返回列表 發帖
其實講董浦變老果part係完全未講
亂估果到起碼有3首

所以成個the album project應該係有20首歌 ...
liebe 發表於 2019-10-16 10:06

隨時可以plug到下年 其實陽台都可以派 只不過基因新歌太catchy

乜唔係早就講過thealbum一共18首歌咩
突然好懷念
仲有兩個月就完結了
我祈求美雅拎女銅一定要發生

有冇人去左歌迷會 聽左kay解畫?
add 發表於 2019-10-16 10:02

去隔離某登討論區搵

亂估果到起碼有3首

所以成個the album project應該係有20首歌 ...

唔知老果part係點
一開始話50年後去輻射區
其實同香港有無關

隨時可以plug到下年 其實陽台都可以派 只不過基因新歌太catchy
kayzzz 發表於 2019-10-16 10:08

Kay 都已經有新碟
我估今年會完 the album

唔知今年會唔會女金+最女+至尊碟三項冧莊
點睇今年都值得攞過舊年

今次演唱會會唔會出碟?

今次演唱會會唔會出碟?
kenvincy.cn 發表於 2019-10-16 11:03

會呀 放心

會呀 放心
kayzzz 發表於 2019-10-16 11:06

Kay 響gathering親口確認會出
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Kay 都已經有新碟
我估今年會完 the album
SPD 發表於 2019-10-16 10:36

之前講明今年出碟就完project
但樓上意思應該係 2020年頭應該會續派多1-2首歌
先正式入kay solo project派歌期
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

會呀 放心
kayzzz 發表於 2019-10-16 11:06

今次應該會買 真係好正

Kay 響gathering親口確認會出
abcxyz302006 發表於 2019-10-16 11:12

依個女人講既野開始信得過

今次應該會買 真係好正
liebe 發表於 2019-10-16 11:13

個live正到 要支持下

先正式入kay solo project派 ...
liebe 發表於 2019-10-16 11:12

Yes 應該會hea plug多一兩首先

亂估果到起碼有3首

Part one + The rest of it
Total係多過20首
即係你地起碼仲有6-7首歌係未聽到

先正式入kay solo project派 ...
liebe 發表於 2019-10-16 11:12

如果今年出係咪實攞到至尊碟今年好少碟出

SPD 發表於 2019-10-16 11:39

而家至尊碟個ap係點

你們的幸福個編曲係個腦到響起左

可以去叱吒樂壇facebook 問問題
isn't me

903今日播?

903今日播?
add 發表於 2019-10-16 12:54

應該冇咁快?

聽聞有澳門場

SPD 發表於 2019-10-16 11:39

好似早就firm左日期
Juno上年出part one好似講過
將會同樣12月12號出and the rest of it

至於尊碟 我覺得拎唔拎都冇所謂啦
做出好唱片比較緊要

聽聞有澳門場
787491313 發表於 2019-10-16 13:33

邊度聽返嚟

聽聞有澳門場
787491313 發表於 2019-10-16 13:33

世界巡迴噶

邊度聽返嚟
abcxyz302006 發表於 2019-10-16 14:01

邊度聽返嚟 x 2如果相同的 set up,要開幾場至可以回到本

聽聞有澳門場

100蚊入場有望

彳亍聽到上癮

啱啱睇翻惡搞之物既歌詞

邊度聽返嚟 x 2如果相同的 set up,要開幾場至可以回到本
SPD 發表於 2019-10-16 14:52

呢個問題好複雜 要睇各持分者投資幾多單純喺production上
歌手拎幾多歌籌 同時又有幾多投資商參與

10年前有聽過 二線星show 起碼3場先賺

但如果係朱咪咪 尹光果類 冇乜換衫
台設計簡單 又開4面台 分分鐘場場都賺大錢

Juno呢D咁肯洗錢 好難計...

啱啱睇翻惡搞之物既歌詞
add 發表於 2019-10-16 23:08

就無謂同路 各有各境地
其實時時袋起幾支黑色噴漆
經過所有街角 統統加兩筆 噴黑   
想惡搞一趟 狂搗蛋一趟
一浪連滔天一浪
一路連交通燈 都要 大力撞一撞

773312 Mv 是夜。放映
isn't me

773312 Mv 是夜。放映
myrichardac 發表於 2019-10-17 17:38

今次出得咁快 琪待

雖然個mv應該都係用番演唱會播個段片

我們的基因填詞真係林夕

我們的基因填詞真係林夕
kenvincy.cn 發表於 2019-10-17 21:28

Source?

聽聞有澳門場

幾時?有興趣

Source?
kayzzz 發表於 2019-10-17 21:35

微博話歌迷會聚會親自講解個陣講

留意返
Hk01仲係叫首歌做 生命xxxxxxx

想怎樣

https://www.hk01.com/眾樂迷/387407/謝安琪演唱會-全面解構個唱歌單-唱juno歌原來有原因?fbclid=IwAR07aoKKssxrSGX_Oi4ZWuwprJ1fyZS5iwSa-YuKU3pENINL-xnLs3U0mC8
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

眾樂迷/387407/謝安琪演唱會-全面解構個唱歌單-唱juno歌原來有原因?fbclid=IwAR07aoKKssxrSGX_Oi4ZWuwprJ1f ...
hinz 發表於 2019-10-18 09:29

重點:   

話題又回到董折浦銘心的故事線上:「大家都覺得《The Album》係一個愛情故事,但其實故事嘅設定係好現實,點解董折咁壓抑?畢業之後要做埋啲雜工?其實同社會好多現象有關,而佢同好多人一樣,都係處理唔到自己生活同社會之間嘅關連。對我嚟講,演繹浦銘心更啟發到我,前期嘅謝安琪會好直接回應社會,我好喜歡呢個階段嘅自己,但而家嘅我會更加留意自己可以用咩角度啟發大家,我哋唔會直接灌輸一啲訊息畀大家,但大家可以喺字裡行間自行思考。《你們的幸福》係一種醒覺,醒覺咗嘅人係唔會返到轉頭。」

重點:   

話題又回到董折浦銘心的故事線上:「大家都覺得《The Album》係一個愛情故事,但其實故事嘅設 ...
kayzzz 發表於 2019-10-18 10:35

根本 the album 講了好多現實的問題,只係搵情歌來包裝

根本 the album 講了好多現實的問題,只係搵情歌來包裝
SPD 發表於 2019-10-18 11:30

有d人咪就係prefer直接灌輸訊息囉
仲日日大叫社會琪已死
膚淺

重點:   

話題又回到董折浦銘心的故事線上:「大家都覺得《The Album》係一個愛情故事,但其實故事嘅設 ...
kayzzz 發表於 2019-10-18 10:35

仲有

她又以電影《廿二世紀殺人網絡》作例子:「我好鍾意《Matrix》,同呢首歌都係同一道理,我哋要選擇假象但開心,定係嚟到一塌糊塗嘅現實世界切切實實去活出自己嘅生命?」

留意返
Hk01仲係叫首歌做 生命xxxxxxx

想怎樣
JasOh103 發表於 2019-10-17 23:28

支持叫 生命如胚胎蹦跳無聲!
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

希望大結局心姐唔好死得太慘 :(

如果下隻碟主玩bionic主題既電子音樂
I will stan again
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

心姐原來真係無忘記過我地

01個專訪做得好好,謝安琪都好清晰解釋選曲及次序的關係,十分欣賞佢及團隊的心思。