返回列表 發帖
朋友個朋友幫EASON做野
話新歌一早有,叫「驚」。
夕爺填詞,不過歌詞同6月至宜家既社會好似, (好似6月前 ...
samson712 發表於 2019-11-11 09:30

尾場唱囉

夕爺填詞,不過歌詞同6月至宜家既社會好似, (好似6月前 ...
samson712 發表於 2019-11-11 09:30

咁驚?

隨時又被老屈佢港獨

唔出奇 蘇永康首你哪位都未出

一首叫「驚」
另一首係咪叫「夢」?

填過囉一係

#驚就唔好出街
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

不如共迅都取消啦 唔差在
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

帥小寶` 發表於 2019-11-15 23:00

最起碼頭四場包無事,照開,第五場開始就難講

最起碼頭四場包無事,照開,第五場開始就難講
乐坛风云 發表於 2019-11-15 23:17

我諗應該show照開 飛照退
25場取消
單單場租都可能蝕到佢跳樓都搞唔掂 而且今次好似仲要係佢自己公司做主辦?
何況風頭火勢 都唔知開唔開到大陸tour填數
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

帥小寶` 發表於 2019-11-15 23:00

咪儍啦,大喇喇25塲一取消好大件事

利申:已買咗飛,唔想又退錢

咪儍啦,大喇喇25塲一取消好大件事

利申:已買咗飛,唔想又退錢 ...
森姆@結論 發表於 2019-11-16 00:46

12月香港搞成點真係無人知
萬一紅磡poly附近咁就無得佢唔取消
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

留名等睇n場取消
照搞就完場觀眾一齊食tg

留名等睇n場取消
照搞就完場觀眾一齊食tg
Lewis 發表於 2019-11-16 12:08

配合主題嘛 驚住去睇 驚住咁離開紅館

配合主題嘛 驚住去睇 驚住咁離開紅館
stephybest 發表於 2019-11-16 15:38

對住黑警,一半觀眾受驚,一半勇敢發夢

好似真係取消了
任我行 失憶蝴蝶

好似真係取消了
remus 發表於 2019-11-17 01:20

Source?
fc飛仲未講點拎
9號第一場 照計應該下個禮拜就會有mail通知幾時拎
如果冇就真係打定輸數

Source?
JayantL 發表於 2019-11-17 01:55
X登收飛/放飛post (未經證實)
任我行 失憶蝴蝶

X登退飛/換飛post (未經證實)
remus 發表於 2019-11-17 01:57

隔離張敬軒4場都係開show前一個禮拜先公佈
25場我諗點都唔會咁快放風俾人

隔離張敬軒4場都係開show前一個禮拜先公佈
25場我諗點都唔會咁快放風俾人 ...
JayantL 發表於 2019-11-17 02:00
我睇怕都係兇多吉少了
任我行 失憶蝴蝶

我睇怕都係兇多吉少了
remus 發表於 2019-11-17 02:03

我始終認為25場點都唔會一次過cancel
應該同Pretty Crazy 8.5三罷嗰日咁視情況決定

25場取消嘅話佢真係蝕唔起
到時真係要主動奶共走大陸Tour填數

我始終認為25場點都唔會一次過cancel
應該同Pretty Crazy 8.5三罷嗰日咁視情況決定

25場取消嘅話佢真係 ...
JayantL 發表於 2019-11-17 02:15
承你貴言

重有三個禮拜,希望情況唔會咁差啦
如果二十五場全部取消,你估會蝕幾多錢?
任我行 失憶蝴蝶

承你貴言

如果二十五場全部取消,你估會蝕幾多錢? ...
remus 發表於 2019-11-17 02:19

派俾我嗰場係1.1 真心驚

個數真係估唔到
單單場租都好似至少200萬
仲有好多sponsor攞晒啲飛變廢紙 又唔知使唔使賠

派俾我嗰場係1.1 真心驚

個數真係估唔到
單單場租都好似至少200萬
仲有好多sponsor攞晒啲飛變 ...
JayantL 發表於 2019-11-17 02:32

唉! 我嗰埸係平安夜
任我行 失憶蝴蝶

承你貴言

如果二十五場全部取消,你估會蝕幾多錢? ...
remus 發表於 2019-11-17 02:19

主辦商有無買保險?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

如果唔cancel 到時候真係出左d咩安全事故 佢地又賠唔賠得起? 兩難

如果唔cancel 到時候真係出左d咩安全事故 佢地又賠唔賠得起? 兩難
teennum1 發表於 2019-11-17 11:02

喺咪霖多咗,好似而家d風波漸漸平息緊喇。好大希望12月頭恢復正常

喺咪霖多咗,好似而家d風波漸漸平息緊喇。好大希望12月頭恢復正常
lightupmylight 發表於 2019-11-17 11:32

邊有平息到,聽日中小學繼續停課
朝早繼續和你塞喎

lightupmylight 發表於 2019-11-17 11:32

平息?搞咗成半年啦 愈搞愈激
你訓醒未

你訓醒未
Lewis 發表於 2019-11-17 14:00

好明顯係處於平行空間嘅人

平息緊..?你係咪想笑死我呀
再將我相信的如煙火般綻放

我覺得取消硬。宜家rubberband個show都到最後一刻宣佈cancel, 佢地深黃wor都取消,唸下eason fans咁多大陸落黎,點會唔激先...

紅館如果今晚燒埋.......

紅館如果今晚燒埋.......
hehehaha 發表於 2019-11-17 20:37

歌手紅館夢就無了
再將我相信的如煙火般綻放

主辦商有無買保險?
l00540 發表於 2019-11-17 10:53

如果政府定性 暴動 保險好似無得賠。
舞來舞去 不日內開始錄音。

你訓醒未
Lewis 發表於 2019-11-17 14:00

好明顯唔係香港人

想點 搞到以後都唔會想聽到呢首歌

--------------------------------------------------------------------------------

警方播「告別校園時」及「十面埋伏」籲理大示威者投降
入夜後仍有一批示威者逗留在理工大學內,與警方對峙,警方在理大範圍外不斷播放多首流行曲包括「告別校園時」及「十面埋伏」。

Source : https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1493061-20191118.htm

衝岀黎7
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我好驚佢香港首站取消咗,會安排喺大陸某地做首站
任我行 失憶蝴蝶

我好驚佢香港首站取消咗,會安排喺大陸某地做首站
remus 發表於 2019-11-19 01:37

Cancel嘅話我寧願佢繼續深潛算
呢個時勢如果上大陸一樣危險

俾大陸屈港獨 出愛國聲明 香港俾人反
呢三步驟應該走唔甩

Cancel嘅話我寧願佢繼續深潛算
呢個時勢如果上大陸一樣危險

俾大陸屈港獨 出愛國聲明 香港俾人反
呢三步 ...
JayantL 發表於 2019-11-19 02:17

佢應該㑹再申請檔期的, 但未必再係跨年, 真戮佢唔抵
任我行 失憶蝴蝶

想點 搞到以後都唔會想聽到呢首歌

---------------------------------------------------- ...
masterdragon 發表於 2019-11-18 22:03

唔係eason嘅十面埋伏,唔使咁擔心

唔係eason嘅十面埋伏,唔使咁擔心
Serendipity 發表於 2019-11-19 07:05

係eason個首
睇咗片

希望取消!太危險了
要將歌迷安全放在第一

主辦商有無買保險?
l00540 發表於 2019-11-17 10:53

要睇保單,暴動通常不會賠

收到風,eason 都會cancel

victor1991415 發表於 2019-11-20 14:34

where?

victor1991415 發表於 2019-11-20 14:34

Source?
EAS music易思音樂公佈咗?

有做康文既fd 話收到Eason 公司call 話會cancel
未知太多details

有做康文既fd 話收到Eason 公司call 話會cancel
未知太多details
victor1991415 發表於 2019-11-20 15:53

咁早就決定取消?睇黎主辦對12月香港局勢都好悲觀...
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老