返回列表 發帖
希望大結局心姐唔好死得太慘 :(
hehehaha 發表於 2019-10-18 17:35

希望ending係心姐搵到長生不老既仙丹

Part one + The rest of it
Total係多過20首
即係你地起碼仲有6-7首歌係未聽到
hehehaha 發表於 2019-10-16 11:27

哇!好期待呀原來仲有咁多新歌

幻國剷晒放喺youtube 演唱會d片

kayzzz 發表於 2019-10-19 04:24

好彩down咗彳亍個audio姐
。Kaykay。Taytay。Kelly。

演唱會後遺癥~~

沐春風派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽
演唱會120%還原到首歌真係幾癲

偷情的禮儀派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽
改哂編曲高音又上到

仲有漏網之魚
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

沐春風派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽
演唱會120%還原到首歌真係幾癲 ...
kayzzz 發表於 2019-10-19 13:35

因為唱得夠yum?

仲有漏網之魚
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 14:10

無左基因新歌

因為唱得夠yum?
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 14:11

原本以為沐春風cd version修音修得勁

聽左咁多次live都幾肯定首歌係謝大媽本色演出

773312派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽
我祈求美雅拎女銅一定要發生

因為唱得夠yum?
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 14:11

詞夠yum 個腔真係一流
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係咪表示就快出演唱會碟 係既唔拘

彳亍派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽

係咪表示就快出演唱會碟 係既唔拘
cmho 發表於 2019-10-19 15:14

最快都12月先出

最快都12月先出
hehehaha 發表於 2019-10-19 15:57

我估1月

冇理由撞part2出

我估1月

冇理由撞part2出
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 15:58

可能3月
順便慶祝生日

彳亍派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽
hehehaha 發表於 2019-10-19 15:26

Kay 唱活左首歌

我估1月

冇理由撞part2出
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 15:58

留名睇 the rest of it = kay isn't me live
The album and the rest of it = the album + kay isn't me live CD + DVD

留名睇 the rest of it = kay isn't me live
The album and the rest of it = the album + kay is ...
nicknicknick 發表於 2019-10-19 16:54

售價洗唔洗1000

The album and the rest of it = the album + kay is ...
nicknicknick 發表於 2019-10-19 16:54

The Album (Part Two) and The Rest of it

1. _ _ 40
2. _ _ 50
3. _ _ 60
4. _ _ 70
5. 寂寞就如
6. 其實寂寞
7. 黑盒
8. 情感的廢墟
9. 偷情的禮儀
10. 我們的基因
11. 我在陽台上看你
12. 對應暴烈.34(謝安琪)
13. 字典 與 聖經
14. 鄭Ekin合唱歌 (估)
15. 沐春風之後故事線(謝安琪) (估)
16. 沐春風之後故事線, 773312故事後續(謝安琪) (估)

無左基因新歌
kayzzz 發表於 2019-10-19 14:11

ig有
Week 10  1. 那陣時不知道 - my little airport  2. Find You - Modern Children  3. HAVE A NICE DAY - 魏如萱

叱吒十大第十位: 謝安琪 - 彳亍

773312派台果陣時唔係好鍾意首歌
但估唔到幾耐聽
787491313 發表於 2019-10-19 14:19

好想要, 有冇LINK?>

仲有漏網之魚
abcxyz302006 發表於 2019-10-19 14:10

搞到我要上bilibili聽

希望出埋BD 見幻國ig d相影到咁靚
唔出BD真係嘥哂
DVD d 畫質真係唔係俾人睇

希望出埋BD 見幻國ig d相影到咁靚
唔出BD真係嘥哂
DVD d 畫質真係唔係俾人睇 ...
let'sbegin 發表於 2019-10-20 17:08

你不如擔心Juno最後剪到成個show都黑媽媽/一鏡zoom
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

你不如擔心Juno最後剪到成個show都黑媽媽/一鏡zoom
mosesming 發表於 2019-10-20 17:40

希望d filter唔好較到全黑白 今次d恤已經全白咁制

謝貴妃今次歌喉好左!!有睇佢尾場
聽得出有練過,又或者搵老師學唱歌
宜家冇出席果d無謂活動,多左時間休息,應該聲都保養得好d。
太平公主

宜家冇出席果d無謂活動,多左時間休 ...
jaytang 發表於 2019-10-20 21:49

今次d live冇得頂

娘娘去左穿越時空?咁耐先至留個美言既

希望d filter唔好較到全黑白 今次d恤已經全白咁制
let'sbegin 發表於 2019-10-20 20:53

黑白紀錄片咩

The Album (Part Two) and The Rest of it

1. _ _ 40
2. _ _ 50
3. _ _ 60
4. _ _ 70
5. 寂寞就如
6. 其 ...
hehehaha 發表於 2019-10-19 17:30

成魔之路 (Kay Version)
亥時出世 (Kay Version)
惡搞之物 (Kay Version)
雌雄同體 (Kay Version)
彳亍 (Kay Version)

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

成魔之路 (Kay Version)
亥時出世 (Kay Version)
惡搞之物 (Kay Version)
雌雄同體 (Kay Version)
彳亍 (K ...
matthew1990 發表於 2019-10-20 23:01

連呻吟都無 你行開啦

有得升位做謝皇貴妃未

有得升位做謝皇貴妃未
liebe 發表於 2019-10-21 00:13

謝皇后

估計隻碟包裝應該好簡潔 當然嗰價錢唔平啦
睇返The Album  隻碟應該連相冊都冇
不過home-made product可能有
希望送Poster啦 今次唔記得買

PS幾貴都會買

估計隻碟包裝應該好簡潔 當然嗰價錢唔平啦
睇返The Album  隻碟應該連相冊都冇
不過home-made product可能 ...
let'sbegin 發表於 2019-10-21 08:15

其實唔需要點包裝
買碟嗰陣比幾張紙(missing pages 千字文 文案+歌詞)&隻CD 咪夠
Jason's Playlist 2021 Week 8
#1 虛擬人與我 | 陳凱詠

希望到時附送kaykay香味番梘

分分鐘賣成千蚊 不過附送心姐薄牆裂開出嚟既神仙水

我們的基因已經錯過左爭獎既派歌時間
首歌CD VER一出應該HIT硬 好想快D有得聽

首歌CD VER一出應該HIT硬 好想快D有得聽 ...
Lewis 發表於 2019-10-21 09:34

即刻派都仲有9星期?
有富士山下同樂觀走勢就6星期都得

或者學123321先plug個live version

即刻派都仲有9星期?
kayzzz 發表於 2019-10-21 10:04

呢d走勢從來未系謝大媽度發生過每首主打都磨足十周

諗返起上年叱咤音樂會度首唱 其實寂寞
都隔咗成年先派

驚依首連埋the album part 2一齊出

呢d走勢從來未系謝大媽度發生過每首主打都磨足十周
787491313 發表於 2019-10-21 10:09

773312竟然上咗叱咤季軍
走勢仲好過 偷

即刻派都仲有9星期?
kayzzz 發表於 2019-10-21 10:04

773312 = 裙下2.0

我們的基因=富士2.0?
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

773312竟然上咗叱咤季軍
走勢仲好過 偷
let'sbegin 發表於 2019-10-21 11:32

話唔定十大ap

話唔定十大ap
HOTMAN 發表於 2019-10-21 12:00

其實好嘔心
903擺明唔想比the album 搞到壓偷情 不過又比唔落大巧蔓蔓女金 所以要繼續比心姐

創作773312時應該打算係放入碟 播夠都唔上就係拉鋸緊
一放風改成新era首plug你睇下熱播到
間電台同間公司都咁核突
Jason's Playlist 2021 Week 8
#1 虛擬人與我 | 陳凱詠