返回列表 發帖
梗係知
但都仲係好煩
怨婦咁三日唔埋兩日單單打打
諗住click 入黎睇下正常討論
影響晒成個cm 可讀性 ...
ricnature 發表於 2019-9-8 15:02

算啦,都見慣不怪了,只係奇怪謝安琪仲有咁大影響力值得嗰幾位不停攻擊?當年咁威脅某人地位就話啫...理性討論,咁大麥網係咪分咗一堆飛賣?如果佢哋散唔到會唔會俾返城網?謝安琪個聽眾群咁本地其實大陸應該冇乜市場。

聽日派主題曲:773312

佢1977年3月13出世 唔通有關係?
musiccc 發表於 2019-10-3 16:23

定係董折提款卡密碼?lol

不要再說了

總之感謝juno

無佢kay仲湊緊女
kayzzz 發表於 2019-10-11 18:07

所以啲人仲唔心足,講咗幾萬次如果唔係有浦銘心呢個project謝安琪都退出咗,點都唔會再出以前嗰種社會歌,大眾仍然唔心息。

如果佢一早講明個show會係咁
大家感覺可能會好啲
尋晚睇第二場
身邊啲人好似因為睇過setlist
知道哂會係 ...
mosesming 發表於 2019-10-11 09:52

其實謝安琪一早已講明個show形式係咁樣⋯⋯⋯觀眾冇留意就買飛係觀眾問題吧⋯⋯

所有人一直誤會咗佢係社會琪
其實心姐先係真正嘅佢
今次個show就係同社會琪一刀就這麼兩斷
斷完 ...
harry 發表於 2019-10-11 17:53

我從佢訪問嘅理解,係暗示社會琪(i.e.大眾對佢嘅認識)只係佢嘅一部份唔係全部,所以就係「被誤解」,呢個意思都呼應到個show,因為社會琪只喺其中一部份出現。

佢有講過會唱8首Juno?
啲粉都根本唔係屌佢唔say hi 佢啲爛gag唔聽都罷啦
JasOh103 發表於 2019-10-11 19:22

咁事實上佢又冇講過會只唱自己歌,佢只係話新舊歌都有,咁又冇講錯到。咪同其他星開紅館話會唱好多side track 最後得一兩隻或者唔hit主打都當side track 同一個情況。lol

佢好似賣完飛先講架wor
616.1314 發表於 2019-10-11 19:43

Press con 開嗰陣已經係咁講,成個宣傳layout都已經明顯係唔跟傳統紅館演唱會概念,係街客係唔係都搶咗飛先啫。
所以呢類show Ivana 開會正常好多,因為佢啲觀眾接受程度比較大,謝安琪始終個形象太mass太down to earth,走另類大家就接受唔到。但我認同要做吓新嘢,佢拾回個演唱會已經好似流水式製作,係時候去突破。

01個專訪做得好好,謝安琪都好清晰解釋選曲及次序的關係,十分欣賞佢及團隊的心思。