返回列表 發帖

劉浩龍火滾護祖兒 鬧爆何韻詩X樣

祖兒今晚將於紅館展開共18場《PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR》演唱會,大前晚她在社交網上載在排舞室噴空氣清新劑的短片,避免開騷前受病菌感染,而阿詩留言「Chilasin」再加哈哈公仔搞氣氛,祖兒雖畀「Like」示好,但卻激嬲祖兒的粉絲,紛紛留言鬧阿詩「唔好搞我Joey」及「等容祖兒搞埋演唱會先製造混亂」,不過亦有網民撐她,引發意見不同的網民互片。

「MY JOEY」車牌相示愛

不過,插得阿詩最「應」的可算是祖兒前度男友劉浩龍,未知是否不欲太張揚,故棄用公開的社交網,改用以「_7_」為帳號名及「劉浩龍小音樂會」其中一場景相為頭像的私人帳號,向圈中好友包括祖兒、鄭希怡、周柏豪、張致恒、丁子高等發表其「愛之深」及「恨之切」心意,上載一張車牌「MY JOEY」的車尾相,隔空向祖兒示愛,再留言「呢個世界好多壞人,例如何韻詩個X樣」,擺到明「唔妥」對方,更「博」得多位圈中好友讚好,而他似乎嫌一相一文撐祖兒的攻勢未夠,昨日祖兒在官網上載演唱會通行證相,他第一時間以emoji打氣。就浩龍爆粗插阿詩一事,記者分別聯絡過浩龍、祖兒及阿詩,但截稿前未有回覆。

「龍兒戀」破壞三人行

其實祖兒、阿詩及浩龍的「三角關係」可謂「剪不斷,理還亂」,阿詩曾與浩龍傳緋聞,之後與祖兒成為頭號好朋友,當年Friend到三人行,不時在家煮飯仔。直至2012年,浩龍背住阿詩暗撻祖兒,阿詩傷心氣憤即時與兩人割席,但隨着維持了5年的「龍兒戀」宣布玩完,浩龍降呢變成朋友,祖兒跟阿詩亦冰釋前嫌,去年兩女齊到東京捧黃耀明演唱會場,更世紀破冰影大合照,但浩龍和阿詩則一直保持「老死不相往來」的關係,現在男方更視阿詩如仇人般,那些年的「我們仨」相信一去不復再。

Link

劉浩龍呢條X樣暗星真係又煩又肉酸

1變4 4變12

有請12號嘉賓,流膿
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

再見亦是朋友 滾動
另外吖 事隔數年 唔知隻手洗乾淨未呢

劉浩龍收皮啦
咪洗旨意痴返祖兒度呀
再將我相信的如煙火般綻放

軟飯王1.0
阿詩型你好多囉,大事大非時抽水你就叻

糖果拆家
祖兒同佢一齊過簡直係黑歷史

何CC當年當佢兄弟
幫佢幾多
為左搏上位就出賣兄弟
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

糖果拆家

何CC當年當佢兄弟
幫佢幾多
為左搏上位就出賣兄弟 ...
John 發表於 2019-8-7 13:10

戰友

笑住講都激得嬲
劉浩龍真心膠
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

條撚樣做乜鳩??都分左手啦, 做乜關你7事
FIGHT for 陳柏宇

I really want a musical about these 3, using their songs only.

Featuring:
戰友
緋聞男友
爛命鴛鴦
天之驕女
女皇
黃色大門
紅屋頂
勞斯.萊斯
如無意外
願我可以學會放低你
*Before you guys yell, I of course know not all these songs are necessarily about their personal lives. But it fits.

好肉酸
利申:唔係鏡粉

如果人地係 L 樣
你就係 7 頭囉
關你 L 事咩
劉浩龍
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

好心啦 事業唔得 搏出位就得 祖祖一於唔好理佢 搵hocc做嘉賓
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

糖果拆家

何CC當年當佢兄弟
幫佢幾多
為左搏上位就出賣兄弟 ...
John 發表於 2019-8-7 13:10

糖果拆家? 真定假?
講真祖兒同hocc嘅感情一定深厚過劉浩龍,佢咁樣講只會令祖兒更尷尬。
我都同意劉浩龍有啲過橋抽板,當日hocc都輸咗俾你,今日仲要再撩事鬥非,好失望。

糖果拆家? 真定假?
講真祖兒同hocc嘅感情一定深厚過劉浩龍,佢咁樣講只會令祖兒更尷尬。
我都同意 ...
Serendipity 發表於 2019-8-9 09:24

呢單傳聞都好陳年講緊佢重同緊鄭醜一齊嗰時

回復 14# Serendipity

相傳家族係糖果生意

呢單傳聞都好陳年講緊佢重同緊鄭醜一齊嗰時
Frankiekiekie 發表於 2019-8-9 13:30

嘩,我已經完全忘記咗佢同過鄭融一齊lol