返回列表 發帖
首冇人理既第二首新歌 旋律其實都好聽
不過佢唱得好over 把聲一去到高音位又好似佢同董折既關係一樣咁繃緊

鍾意份詞呼應困獸28 但係又係nothing new啦
劇情毫無推進 loop返一年前已經知既事
呢句歌詞絕對係點題之作「約會你無非想你像我 但其後想不到 其實你 明白你太像我」

反而有興趣Juno x Karena嗰首
Jason's Playlist 2021 Week 15
#1 千世書 | The Hertz

回復  hehehaha

我覺得係 抽返身出嚟
    因為由頭到尾 心姐只係故事既角色 不必太用心 同上心
     ...
TOBY6101 發表於 2019-10-12 16:27

今日兩年既故事以一曲羅生門作結 其實幾有意思

我都聽唔出

聲方面最差真係音響 band聲太出 可能係我唔識野
kayzzz 發表於 2019-10-12 23:35

原來仲有呢句
「而Juno引入的KSL System,在世界應用案例中,過往曾在世界搖滾天團Muse的全球巡迴演唱會出現過,香港是第一次,讓無論觀眾在任何位置,都享受到最佳的音響效果。」
我坐嗰個位啲聲衰到乜咁
Juno係咪倒錢落海
Liza: When you are old, they assume you know every thing~~

今日邊個黎睇? 見到超多人影相

kayzzz 發表於 2019-10-12 23:43

呢4日有邊個 嚟咗?

kayzzz 發表於 2019-10-12 23:43

燒烤叉三子(釗鋒 on king)
    周博賢

周博賢
洗衣王國130 發表於 2019-10-13 00:02

Jase都嚟咗

anyway 個show得4場 但討論度好高
對製作團隊嚟講 未必係壞事
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

周博賢
洗衣王國130 發表於 2019-10-13 00:02

竟然有周老闆

Cousin fung冇去?

琴日唱得好小小
但今日有全首獨家村 同有羅生門
kayzzz 發表於 2019-10-12 22:51

好彩撈到尾場門票
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

竟然有周老闆
nicknicknick 發表於 2019-10-13 00:10

但一首佢作曲既歌都無唱
作詞既兩首歌各唱半首

但一首佢作曲既歌都無唱
作詞既歌各唱半首
kayzzz 發表於 2019-10-13 00:14

會唔會好似wyman咁數住然後嬲嬲豬

今晚仲有徐天佑

Cousin fung冇去?
HOTMAN 發表於 2019-10-13 00:12

Who f cares?

鏗鏗,欣宜有無去

琴日唱得好小小
但今日有全首獨家村 同有羅生門
kayzzz 發表於 2019-10-12 22:51

原來你又有睇
又唔同我相認
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

原來你又有睇
又唔同我相認
616.1314 發表於 2019-10-13 00:25

悶死未

睇咗兩場,今晚氣氛最好 唱得很正

周生快啲再作歌俾KAY啦,餓咗好耐喇
任我行 失憶蝴蝶

夏X美有無去

Kkbox又叫返首歌做 我們的基因 我在陽台看你?姐係點。。

睇咗兩場,今晚氣氛最好 唱得很正
kelculator 發表於 2019-10-13 00:28

但好多人中間9叫

Kkbox又叫返首歌做 我們的基因 我在陽台看你?姐係點。。
stephybest 發表於 2019-10-13 00:31

從來都係得01報叫生命xxxxxxx
其他報我們的基因

從來都係得01報叫生命xxxxxxx
其他報我們的基因
hehehaha 發表於 2019-10-13 00:33

又俾你威番次

鏗鏗,欣宜有無去
timgoi 發表於 2019-10-13 00:22

鏗鏗10號去咗。仲係我前面行過
Infinity & Eternity

鏗鏗,欣宜有無去
timgoi 發表於 2019-10-13 00:22

Alfred 早2晚同Hubert 一齊去睇Kay
有幸同佢哋睇同一塲

鏗鏗10號去咗。仲係我前面行過
pooh1460 發表於 2019-10-13 00:43

你就好
我離佢好遠呀
但都見到佢

你就好
我離佢好遠呀
但都見到佢
森姆@結論 發表於 2019-10-13 00:46

佢係咪坐panel附近

張床果part
abcxyz302006 發表於 2019-10-12 21:19

M到啫
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

悶死未
kayzzz 發表於 2019-10-13 00:27

其實淨係 JUNO PART 會悶親我姐
KAY 本人啲歌我識曬㗎
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

Ok
kayzzz 發表於 2019-10-12 23:07

笑左
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

笑左
matthew1990 發表於 2019-10-13 01:08

佢係美四忠粉實唔夠佢講

我覺得樂隊令到啲歌冇咁悶
自問唔係die heart唔係首首都識
管弦樂令到成件事高級左好多
感謝永遠有歌把心境道破

「一向對藝術很高要求的Juno,今次同時擔任出品人、監製及創意總監身份,更不惜工本耗資千萬元,為K ...
mosesming 發表於 2019-10-12 23:32

紅館既acoustic 本身都唔係好

希望有part2
如果無budget
我想自薦做張床

希望有part2
如果無budget
我想自薦做張床
hehehaha 發表於 2019-10-13 01:12

我做一開始個畫框

佢係咪坐panel附近
kayzzz 發表於 2019-10-13 00:47

坐下面56段啲位。我坐得前過佢
Infinity & Eternity

陽台個首係咪好似唱得半首?
成件事令人更加期待the album下半部
我祈求美雅拎女銅一定要發生

我覺得樂隊令到啲歌冇咁悶
自問唔係die heart唔係首首都識
管弦樂令到成件事高級左好多 ...
misterben111 發表於 2019-10-13 01:10

個band好正 可惜今日有幾個位好似彈錯左

坐下面56段啲位。我坐得前過佢
pooh1460 發表於 2019-10-13 01:18

仲以為圈內人d位會靚d

以前成日有人笑佢其實05年(雌雄同體)先出道
mosesming 發表於 2019-10-12 23:24

但係耿耿於懷先開到之後做個project喎
秉承cm精神 推廣好音樂

偷情的禮儀 加咗saxophone好聽多100倍
個outro又係大愛 如果有live cd必入手
Jason's Playlist 2021 Week 15
#1 千世書 | The Hertz

偷情的禮儀 加咗saxophone好聽多100倍
個outro又係大愛 如果有live cd必入手 ...
JasOh103 發表於 2019-10-13 01:53

其實寂寞 / 偷情的禮儀 新編曲好聽咗好多

其實寂寞 / 偷情的禮儀 新編曲好聽咗好多
616.1314 發表於 2019-10-13 01:58

依兩首編曲其實好似係變得比較少果批

773312 好似係放落下隻謝安琪個人大碟個度
我祈求美雅拎女銅一定要發生

787491313 發表於 2019-10-13 02:26

source?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

787491313 發表於 2019-10-13 02:26

咁驚

向蒲銘心致敬?

咁the album最好果隻 就變左基因新歌

咁驚

向蒲銘心致敬?

咁the album最好果隻 就變左基因新歌
kayzzz 發表於 2019-10-13 02:28

咁睇黎個故事要完了

source?
abcxyz302006 發表於 2019-10-13 02:27

交俾你証實吓