返回列表 發帖
點解咁多跳樓飛 銷情係咪真係咁差
let'sbegin 發表於 2019-10-7 17:50

炒燶黃牛

明明個concert成個production做得唔差
懷疑鬧果D人聽開粵曲
而家浦銘心果條storyline立體左10倍 ...
liebe 發表於 2019-10-12 00:43

我覺得今次堅抵鬧wo !
    我睇完第一場 散場係爆嬲mode :
    選曲完全係為遷就版權 除左幾首大hit 利東街 鍾無艷 獨家村
    唔唱驚出唔到紅館外 全部都係幻國版權 所以先唱 那麼多Juno
    其實可以出碟只落幻國歌同大hit 歌
     encore 唱返家明 雞蛋 唔cam 低佢 咪唔使怕版權問題
    仲要 真 encore 都無 真係當自己王菲?

今晚睇尾場
     FF 有真encore : 家明 雞蛋 山林道

利申: 兩場都買原價+ 少少手續費(少少比人賺)

希望歌迷可以同歌手一齊進步
呢個樂壇太多規矩 太多框框好難令歌手可以進步
終於有歌手去勇敢地作出新嘗試
...
TOBY6101 發表於 2019-10-12 15:37

點解可以話係歌迷唔進步?
始終娛樂事業,觀眾如果接收唔到所謂訊息
係咪製作方同歌手有責任?
佢今次都有唱喜帖街 鍾無艷 你們的幸福
證明佢地都知觀眾想要咩
但太孤寒 比得幾首
依家係嘈佢太縮骨
如果今晚encore 只要唱多家明 雞蛋 山林道
忠粉即刻收貨!

呢個女人算啦 專趕街客
如果連忠粉都流失 佢唔使再開紅館

回復  洗衣王國130

一定唔關版權事 Juno 大把錢
    明kay 同Juno 既人 自然明
好明顯你唔明 ...
TOBY6101 發表於 2019-10-12 13:31

請問點解有成七、八首係juno歌?
    咁岩同主題有關?

今日邊個黎睇? 見到超多人影相
kayzzz 發表於 2019-10-12 23:43

燒烤叉三子(釗鋒 on king)
    周博賢

今晚只得到一首羅生門 bonus 好失望
雖然個show好睇 但少少encore 都無 ?
今晚之後 肯定以前社會琪消失得無影無蹤
即使浦銘心同董折故事完咗
喜歡的謝安琪唔會再返嚟
So sad

批評人地唔欣賞藝術個 d
睇清楚 d 啦

而家好多人係不滿入場聽 juno歌呀
有話kay 表演差咩 on9 ...
Cmcmtimetime 發表於 2019-10-13 09:36

根本為左慳版權費! 成日話Juno 有錢 不過大家有冇留意
幻國係under中建富通,係佢阿爸上市公司嘅子公司
反而chapel of dawn, silly thing 好似係Juno 哥哥大寶獨資
如果係上市公司一部分,盤數一定要靚,向股東、董事會交代
中建富通過去一年股價跌多過三成,有盈利壓力。
根本簽Kay 就係幫公司搵錢 所以咁急開演唱會,
又接咁多代言、廣告,本來藝人幫公司搵錢天經地義
但Juno 真係太孤寒,如果想故事完整,比part encore ,
唱多幾首舊歌唔使怕啩?
落碟就話皮費重姐,連live唱幾首都怕要比版權費咁。

典型香港人性格
大件夾抵食
番去食雜扒餐啦
add 發表於 2019-10-13 10:00

你估D飛平?唔係人人買到跳樓飛
我都係買原價,成千蚊一張,唔只睇一場
唱得兩個鐘 點都講唔通囉吓話?
點解第一場咁多人喪鬧姐!?
得兩粒鐘已經衰,仲要唱咁多Juno
你估Juno 作品展?
只係希望唱多三、四首 ,咁叫大件夾抵食?
只係要求正常紅館時間2.5-3 個鐘咋。
你幾時見紅館演唱會尾場11:00 未夠已經完?

重質不重量
去到尾場大部份人睇完都讚多過彈
事實證明
add 發表於 2019-10-13 10:37

咁係因為大家打曬底 調整左期望姐
你淨係去返呢前十版 頭場 個個都鬧rundown 完場時間就知
出面好多負評 不過大家都好錫Kay 其實鬧都係閙Juno 唔係鬧Kay
Juno 幾慘 食曬! 我睇第一場都好o咀 但尋晚睇先消化到
又特登聽熟juno果幾首歌 再聽Kay 唱 真係唱得好好多!
不過 我都係介意無encore 囉!

點概演唱會一定要到11點?點概演唱會一定要encore?
timgoi 發表於 2019-10-13 10:51

歌手唔應該顧及觀眾同樂迷感受?

唔再糾纏呢一點 大家睇法都唔同

羅生門
add 發表於 2019-10-13 11:08

羅生門唔算encore 唱完先出roller
最好唱埋家明 蛋 山林道啦
只要唱埋呢三首 已經好滿意

一齊推下po
我覺得幾好
add 發表於 2019-10-13 11:30

多謝你

佢一認真練歌就真係變唱家班
尾場reach到晒773312 d 高音真心痴線 彳亍又爆seed
最重要係keep住有感情
...
kayzzz 發表於 2019-10-13 15:30

如果佢頒獎禮唱773312 同 偷情的禮儀 都有咁水準先讚
佢演唱會有一D 尾音都唔算好實淨。 不過佢真係唱得唔錯
因為自己演唱會音響一定預備又試過,梗無問題
但出面D show 淨係ear mon 都未必唔出事
佢尋日都有首歌係咁tune 耳機