返回列表 發帖
容祖兒 Joey Yung
4小時 ·
等11場啦
唱到攰了也想唱
Come on
一齊做大家嘅奶媽

點解我諗到其他野

明顯上面兩位都未(無)入場,所以唔知祖兒講咩
Ki 發表於 2019-8-15 18:46

我知, 第一場睇左啦, 不過聯想到好多野

第一場無講奶媽喎
Ki 發表於 2019-8-15 18:58

補場有講

今次show之後, 正式宣佈容祖兒係香港樂壇最後一個天后!!!!

嚇得我,以為我同你平行空間,你聽到我聽唔到添

等Gin Lee成才啦,快架啦 ...
Ki 發表於 2019-8-15 19:06

我覺得就算gin lee紅都唔會好似joey咁, 香港樂壇黃金時代已經過去, 以前歌手1年出3-4張碟, 金曲多到唱唔曬, 先成就到今次18場演唱會

我相信之後的歌手係做唔到, 就算GEM都唔係呢回事

古天樂就快變麟伯2.0版本
乐坛风云 發表於 2019-8-15 22:45

開始變煩膠, 有d gimmic野玩1-2次就夠, 成日出黎唱個幾首歌好悶

今晚會宣傳明日大嶼

預測歌單:我是中國人+我的驕傲

今晚成陣廢老味滲出黎,唔駛睇

大陸粉最愛
你老闆 發表於 2019-8-16 18:47

一陣唱唱下可能爆句我係中國人, 支持香港政府

好似譚伯咁不如我們支持番警察,容祖兒記住返後台先
你老闆 發表於 2019-8-16 19:25

之後全場螢光棒變藍色, 唔知林鄭會唔會黎支持好友

今晚好似有悲觀

唱全首既應該要係與蝶!
jack27 發表於 2019-8-17 13:19

下次觀眾要主動唱自己想聽的歌

尾場吹雞叫佢唱邊幾首好心病?蝶蝶?

最後佢實內定 分身術/舊日回憶/想得太遠 ...
stephybest 發表於 2019-8-17 13:51

唔駛尾場, 坐飛船合唱個到觀眾自己點唱

yess!!! 這分鐘 搶到咪之後:「從懷內去抱住⋯⋯⋯」

OR  medley天窗前祖祖隊個咪出去,大家一齊「 ...
jack27 發表於 2019-8-17 16:25

大家要主動唱, 攞到咪即刻唱自己想聽的歌, 之後大家跟住一齊合唱

個show就黎完, 之後一定好空虛

25號有冇飛?
John 發表於 2019-8-18 13:45

加埋就完整20場

心之科學都好似入黎緊隻碟。因為上年訪問係話 抽一隻提早plug
jack27 發表於 2019-8-18 13:39

早成年plug

今晚農夫,有Give love a break聽啦
TT进化论 發表於 2019-8-18 18:39

好似真係有

好耐無見eason同joey同台, 算唔算和解

今次演唱會竟然無扮cute部分, 仲以為有一堆百老匯歌medley

睇今晚的玩得開心d

收到風最後幾場特別嘉賓

21 張敬軒、陳奕迅
22 鄭少秋、汪明荃
23 蔡卓妍、鍾欣桐
24 黎明、JW
25 林鄭月 ...
John 發表於 2019-8-21 13:18

咁25號嘉賓唱咩歌

hocc應該唔會黎睇, 去左歐美做tour

容祖兒 Joey Yung
28分鐘 ·
誰是誰的空港
誰是誰奶媽
其實真的重要嗎
我們的互動我們的交流
是整個演唱會裡最令我期待的一部份
我只希望我能成為你相信的人
將寶貴的三小時交給我
有了這份信份
我便可以發揮我無盡頭的双子小宇宙

誰的光 如常為我築起 這香港
何時若覺不安 都清楚燈塔會於哪方
迷失了到底要飛哪方 yeah yeah
雲蒼蒼 茫茫長夜裡感激 有香港
雲層上滿星光 星星不知道我的怯慌
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

雖然首歌唱到爛, 但係真係好有意思

睇黎尾場一定會爆喊

太多歌末唱, 尾場要起碼encore到12點

剩番幾日大家真係要好好珍惜, 就算以後有tour都無可能做到同樣規模

20排黃牛已經炒到2500+
TT进化论 發表於 2019-8-22 19:55

建議尾場搞facebook直播, 安撫買唔到飛的朋友

點解唔唱無盡

不如尾場直接集中吹雞:心病 雙冠軍 與蝶同眠 算啦
stephybest 發表於 2019-8-22 23:00

飛船個part觀眾攞到咪就自行點唱啦, 其他觀眾一齊和應

尾場應該係極重量級嘉賓, KKK末夠

今晚係咪兩個嘉賓?

緊係啦,越遲買越貴
明明六號個場已經無哂事,又唱又跳三個鐘,口碑開始有,仲點會有平飛呀
好彩我個陣用 ...
Ki 發表於 2019-8-23 19:04

有邊d演唱會黃牛價係逐場逐場咁跌?

980第五排。。。5800人仔,黃牛去死啦
TT进化论 發表於 2019-8-23 18:22

有無人真係會買

是咪開始傳聽晚嘉賓係林狗
阻住 發表於 2019-8-23 20:11

係wor, 呢隻野仲末出現, 佢個show滯銷得好緊要

送禮尾2個場仲係紅館外100蚊有交易,黃牛直接開價就100蚊(480),再之前郭天王都有唔少平飛 ...
乐坛风云 發表於 2019-8-23 19:13

郭天王食老本咁多年真係唔知醜, 又唔出歌又唔宣傳, 睇個班都傻

黃昏點唱機如果有埋彭bell就要佢,無就不了。
stephybest 發表於 2019-8-23 20:19

rundown: 唱歌, 串幾句777同叫大家加油, 之後祖兒叫大家幫襯買飛, 完

好似好多牛開場都死硬唔減

早幾日已經係..   琴日冇2千都唔會比你
jan 發表於 2019-8-23 21:33

過多陣全部變廢紙

咁黎明早一日去把鬼
jack27 發表於 2019-8-23 22:19

可能早一日要排舞

黎明可能週末時薪比較貴,今日週五約過黎綵排平d,聽晚佢22:00到達紅館,唱完可以松人 ...
乐坛风云 發表於 2019-8-23 22:30

做嘉賓都要收錢? 聽聞張學友個日係無彩排, 直接跟joey個key唱

我琴晚終於衝到前面近距離望美祖!好滿足好開心!!!氣氛真係好到爆!今晚美祖尾場,我嘅第六場,已經準備 ...
TT进化论 發表於 2019-8-24 12:01

有米, 睇6場

我已經好唔捨得個SHOW
帥小寶` 發表於 2019-8-24 12:15

今晚會喊, 近排太多事, 佢係大家的精神食糧

今晚山頂全部起身好顛, 祖祖話最鍾意360因為可以同大家connect

雖然大家唔滿意encore rundown, 不過唱足成4個鐘都算係咁, 算係近年香港最成功的演唱會

琴日佢ig教我地咩野叫真正的領袖, 又同我地connect

Leon真係唔識做,阿Jo講到明話要拖佢隻手但佢就一look木咁,要JoJo拖著自己條裙來行,仲要幫JC做promotion. ...
angelicdestiny 發表於 2019-8-25 05:27

張學友都係, 好似被迫黎做嘉賓, 係咪mi演唱會都係咁

儲錢睇下次,可能過千
jack27 發表於 2019-8-25 12:45

要買襯早, 唔好等減價飛