返回列表 發帖
仲未買 有d想睇
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

睇今晚 聽fd講其實好正 街客講既野唔洗理

好聽到全場呆左

謝大媽有幾耐未咁爆seed
kayzzz 發表於 2019-10-11 23:01

其實唱第一首 已經知佢狀態好唔錯

明明個concert成個production做得唔差
懷疑鬧果D人聽開粵曲
而家浦銘心果條storyline立體左10倍

我們的基因 / 生命如胚胎蹦跳無聲

不稀罕吸引別人 不管古怪傳聞
光陰不夠賺回來日早??運 偏勾引了 ...
hehe 發表於 2019-10-10 20:37

我們的基因

不稀罕吸引別人 不管古怪傳聞
光陰不夠賺回來日早登青雲 偏勾引了你歡心

身邊擠滿悶人 掃去眼中灰塵
獨個來去不必帶故知親
但說話不囉嗦的你 頗有趣吸引

約會你原本貪你就我
莫明地欣賞我 才令我 明白我怕獨個
想與你玩~玩火

人最討厭沒個性 做大事要幾歲便被承認
談情甜在沒人證 生命如像胚胎蹦跳無聲
年少亦從未任個性 亦沒人性 未共你驚世駭俗難認命
剛好你闖進來 手牽手出走到邊境
我們的基因不必鑑證

早一點擺脫密雲 早一天變大人
終於可以換來權利挑選親人
當然要與你結婚

草繩粗率更迷暈 哪怕教堂陰沉
沒鑽戒交杯嘴角那香檳
沒有人祝福的婚禮 只會更相襯

約會你無非想你像我
但其後想不到 其實你 明白你太像我
漫遊亦怕蹉跎~

人最討厭沒個性 做大事要幾歲便被承認
談情亦沒憑證 不如沉默放浪似幽靈
年少亦從未任個性 極沒人性 未共你驚世駭俗難認命
剛好你闖進來 手牽手出走到邊境
結局的基因只靠即興

很虔誠 很純情 不必辨認誰在計劃~愛情

概括哂大家聽到睇到嘅 應該岩9成掛

好Sweet 聽完呢首
亦了解咗故事後面點發展 再睇多次歌詞 就好感動

我覺得今次堅抵鬧wo !
    我睇完第一場 散場係爆嬲mode :
    選曲完全係為遷就版權 除左幾首大hit ...
洗衣王國130 發表於 2019-10-12 10:47

有冇師兄都係咁諗?
如果有今晚飛 可唔可放畀我睇多次

真心想問
其實點解一講到紅館騷一定搞到 好墟冚 好熱鬧 要全場大合唱?

買咗飛了
琪琪我來了
616.1314 發表於 2019-10-12 19:01

希望你會enjoy
我尋晚成晚冇拎起電話 想好好enjoy成個show 連埋d過場片

btw今晚會唔會試下留喺到 睇佢en唔encore?

羅生門
abcxyz302006 發表於 2019-10-12 22:36

竟然??!! 哎呀 早知買尾場

琴日唱得好小小
但今日有全首獨家村 同有羅生門
kayzzz 發表於 2019-10-12 22:51
聽人總結 1 3場唱得好DD

anyway 個show得4場 但討論度好高
對製作團隊嚟講 未必係壞事

咪理條友啦

一睇留言風格就知邊個返左黎
abcxyz302006 發表於 2019-10-13 11:18

remind返先 佢被ban 又返嚟 已經第幾次?

有時好多謝佢 因為冇佢 kay冇咁高討論度
亦都好多謝街客死彈爛彈 降低期望值 令人最後覺得正

認真問 成個騷編曲好正 其實唱片中可唔可以編到咁滿??
好似獨家村咁 CD VERSION中既老土感冇哂

依首十大真係好合理
但太遲派連十大低位都谷唔切
kayzzz 發表於 2019-10-13 21:58

今WK42
當2WK後派
都已經WK44
應該點CHUR都冇十大
今年十大都係算啦

演唱會後遺症
而且覺得好空虛
仲空虛過浦銘心
787491313 發表於 2019-10-14 01:27

個騷後座力幾強 而家仲回味緊

已有6首派台
廢話 – Kay & Juno
黑盒 -韋羅莎 & Juno
其實寂寞 - Kay
偷情的禮儀 - Kay
寂寞就如 - Juno ...
SPD 發表於 2019-10-16 09:41
其實大家覺得part 1會唔會入埋碟?

the rest of it 隻碟究竟會擺幾多隻歌落去
add 發表於 2019-10-16 07:46

其實講董浦變老果part係完全未講
亂估果到起碼有3首

所以成個the album project應該係有20首歌

Kay 都已經有新碟
我估今年會完 the album
SPD 發表於 2019-10-16 10:36

之前講明今年出碟就完project
但樓上意思應該係 2020年頭應該會續派多1-2首歌
先正式入kay solo project派歌期

會呀 放心
kayzzz 發表於 2019-10-16 11:06

今次應該會買 真係好正

如果今年出係咪實攞到至尊碟今年好少碟出
SPD 發表於 2019-10-16 11:39

好似早就firm左日期
Juno上年出part one好似講過
將會同樣12月12號出and the rest of it

至於尊碟 我覺得拎唔拎都冇所謂啦
做出好唱片比較緊要

邊度聽返嚟 x 2如果相同的 set up,要開幾場至可以回到本
SPD 發表於 2019-10-16 14:52

呢個問題好複雜 要睇各持分者投資幾多單純喺production上
歌手拎幾多歌籌 同時又有幾多投資商參與

10年前有聽過 二線星show 起碼3場先賺

但如果係朱咪咪 尹光果類 冇乜換衫
台設計簡單 又開4面台 分分鐘場場都賺大錢

Juno呢D咁肯洗錢 好難計...

因為唱得夠yum?
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 14:11

詞夠yum 個腔真係一流

謝貴妃今次歌喉好左!!有睇佢尾場
聽得出有練過,又或者搵老師學唱歌
宜家冇出席果d無謂活動,多左時間休 ...
jaytang 發表於 2019-10-20 21:49

有得升位做謝皇貴妃未

分分鐘賣成千蚊 不過附送心姐薄牆裂開出嚟既神仙水