返回列表 發帖
一開始kay 都唔係出政治歌
只係唱下社會d有趣現象
做乜要set 個框框比佢呢  ...
add 發表於 2019-7-20 09:18

如果今年出政治歌班盲反又會話抽水搏like之類
不如做完心姐個project跟住試新嘢好過

數字遊戲黎姐
不如數最喜愛次數?
add 發表於 2019-7-20 22:27

無視個膠王喇

其實叫urban fantasy,全部關urban事既歌都唱得
咩茶餐廳,賴床,港女幸福星期日都關urban事

希望演唱會有以下名曲

勢不兩立
拾回
借過
歡送會
溫室
kayzzz 發表於 2019-7-26 21:23

歡送會真係不了
次次都skip

廢話mv出咗
估唔到心姐咁好身手

佢之前d演唱會既海報個art sense簡直冇得同今次比

應該唔使擔心今次演唱會個舞台setting同effect ...
kayzzz 發表於 2019-8-1 14:09

入咗幻國成個形象同包裝都high end咗幾個level

寸你唔係唔知呀

仲去人地個post搞搞震
kayzzz 發表於 2019-8-8 17:09

咪引咗件過嚟尋仇囉
真係唔知去隔離搞事有咩意義

咁總係有人用sammi joey standard去睇kay既

某程度上都係好事
kayzzz 發表於 2019-8-9 10:37

其實美祖之後Kay係咪算賣得最好既女歌手?
其實唔跳舞唔sell舞台效果齋唱都算賣得唔錯喇

拎女金+最女唔係應該用faye,sammi,miriam,joeystandard去睇key,不過差太多皮都廢事睇落去
理 ...
你老闆 發表於 2019-8-9 11:34

乜而家拎1次女金1次最優女0次最受歡迎女歌星就推到上祖祖既level?
咁拎11次女金1n次最優女1n次最受歡迎女歌星有咩意義?

同年拎903女金+903最女唔係應推到上祖祖level唔通係janice level? 怪就怪key無本事拎大獎服唔到眾,所以 ...
你老闆 發表於 2019-8-9 12:15

黐線你個best friend國泰會員唔係話kay冇TVB個女歌手獎根本唔係天后咩
你兩個出嚟引戰之前可唔可以夾好口供先
so confusing

本身某位cm連登Kay粉 吹到話人瑞都開到十幾場 Kay都至少十場
已經想笑_佢
但估唔到佢開四場都可以便秘式賣 ...
放空 發表於 2019-8-10 04:33

好心你作為版主就唔好一而再再而三帶頭引戰
引嗰件膠粉出嚟膠多幾頁有咩意義?

慘 d haters又冇得推post
kayzzz 發表於 2019-8-18 22:43

其實都唔算賣得差啦根本冇點宣傳
再加上點睇都似art show多過歌舞演唱會

前幾日仲有十連lol 點解突然會賣曬
是咪公司自己一次過買起
Lewis 發表於 2019-8-19 11:21

其實都幾日
已經唔算突然

其實kay最近咩事
Juno提都唔提偷情mv淨係講情感的廢墟
就嚟演唱會都唔上電台做訪問
好似失咗蹤咁

你咪自己死入黎理左囉
kayzzz 發表於 2019-8-19 20:52

黐線cm三大膠換咗幾輪呢條友始終冇跌出過前三
真係膠力無窮
怕怕

希望今次可以做得好好睇睇下次挑戰四面台

回復 919# myrichardac

點解要在意班有病既人而去左右唱咩歌?
啱flow啱theme咪唱囉

我比較在意演唱會前主題曲都唔派一首
係咪Juno忙電影成間公司就冇人做嘢

因為我覺得份詞好講佢地兩人既故事 所以有「我們」會親切啲

loop到停唔到 ...
JasOh103 發表於 2019-10-11 14:23

咁折中啦
我們的生命如胚胎蹦跳無聲

我係 Juno 歌迷
我見到有 Kay 的歌迷去 Juno IG 鬧佢,又叫佢改 rundown,又叫佢放過謝安琪,我真係好心痛 ...
SPD 發表於 2019-10-11 16:50

唔係Juno有誠意我諗Kay根本唔會出返嚟唱歌
有d人仲過分到叫人太監真係cheap到

so?who care?
Qmen 發表於 2019-10-12 01:35

babe you care

不過演唱會同最女從來都無關
個show好睇就夠

唔係話完咗呢個project之後會行心靈路線咩
timgoi 發表於 2019-10-12 09:54

成魔之路算唔算dark既心靈路線

其實心入面打咗底會好啲,第一場連四首麥浚龍,又兩首未聽過嘅新歌,加埋佢童年個 part 成 log 歌唔識真 ...
賴爽 發表於 2019-10-12 09:09

其實可以skip個story background既
今年堆歌少咗Juno寫既文案成件事舒服咗好多
從另一個角度講浦銘心堆歌可以證明情歌唔係得你愛我你唔愛我
仲可以唱人妻委曲求全,失婚女性浴室自high,偷情女性優雅知性,yum女享受沐春風
就算冇故事做包裝其實個角度都幾新
而呢樣嘢係台灣大陸音樂甚少涉及既
係港樂先可以有空間做

回復  hehehaha

我覺得係 抽返身出嚟
    因為由頭到尾 心姐只係故事既角色 不必太用心 同上心
     ...
TOBY6101 發表於 2019-10-12 16:27

你啱

從來只有kay fans催kay出新歌
依家竟然有3首新歌等住派 個感覺好奇怪
kayzzz 發表於 2019-10-13 18:35

仲有邊首?

依首十大真係好合理
但太遲派連十大低位都谷唔切
kayzzz 發表於 2019-10-13 21:58

773312應該會速冠跟住8 wks谷基因最後三冠

係高質音樂會 但欠缺演唱會最重要既娛樂性
Hanson 發表於 2019-10-14 14:02

演唱會最重要唔係演唱咩?
定係應該改名娛樂會?
咁林憶蓮d演唱會係好娛樂定好失敗?

我們的基因
作詞:林夕
作曲:陳輝陽
失憶蝴蝶 發表於 2019-10-14 18:52

夕陽!!!!

謝大媽最中意大大力摑D haters一巴773312出果時都大把人話距唱唔到
787491313 發表於 2019-10-15 10:18

謝大媽d haters低質+低B啫
要摑佢哋真係毫無難度

尋日loop咗成日彳亍
正到

我覺得在陽台上看你正過基因喔
耐聽d曲風成熟d
基因就係一聽就會好好聽不過聽一排會厭

根本 the album 講了好多現實的問題,只係搵情歌來包裝
SPD 發表於 2019-10-18 11:30

有d人咪就係prefer直接灌輸訊息囉
仲日日大叫社會琪已死
膚淺