽晚唱埋坤坤和懷念講再見
肥婆馬上收皮

想出碟 但又唔想俾copyright?
PerryXD 發表於 2019-10-9 22:58

埋單6首環球、1首金牌大風、1首邁亞就出到碟啦
肥婆馬上收皮

現場fd:好想死 好多人悶走 睇到呆左
肥婆馬上收皮

大家diu,因為大家覺得心目中既謝安琪係要咁咁咁
但謝安琪用一個show話比大家聽其實佢想咁咁咁,吹咩{:4_9 ...
hehehaha 發表於 2019-10-9 23:43

1. 雖然佢入行已經十四年 但有1/3時間都係生仔同休息
本來作品唔算好多 hit songs亦唔會好似Sammi/Joey/千嬅 真天后咁大把歌揀
所以街客入到場發現佢咁多歌都唔唱 走去喪唱Juno 香港人心態一定會要回水

2. 社會因素
大家都知謝安琪靠咩起家 同埋佢嘅音樂價值喺邊
我諗好多人入場都係想得到心靈慰藉或者重振士氣
完場發現貨不對辦就一定會好嬲

Btw 謝安琪之前d訪問對呢個演唱會解讀都好伏lol
本來已經賣得咁差 仲有三場 祝佢好運啦
肥婆馬上收皮

睇相覺得台+某啲visual好似唔錯幾靚幾外國
ig有好多人都係讚好藝術好正
不過見到有個港女睇到dllm, 笑死我{ ...
721AXA 發表於 2019-10-10 00:01

https://instagram.com/stories/ci ... gshid=1l3gd741zrdv1
我啱啱都見到個 笑咗
肥婆馬上收皮

連登仔瘋狂diu緊,見到有個cm笑死我:
Juno個傻x二世祖玩藝術就自己玩啦
X你老母係要玩我Kay bb
肥婆馬上收皮

走曬音都咁多人讚狀態極佳。。。
616.1314 發表於 2019-10-10 00:22

同KKBOX比狀態極佳
大家都對實力派歌手比較包容,如謝安琪、吳雨霏
肥婆馬上收皮

負評推到上C1 真係多L謝Juno
快d約滿走人啦

全晚舞台處於昏暗狀態,Kay的造型是淡色系列為主,完全顛覆港式傳統演唱會,華麗Bling Bling服飾、勁歌熱舞、嘉賓、Encore、歌手歌迷互動的High爆場面統統欠奉,而最惹歌迷怒吼是開場曲竟翻唱Juno的歌《畸》,中及尾段繼續唱Juno的歌曲,完全佔據Kay三分一歌單,她多首大熱歌曲全部消失,演唱會因而出現「廁所位」,每分鐘都有人離場。

插到好應...
肥婆馬上收皮