返回列表 發帖
咁早就決定取消?睇黎主辦對12月香港局勢都好悲觀...
uponand 發表於 2019-11-20 16:01

周杰倫個邊尋日都宣佈延期
佢早Eason幾日開
我諗Eason都係睇對方取態,先做最終嘅決定

不過無論如何
佢公司啲員工要攪退款都幾頭㾗
成25塲咁多

二十五場都取消
幾痴線
紅館租咁貴蝕死佢

二十五場都取消
幾痴線
紅館租咁貴蝕死佢
tyli 發表於 2019-11-20 16:08

可能紅館有特殊退訂政策呢,畢竟要共度時艱
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

回復 453# JayantL

買牛牛嘅喊得出聲

**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2019-11-20 16:05

吓?竟然?係咪堅架?

吓?竟然?係咪堅架?
森姆@結論 發表於 2019-11-20 16:14

唔知
不過張敬軒宣佈取消嗰一日Johnny Yim都仲排緊啦
可能係主辦一日未confirm 成team人都未可以停
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

回復  JayantL

買牛牛嘅喊得出聲
mgiks 發表於 2019-11-20 16:14

歌迷會飛都蝕一百手續費
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

最近所有show都會cancel吧

要睇宣佈咗取消演唱會後,eason嘅facebook/ig/weibo有沒有刪除所有post,如果冇,即係重有機會開番呢個主題演唱會,好想睇呀
任我行 失憶蝴蝶

要睇宣佈咗取消演唱會後,eason嘅facebook/ig/weibo有沒有刪除所有post,如果冇,即係重有機會開番呢個主題 ...
remus 發表於 2019-11-20 16:34

反而希望佢做翻次四面台

好辛苦先搶到飛....

其實運舞台零件去紅館再入去rehearsal 都有難度,點樣照樣開呢…
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

有無可能取消前面部份場次,然後食左 Beyond / 溫拿一月個期補開?反正佢地開唔成?
不過可能到時都未搞掂...

回復 447# victor1991415

吓

我諗佢地會學杰倫寫廷期
好聽過取消囉
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

有冇暗星想執二攤
開紅館千載難逢良機
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

有冇暗星想執二攤
開紅館千載難逢良機
John 發表於 2019-11-20 18:19

咁多場仲有邊個食得落
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

唔好取消啊

取消味濃

有冇暗星想執二攤
開紅館千載難逢良機
John 發表於 2019-11-20 18:19

開到都泄銷

好想睇 如果取消都冇辦法

所以今年最後一個紅館show係... 費玉清?

我諗佢地會學杰倫寫廷期
好聽過取消囉
cathay1996 發表於 2019-11-20 18:17

最慘買了機票的海外歌迷~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

取消嘅話就墮入圈套架啦

BTW
紅館啲排氣得唔得架
如果一開冷氣啲tg咪入晒紅館?

**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2019-11-20 16:05

?!竟然....

睇黎連續2年紅館無跨年show

等4面臺好咯。

演唱會取消。

Eason 25場紅館演唱會取消!!!!!

圖文/ ESL Ltd

FWD富衛保險 陳奕迅 Fear and Dreams 香港演唱會 19/20
演出取消公告

《FWD富衛保險 陳奕迅 Fear and Dreams 香港演唱會 19/20》是Eason闊別紅館六年後的首個香港大型演唱會,經連月籌備綵排,台前幕後已一切準備就緒,要將最精彩的演出呈獻給期待已久的樂迷。

但鑒於近日情況,考慮到是次演唱會將於兩星期後舉行,我們實在無法預計和保證25場演出期間的觀衆安全和相關交通配套。經過與合作單位多番商議後,今天沉重宣布取消原定於紅磡香港體育館舉行的全部25場演唱會並將安排退票退款。

這決定對我們來說是極為艱難。除了時間、心血、努力和經濟的損失,我們同時承受近二十萬名觀眾和歌手的失望和失落。由於涉及觀眾人數龐大、申請演唱會場地和演職人員檔期配合等問題複雜,請恕我們無法就改期演出作出承諾。

原定於2019年11月25日起可提取經城市售票網公開發售門票的安排將會取消,已購票人士毋須前往提取門票。有關退票退款安排,我們與有關機構協商後,將於2019年12月18日於以下平台作出公佈,敬請留意:

1) ESL Ltd Facebook專頁    (www.facebook.com/ESLLtdOfficial)
2) 陳奕迅官方網站 (www.easonchan.net)
3) Universal Music Hong Kong Facebook 專頁
    (www.facebook.com/UniversalMusicHongKong
4) UM Webzine Facebook 專頁 (www.facebook.com/umwebzine
5) 城市售票網網頁(www.urbtix.hk
6) 香港體育館網頁(www.lcsd.gov.hk/tc/hkc/index.html

我們對是次取消深感歉意,請觀眾體諒。我們感激樂迷對Eason一直以來的支持。希望日後能夠再次成功申請紅館檔期,讓Eason在紅館為大家帶來更完美的演出。

主辦機構:ESL Ltd
2019年11月21日

放喺年尾又遇上呢個時勢
填海華因為病取消姐先比到個期出黎
下年開番
Eason 撞到Popo 同林鄭唔好彩
再將我相信的如煙火般綻放

好可惜但都無辦法
Btw買左黃牛果d人點算

所以今年最後一個紅館show係... 費玉清?
uraniumrocks 發表於 2019-11-20 20:15

羽毛球公開賽

好可惜但都無辦法
Btw買左黃牛果d人點算
kayzzz 發表於 2019-11-21 14:20

今年取消呢d內地黃牛都係退全款

希望無黑警會用黃牛價睇Eason

取消嘅話就墮入圈套架啦

BTW
紅館啲排氣得唔得架
如果一開冷氣啲tg咪入晒紅館? ...
JayantL 發表於 2019-11-20 20:41

分分鐘依家紅館入面都大把毒

陰功豬 第一次跨年咁就冇左

以佢既角度愈早取消好,期都唔改
可以專心做大陸tour,最多必要時護埋旗姐

邊個改fear and dream呢個演唱會名?呢個先知真係要拉出去斬...
Fear:香港人驚左popo TG,城惶城恐
Dream:25場紅館猶如一場夢,話咁快就夢醒

其實會唔會反應過敏,
兩星期,咩都可能發生啦,
就算要取消都其實唔洗一刀過囉

Over-management ...
HOTMAN 發表於 2019-11-21 14:42

太遲先通知,啲住宿機票個啲邊退得切,唔係全場都係香港人睇架

改迪士尼企位囉

改迪士尼企位囉
ksquare 發表於 2019-11-21 14:50

周杰倫夠係迪士尼啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

改迪士尼企位囉
ksquare 發表於 2019-11-21 14:50

迪迪尼得嘅,周杰倫就唔駛改期啦

真係fear and dream

我都覺得呢個係主因,
比筆錢全身而退,避左場大浪
HOTMAN 發表於 2019-11-21 14:43

一護旗避到大浪?

香港攪唔成,佢好似都冇心會喺內地會攪呢個主題巡迴演唱會住喎
任我行 失憶蝴蝶

係大陸仲用到呢個名開騷先算

留名睇護旗 等啲人仲對佢有fantasy呀嗱
以初心 對抗暴雪
不怕在低温中氣喘
願望無懼否決

係大陸仲用到呢個名開騷先算
stephybest 發表於 2019-11-21 15:59

可以叫CHINA and DREAMS EASON CHAN IN CONCERT 2020

香港攪唔成,佢好似都冇心會喺內地會攪呢個主題巡迴演唱會住喎
remus 發表於 2019-11-21 15:45

唔係話上海已經book咗期,4場咩?

知道大家好緊張《榮光》有無辦法投我最喜愛歌曲,做咗少少調查,結果如下。 ...
kaman921 發表於 21/11/2019 17:49
關EASON 咩事 ?_?