返回列表 發帖

[Aug/9/2019] Psychoacoustics - 關淑怡 (CD)

歌手:關淑怡
唱片名稱:Psychoacoustics
唱片封面:

推出日期:2019/08/09
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.叛逆漢子
2.難得有情人
3.梵音
4.假的戀愛
5.一切也願意
6.夜迷宮
7.繾綣星光下
8.Dela
9.戀一世的愛
10.人生可有知己

附加資料:
8月9日 破格面世 首批限量德國壓碟
不要看.只要聽.唯獨 關淑怡
2019 十首經典.重生再唱.自身翻唱專輯「Psychoacoustics 」
再次奠定香港流行音樂最高燒標準

關淑怡,聯同御用著名監製人 – 葉廣權 (Joseph Ip),攜手破格炮製。
十首Shirley經典歌曲,重新由Ben Cheung、Barry Cheung、Allan Lau、Enrico Kwong、
伍卓賢、藝深 及Dennie Wong七位編曲高手,分別採用多元豐富的編配手法,為十首經典
歌曲賦予嶄新風格,加上Shirley別出心裁的詮釋,及至臻頂級發燒錄音效果,
無疑可令廣大的樂迷及發燒友,聽得津津樂道。

出處:skymusic
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

喺一切也願意啲留言度,佢化咗名一時唔認係自己,一時又認,好飄忽。
Serendipity 發表於 2019-8-31 05:15

現在一場都或者是開唔到囉。it's ok..你可以支持下Gin吖。佢和Universe 簽的女歌手講真的,個個都一流. 。 有一個女仔叫什麼?佢跟Alan Walker唱左隻faded..好很勁!真的youtube有得睇。你考吧!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

出咗 叛逆漢子 彩膠,宜家又打孖出 夜迷宮 同 一切也願意,仲未到 SACD 同黑膠 ...

喺一切也願意啲留言度,佢化咗名一時唔認係自己,一時又認,好飄忽。
Serendipity 發表於 2019-8-31 05:15

隻碟咁正都有人鬧,真係睇到O晒口且,要我係關淑怡我都嬲啦!

邊度?
lorbat 發表於 2019-8-30 11:43

啱啱見到關淑怡喺youtube video同網友對罵,好多花生lol
Serendipity 發表於 2019-8-30 09:15

佢之前IG post支持反送中
有中國人留言罵佢
然後佢reply叫個fan食屎
但佢已經del哂d 留言 / 唔比留言

啱啱見到關淑怡喺youtube video同網友對罵,好多花生lol
Serendipity 發表於 2019-8-30 09:15

邊度?

Happy Birthday Shirley,  她真是一位有心的香港歌手, 一定會買實體碟支持一下.
hkwilliamsiu 發表於 2019-8-15 11:00

本書仔啲graphics好靚!
襯得起佢本人

Happy Birthday Shirley,  她真是一位有心的香港歌手, 一定會買實體碟支持一下.

少少OT
shirley 係咪第一個鬧警犬既前輩歌手?
lemontea1069 發表於 2019-8-13 02:54

睇完即刻買隻返支持吓

其實間唱片公司都幾精神分裂
麟伯劉美君嗰啲就撐警
關淑怡達明一派Robynn & Kendy就相反 ...
hehehaha 發表於 2019-8-13 04:09

外國勢力Gin呢?

少少OT
lemontea1069 發表於 2019-8-13 02:54

其實間唱片公司都幾精神分裂
麟伯劉美君嗰啲就撐警
關淑怡達明一派Robynn & Kendy就相反

要聽,關淑怡正!!

少少OT
【This is MC】澳門見

有無人買左實體碟,本歌書裡面係點樣?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

聽多兩次
決定全碟高度推介

正到癲!
呢個女人翻唱真係從來未失過手
翻唱自己都可以咁正
堆歌完全聽唔出係咁多年前既歌
完全ko港樂一大堆悶歌

成隻碟都好正!
最愛dela 梵音

成隻碟都好正,絕對係翻唱自己作品最成功既專輯

梵音同夜迷宮超型,特別係梵音新版太正,好想聽一次紅館li ...
唔係求其放輕把聲同jazz 化就翻唱左
lemontea1069 發表於 2019-8-10 05:19

認同
cover自己都唔係hea錄堆歌
編曲好比心機
Dela同夜迷宮直情勁到唔認得

成隻碟都好正,絕對係翻唱自己作品最成功既專輯

梵音同夜迷宮超型,特別係梵音新版太正,好想聽一次紅館live

難得有情人同繾綣星光下太似原版,繾綣華麗左,但聽得出係唚同演繹
Dela 變中慢版又幾好聽,一切也願意同假的戀愛太型格同首歌內容唔係好夾

今次Shirley 好成功,唔係求其放輕把聲同jazz 化就翻唱左
關淑怡真係無令我失望
【This is MC】澳門見

夜迷宮個新唱法好正

最愛Dela,慢歌編得無快歌咁好
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

正到喊,must buy
teennum1 發表於 2019-8-9 03:52

我聽咗itunes 試聽,真係唔錯,翻唱自己歌嚟講效果比之前慧嫻同憶蓮都好。

唉!發燒碟式翻唱⋯ 做老屎忽巿場。明明仲係好前衛(「鎖骨」都唔係太耐之前嘅事,「快樂到死」vocals都仲正到喊)。環球FXCK YOU

幾好聽

正到喊,must buy

Sukie S 隻翻唱好好多
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

1.叛逆漢子 曲:Robert Jung / Michael Hofmann Muenchen 詞:潘源良 編:Ben Cheung 監:葉廣權
2.難得有情人 曲:Antonio JR Arevalo 詞:向雪懷 編:伍卓賢 監:葉廣權
3.梵音 曲:Abdoul Aziz Diop 詞:林敏聰 編:藝琛 監:葉廣權
4.假的戀愛 曲:Georges Louis Lunghini 詞:向雪懷 編:Barry Chung 監:葉廣權
5.一切也願意 曲:蔡國權 詞:向雪懷 編:Ben Chung 監:葉廣權
6.夜迷宮 曲:Falk Reinhard / Speisekorn Sabine 詞:潘源良 編:伍卓賢 監:葉廣權
7.繾綣星光下 曲:Georges Louis / Raymond Geordes / Henri Donnez 詞:周禮茂 編:Allan Lau 監:葉廣權
8.Dela 曲:Johnny Clegg 詞:因葵 編:Allan Lau 監:葉廣權
9.戀一世的愛 曲:Thomas Schwarz / Matthias Meissner / Patti Unwin / Susanna Peterson 詞:周禮茂 編:Enrico Kwong 監:葉廣權
10.人生可有知己 曲:李君筑 詞:李君筑 編:Dennie Wong 監:葉廣權

屌政府,屌埋環球,搞啲咁嘅嘢。

不要看.只要聽
咩意思

試聽左其他9首,覺得Dela&戀一世的愛編得最好。
我估本歌書又無歌手本人照。 ...
我等我在 發表於 2019-8-6 12:38

不要看.只要聽.唯獨 關淑怡
應該無相啦

佢今年會開show嗎
阿mark 發表於 2019-8-6 15:30

可能下年

未出唔代表唔出既
KYC0347 發表於 2019-8-6 15:24

佢今年會開show嗎

30週年出新曲+精選仲好啦
阿mark 發表於 2019-8-6 12:19

未出唔代表唔出既
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

想買

佢宜家個樣,冇相仲好啦
阿mark 發表於 2019-8-6 12:57

依家個樣有咩問題?

仲要再忍忍,等SACD

我估本歌書又無歌手本人照。 ...
我等我在 發表於 2019-8-6 12:38

佢宜家個樣,冇相仲好啦

可唔可以出隻神級翻唱放返天梯入去
仲要改下咬字
叛逆漢子真係嚇死人
aussie2013 發表於 2019-8-6 12:22

估下隻碟會翻唱其他歌手既歌,環球對待老一輩歌手既做法。

我估本歌書又無歌手本人照。

可唔可以出隻神級翻唱放返天梯入去
仲要改下咬字
叛逆漢子真係嚇死人

30週年出新曲+精選仲好啦