返回列表 發帖

七折 - 陳柏宇

單選投票, 共有 56 人參與投票
44.64% (25)
0.00% (0)
8.93% (5)
3.57% (2)
42.86% (24)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 07/08/2019

https://www.joox.com/hk/single/uDNofis3OqpHdy6YS1y3bg==

作曲:Cousin Fung
填詞:黃偉文
編曲:Cousin Fung@emp / Edward Chan
監製:Edward Chan

愛的人 時常認錯 揀錯 某種人
時常自己 踩進了黑暗
遇過太多蜜運 非蜜運 那叫禍不單~行

從前為愛 慷慨到不能
連場浩劫 若留下悲憤
也給我 煉成寶訓

舊時是我 愛得太轟烈
現時學會 最多愛七折
以後就算輸 也剩下廉恥
經得起你 盡情洗~劫

舊時是我 愛得太轟烈
讓流淚那 器官也衰竭
來年 愛少點 傷少點 很計較 捐幾滴血
好過在 谷底再跌

太孤寒 猶如俗語 所說 太孤寒
從前任意揮霍 那好漢
做過太多善事 收獲是 會吃掉心的~狼

情人若要 傷我 我怎防
明明被你 絕情地生葬
我難道 沒有權擋

舊時是我 愛得太轟烈
現時學會 最多愛七折
以後就算輸 也剩下廉恥
經得起你 盡情洗~劫

舊時是我 愛得太轟烈
讓流淚那 器官也衰竭
來年 愛少點 傷少點 很計較 捐幾滴血
只怕亦 難逃一劫

可惜有時再難愛 不想避開

若全力愛 會招致毀滅
未來遇上再好 也不必~
有限度愛戀 有限度危險
初哥的勇字頭 我不必~

力圖避免 愛得太轟烈
若還受挫 再低至一折
來年 冷冰冰 孤伶伶 不再有 一身熱血
省到令 諸君咋舌

何妨 遠一點 疏一點 深愛一般 多波折
最愛便最早夭折

唔係aa韻係唔係已經要慶賀?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

其實幾好聽
好過金草莓
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

其實幾好聽
好過金草莓
Lewis 發表於 9/8/2019 22:59
好過感XXX族
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 49 (07/12/2019)
1. 人話 - 方皓玟  2. 喘息空間 - 李幸倪  3. 荒廢之綠洲 - 許廷鏗  4. 忘記和記 - 麥浚龍  5. 南天門 - Pandora

CF, Edward Chan呢個組合真係悶到抽筋,好掛著金培達/陳光榮時代的歌。

yy新寵
love wins!

其實幾好聽
好過金草莓
Lewis 發表於 2019-8-9 22:59

我都覺

CF, Edward Chan呢個組合真係悶到抽筋,好掛著金培達/陳光榮時代的歌。
angelicdestiny 發表於 2019-8-10 00:27

金培達/陳光榮 cant agree more..

悶到票都唔想投 是但啦

唉 親愛既廣偉幾時番黎
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 49

1. 良品 2. 望 3. 鬥快

對佢同張敬軒既新歌已經冇哂興趣
連聽都幾乎提不起勁

對佢同張敬軒既新歌已經冇哂興趣
連聽都幾乎提不起勁
bagfgfcde 發表於 2019-8-12 23:19

一樣
1分
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK49: 節日快樂 (1 Week No.1) / 嫁給愛情 / 喘息空間

唔係講笑,金草莓都平淡啦,呢首係悶,甚至可以話難聽

咁嘅曲都揀得落手,今年完全唔知做乜x,對唔對得住前幾年出盡力推返你上去嘅歌迷?Sony同Edward Chan係咪想收佢皮?係就唔該快手啲,出完隻碟就踢佢走,唔好浪費資源

一年搵你填咁多首詞, 畀返首好少少都得卦, 求其搵首有山旮旯咁既質素都好啦

啲歌咁難聽都有男銀十大
讓俾馮允謙好過啦
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK49: 節日快樂 (1 Week No.1) / 嫁給愛情 / 喘息空間

同1516年啲歌質素比 話得一折唔過分
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 49

1. 良品 2. 望 3. 鬥快

啲歌咁難聽都有男銀十大
讓俾馮允謙好過啦
放空 發表於 2019-8-17 16:34

都幾好笑,Jay Fung不論舊公司定新公司,都財雄勢大過Sony十九幾倍,陳生有咩資格讓獎比人?

打個七折 都似係首歌
雖然我唔明首歌想表達d乜
45 . Beyond the barricade is there a world you long to see
Week50
1我們不碎2火樹3Reflection

詞其實都型
我愛廣東歌

起碼好過金草莓
至少呢首嘅vocal可能喺陳生近兩三年啲歌入面聽得最舒服嘅一次
Jayant Music Chart 2019 Week 50
1.Serrini - 天雷 (1 Week No.1)
2.The Hertz - 末日快車
3.方皓玟 - 人話

打個七折 都似係首歌
雖然我唔明首歌想表達d乜
b01091018 發表於 2019-8-26 22:35

比人傷得太深 下次愛人只可投入七折既愛就夠

詞仲OK,下次可唔可以穩首好D噶曲再穩阿Y填