返回列表 發帖
想佢開好耐
幾年前又話搞之後走咗數
成隻無念或者chapel of dawn玩一次都夠 ...
hehehaha 發表於 2019-7-18 21:59

我等咗 Juno 開紅館好耐
佢幫 Kay 開紅館,都唔幫自己開

估佢下年開
但前提係心姐銷情理想先
不過延續去年心姐的氣勢
3塲應該問題不大 ...
森姆@結論 發表於 2019-7-18 22:39

下年一定唔會啦
套電影應該會上
佢一做電影就會停晒音樂

Kay fans不嬲cd rom

Btw見到連登有人話Kay is not me個意思係探討kay眼中既自己 同 人地眼中既kay 有咩 ...
kayzzz 發表於 2019-8-5 00:37

係呀,Kay 係訪問時講的
重有,演唱會唔係用浦銘心的身分

我係 Juno 歌迷
我見到有 Kay 的歌迷去 Juno IG 鬧佢,又叫佢改 rundown,又叫佢放過謝安琪,我真係好心痛。
Juno 就是 Juno,佢永遠唔會做到周博賢的 Kay 俾大家。
當初 Kay 決定休息,之後再簽 Juno,我相信她已經考慮清楚。唔好再 set 一個框俾 Kay。

雖然我知道 Juno 好欣賞 Kay,但 Kay 的歌迷好似唔多欣賞;Juno 成日因為 Kay 俾人鬧,我真係好傷心。我都想 Kay 快d完約,Juno 可以放番d心機做番自己的音樂及電影。

真係全部錢拎哂去幫kay出歌/開演唱會
冇juno嘅話我諗唔到kay依家會去咗邊 ...
mosesming 發表於 2019-10-11 17:27

咁 Juno 都重有錢 plug 自己啲歌
我只係覺得 Kay 啲歌迷唔 buy Juno 啲 concept,成日係咁鬧,繼續落去都唔係好事。
Juno 係音樂上的受歡迎程度確實和 Kay 有一段距離
但Juno 呢十幾都已經儲到一班會細心聽佢講 concept,講故事的歌迷。
佢呢幾年都已經用咗好多時間係電影上
咁如果佢將啲心機同時間専注番係自己啲音樂上,係咪好啲呢。

我覺得佢同juno出的歌其實算高質, 只不過搞show有唔少瑕疵

唔計選曲, 今次中間間場位好多其實都太長太悶 ...
hohoho 發表於 2019-10-11 18:35

認同側邊觀眾睇得辛苦, 睇唔晒嗰舞台,感覺差好多。

好彩 Juno 出場d 反應都幾熱烈
我重以為 Kay fans 好憎 Juno

今次成個show屈機到呢
abcxyz302006 發表於 2019-10-15 10:25

為今次 d live 真係一流
唱得又有感情重好聽過 CD

其實kay都有帶動到fans留意多左juno音樂既
kayzzz 發表於 2019-10-15 10:49

都係所以我都會好支持 Kay

佢哋話影射插光頭警長
chanching 發表於 2019-10-15 13:29

作得就作,擺明抹黑

the rest of it 隻碟究竟會擺幾多隻歌落去
add 發表於 2019-10-16 07:46

已有6首派台
廢話 – Kay & Juno
黑盒 -韋羅莎 & Juno
其實寂寞 - Kay
偷情的禮儀 - Kay
寂寞就如 - Juno
情感的廢墟 – Juno

未派台有3首
我們的基因 - Kay
我在陽台上看你 – Kay
字典與聖經 - 林嘉欣 & Juno

我估 Juno 重有一、兩首
但重未有歌講個結局,即係重會有歌

隻碟究竟會有幾多首歌
距離12月得番兩個月,希望今年出到

其實講董浦變老果part係完全未講
亂估果到起碼有3首

所以成個the album project應該係有20首歌 ...
liebe 發表於 2019-10-16 10:06

唔知老果part係點
一開始話50年後去輻射區
其實同香港有無關

隨時可以plug到下年 其實陽台都可以派 只不過基因新歌太catchy
kayzzz 發表於 2019-10-16 10:08

Kay 都已經有新碟
我估今年會完 the album

之前講明今年出碟就完project
但樓上意思應該係 2020年頭應該會續派多1-2首歌
先正式入kay solo project派 ...
liebe 發表於 2019-10-16 11:12

如果今年出係咪實攞到至尊碟今年好少碟出

邊度聽返嚟
abcxyz302006 發表於 2019-10-16 14:01

邊度聽返嚟 x 2如果相同的 set up,要開幾場至可以回到本

重點:   

話題又回到董折浦銘心的故事線上:「大家都覺得《The Album》係一個愛情故事,但其實故事嘅設 ...
kayzzz 發表於 2019-10-18 10:35

根本 the album 講了好多現實的問題,只係搵情歌來包裝

睇黎隻碟有排都唔出
同埋應該貴到pk
Lewis 發表於 2019-10-23 22:38

報紙訪問講咗12月12日出