返回列表 發帖
彈完冇唱過就落台
笑死
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Visual播mv
垃圾到
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

假古天樂
咩料

773312係kiri唱
笑死

終於瞓醒

773312疑似咪嘴
唔好以為kkbox獨家就以為我冇聽過

回水啦diu
未睇過咁垃圾嘅show

live狀態據說ok
787491313 發表於 2019-10-9 22:48

很想到無邊~~~~~~~~~搜索

其實唔係只係歌嘅問題
係成個production都唔掂

個台得個浴缸同啲枯木爛樹
衫又唔靚
啲visual又唔靚
仲要有啲係播mv 再整多個假古天樂
啲過場片又唔知jm9 cult cult哋咁

成場氣氛dead air到
古天樂段Cult片其實寂寞先醒一醒 然後又瞓返
你們的幸福 獨家村響起全場先真正開始醒曬
結果你同我講個show已經完L咗WTF

成個show可以讚下嘅應該只係隊band夠多人
同埋唱咗兩首slowness同幾首cc

邊首有走音 講黎聽下
我懷疑你有冇入場睇
add 發表於 2019-10-10 00:27

很想到無邊~~~搜索

聽返 你們的幸福x獨家村
牙夕份詞個「你」字
真係好適合代入而家嘅謝安琪

聽下原曲先講啦
add 發表於 2019-10-10 06:37

咪玩啦
彳亍有乜可能冇聽過
第一段個「邊」的確走咗個大音 你可以搵片對比返
當然如果你話同Juno比
咁你當我冇講過

並唔係話唱得唔好
只係一定唔係好多人所講嘅狀態好好
有幾首Juno嘅歌仲要音樂蓋過人聲
我覺得上年拉闊唱得好過今日(仲要拉闊個音響勁垃圾)

當你仲鬧緊kay唔出聲嘅時候
去睇下6嘅IG
係佢嘅音樂 謝安琪一早出左聲
艾石仔 發表於 2019-10-10 08:05

人哋話諗起另一套電影咋
咁都可以自high

我們的基因 好聽到痛哭 應該可以loop 1000次
點解唔plug
另一首新歌叫咩名?

Btw 773312講基因 ...
kayzzz 發表於 2019-10-10 13:01

可能未錄

期待阿kay吸收完大家意見
尾場賣大包嚟個終極encore唱多一首《拾回》送俾fans!

我鍾意基因既名多啲
JasOh103 發表於 2019-10-11 13:44

但九字歌啱你wor

想聽kay kay 啲爛gag
WZA111 發表於 2019-10-11 19:41

可以睇返攞七間大學女歌手啲片回味下

咁我寧願佢出返
本身好期待嗰隻碟

利申禽獸係至尊歌。
kwanie 發表於 2019-10-11 21:18

等咗美吹作俾佢嗰首好耐

BTW
其實我覺得係因為零noise先cut咗

其實你成日陰d陰d出po反kay做乜
773312 今日有一處高音reach唔到 好明顯無咪嘴
雖然同你睇唔同日 ...
kayzzz 發表於 2019-10-12 01:53

反kay如果要陰啲陰啲 咁反嚟托咩
我原價支持kay架
我話個show唔得都只係我個人意見啫 代表唔到啲乜
而且第三場同頭場對比 可能佢今日已經將好多細節變smooth咗都好正常啫

至於你話 唔會一日咪嘴另一日唔咪
其實兩日都可能冇咪 可能只係我睇嗰日嘅backing vocal比今日開得更大聲only
所以我先話疑似咪嘴

利申:開backing vocal係好正常嘅事

如果你係指其實寂寞個度 我覺得好有心思

從來都唔知原來兩個MV係要一齊播 兩個分開左既人做野都係咁同步 ...
kayzzz 發表於 2019-10-12 02:03

咁我又唔覺得話好有心思
始終兩首歌本身都係對應返兩個人同時間發生嘅事 / 感受
紅館visual如果就咁照播返mv 對於我嚟講就覺得hea啦

睇完行出場之後,第一樣諗到嘅係:
原來今年容祖兒要贏我最喜愛,又唔係想像中咁易 ...
星勤 發表於 2019-10-12 00:02

如果你睇演唱會嘅目的or感受竟然係諗起最女呢啲獎
咁你都好功利啫
同埋又關容祖兒咩事呢

其實我諗好多入場既人包括我
鬧既原因係入場係想睇謝安琪 而唔係浦銘心立體版故事囉
點解唔賣飛既時候就講 ...
yinjai 發表於 2019-10-12 11:47

Agger
上年拉闊講到明浦銘心 所以睇完都好滿意
今次係話有一部分自己 有一部分係浦銘心
結果差唔多20首都係講浦銘心

好彩淨係唱多首羅生門
咁都公平啲

我從來都冇鍾意過羅生門
所以冇蝕
mosesming 發表於 2019-10-12 22:50

羅生門live聽唔少
我都唔care

平時炒粉live

今日穩定live + 感動
kayzzz 發表於 2019-10-12 22:57

拉闊version都ok嘅
冇啲頒獎禮 kkbox咁災難

希望有秋官同佢一齊唱愛上殺手
kwanie 發表於 2019-10-12 23:18

其實有冇人知點解愛上殺手落曬架
Juno唔鍾意黑歷史所以買起版權全部銷毀曬?

燒烤叉三子(釗鋒 on king)
    周博賢
洗衣王國130 發表於 2019-10-13 00:02

Jase都嚟咗

冇source真係講乜都得

我們的基因
作曲: Eric Kwok
填詞: 黃偉文
JasOh103 發表於 2019-10-14 21:33

作曲:Cousin Fung
填詞:林寶

OK?

聽聞有澳門場
787491313 發表於 2019-10-16 13:33

100蚊入場有望