返回列表 發帖
估「畸」是opening
但可否唱返多一些kay自己的歌........ T.T 我是去看她的個人演唱會好不好
利申︰看第2場

真係十半完......? 我而家嘗試將個rundown play一次, 其實又唔係咁差, 但作為KAY粉, 想佢唱多啲自己歌呀

其實聽謝安琪
冇節外生枝、愁人節呢d 真係有d 怪
victor1991415 發表於 2019-10-9 22:34

佢在最近一個訪問講過, 佢當年走,同周博賢各走各路,是因為覺得不知再在這方面(應該是指社會歌)做落去,因為早幾年真係有令人覺醒的作用,但慢慢其實不再需要,佢不知點做落去,周老闆又想從政,所以如果唔係juno這個project,她有排都不會再出來唱,只是佢出返來,大家好掛住以前的佢

但如果佢今次咁鋪排,有佢以前的歌,又真心好怪,唔夠連貫,唉,作為kay粉,好矛盾

利申,我明日睇,未試過睇一個演唱會,要前一晚煲個rundown一次,我怕我明日投入不到...

我嘗試而家成個rundown play一次, 其實每首歌都好連貫,唯有咁樣做好心理準備,令自己明日開心啲,忠粉就係唯有咁樣

RUNDOWN updated. 10月9 第一場 反白:
兩首新歌歌名已FC.

01. 畸
02. 囍帖街
03. 鍾無艷

04. 人妻的 ...
hehehaha 發表於 2019-10-9 23:17

感謝大大 ><

講句公道話啦,其實近來佢啲訪問,已經同大家打定底,唔好覺得佢會出來唱一堆big hit big hit 同big hit......只係我冇諗過3分1都是Juno......

其實嚴格嚟講街客最想聽嗰幾首佢都有唱
只係其他歌偏到連fans都唔識/唔expect ...
mosesming 發表於 2019-10-9 23:21

其實有賴床我好開心......

唔知會唔會每晚改小小rundown?
kayzzz 發表於 2019-10-9 23:37

好明顯唔會啦, 應該晚晚一樣

大家溫習下歌單啦唯有
add 發表於 2019-10-9 23:39

已經煲緊,而家好慶幸自己睇第2場...

佢咁搞法下次仲點開show? 我驚1場紅館都full唔到
let'sbegin 發表於 2019-10-9 23:42

其實佢去到呢個位置, 佢都唔恨幾多人來睇啦,佢想做佢自己想做的風格,我唯有煲熟歌單配合佢

好正呀呢首,同勇悍17一pair好似係咁:

我們的基因 / 生命如胚胎蹦跳無聲

不稀罕吸引別人 不管古怪傳 ...
myungwon 發表於 2019-10-11 01:09

然後我再陽台上看你,同困獸28是一對 終於成個故事完整晒

準備明日入場第2次
昨晚嗰場,真係好正...