返回列表 發帖
希望下次祖兒開足88場
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

仲要係03年經濟大衰退時期
「社會氣氛唔好唔加場了」果d
cathay1996 發表於 2019-8-27 20:03

05年郭天王都系得6場

其他人冇份唱都唔叫個人演唱會?Lol
hehehaha 發表於 2019-8-27 20:01

https://images.app.goo.gl/i9ojEy8Q7Xx7Ax7fA

容祖兒 X 姚珏 莫拉維亞交響樂團音樂會

咁張敬軒11個滴答show 算唔算佢個人紅館演唱會

05年郭天王都系得6場
乐坛风云 發表於 2019-8-27 22:09

05係part 2
「微笑之中 接受還未有 答案。」

容祖兒 X 姚珏 莫拉維亞交響樂團音樂會
angelcheng0203 發表於 2019-8-27 10:29 PM

全部計演唱會所以系十次
唔好纠结个名
反正主唱都系容祖兒
反而同克勤個次唔知點計就真
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

全部計演唱會所以系十次
唔好纠结个名
反正主唱都系容祖兒
反而同克勤個次唔知點計就真 ...
Qmen 發表於 2019-8-28 00:42

咁二十年後今次,係我第十個紅館演唱會啦,crazy就交比歌迷同觀眾啦,我就負責pretty啦!

送勤都計埋

計埋Concert YY 6場好唔好六晚都係長駐嘉賓

stephybest 發表於 2019-8-28 02:26

總之係紅館演出都已經過百次
應該都後無來者了

好掛住容祖兒 BB

腦海中都係桃色冒險個間奏
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

stephybest 發表於 2019-8-28 02:26 AM

都唔同性質又唔系全場距一個人唱...
距系嘉賓only

好掛住容祖兒 BB
賴爽 發表於 2019-8-28 09:45

想同祖兒XX
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

好想快D出演唱會live productssssss

腦海中都係桃色冒險個間奏
TT进化论 發表於 2019-8-28 10:13

果part 舞好正,我係youtube loop 左幾次

如果係使加姚X個名上去? 加埋人地個名當然唔係個人啦
李克勤更加唔計啦 ...
你老闆 發表於 2019-8-28 01:14 PM

咁咪睇下有無計到囉
反正英皇官方系話十次
自己數啦

咁咪睇下有無計到囉
反正英皇官方系話十次
自己數啦
Qmen 發表於 2019-8-28 15:17

十次紅館同十次個人紅館

簽名被屏蔽

本所謂限定相冊,大圖基本都起曬格,排版更加系唔想提,全部都係大大細細逼滿每頁,
我根本唔想多睇···  ...
eddyleecarmen 發表於 2019-8-27 03:05 PM

邊有起格咁誇張
系模糊咗啲無咁清啫
其實都OK啦
到時DVD相冊應該會好啲
圖個紀念啫

睇完尾場好想再睇
你老闆 發表於 2019-8-28 06:56 PM

到時巡回會再睇
希望買到票

邊有起格咁誇張
系模糊咗啲無咁清啫
其實都OK啦
到時DVD相冊應該會好啲
圖個紀念啫 ...
Qmen 發表於 2019-8-28 19:26

D圖我ig見過
真祖迷

十次紅館同十次個人紅館
eggsteven 發表於 2019-8-28 16:47

紅館11次:00/01/03/05/06/08/08/10/1314/15/19(SL part 1/2 分開計)
紅館個人9次:無06同15(姚珏計合作?)(但都係祖祖唱晒
真祖迷

今次唱與蝶,年紀大唔夠氣,中間偷偷快吸
真祖迷

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

總之係紅館演出都已經過百次
應該都後無來者了
hehehaha 發表於 2019-8-28 03:47

所以話祖祖應該係hk 最後一個天后了

原來24呢場en咗兩次,仲要成半個鐘
好正

所以話祖祖應該係hk 最後一個天后了
mer_ful 發表於 2019-8-28 20:52

以後無可能有後生歌手在香港開到19場, 仲要咁多hit歌支持, 就算GEM都無可能

日日掛住美祖~無心工作
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

今次唔知會唔會派演唱會live version 既歌呢?以往好似都有
MSL有他狠過你 N6有空港 starlight 有 lucky star

其實有啲估唔到今次兩套快歌衫(梵高/白色)都係自家製, 而且係靚
以前啲重點跳舞衫我覺得都好核突

其實有啲估唔到今次兩套快歌衫(梵高/白色)都係自家製, 而且係靚
以前啲重點跳舞衫我覺得都好核突 ...
721AXA 發表於 2019-8-29 21:14

今次大部分衫都好靚 快歌衫直頭係高質
近十年天后們開演唱會d跳舞衫大部分都災難
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

簽名被屏蔽

就算楊千嬅陳慧琳都無可能啦,開到10場都偷笑
容祖兒可挑戰20場 ...
你老闆 發表於 2019-8-29 22:13

陳慧琳下年應該都開到六至八場三面台掛

以前啲重點跳舞衫我覺得都好核突 ...
721AXA 發表於 2019-8-29 21:14

n6雞頭look最核突,今次星空look好型

簽名被屏蔽

就算楊千嬅陳慧琳都無可能啦,開到10場都偷笑
容祖兒可挑戰20場 ...
你老闆 發表於 2019-8-29 22:13

楊千嬅返到嚟仲有得開先算啦

stephybest 發表於 2019-8-29 22:50

2015都賣得麻麻地...
佢演唱會好悶...

睇完joey睇其他,個台唔識變化好怪
真祖迷

stephybest 發表於 2019-8-29 22:50

佢係訪問講左最少開1x場

楊千嬅返到嚟仲有得開先算啦
victor1991415 發表於 2019-8-29 23:02

楊千嬅2015那個已經係佢最高質的一個show

2015都賣得麻麻地...
佢演唱會好悶...
wewa1001 發表於 2019-8-30 10:25

雷頌德功勞,Kelly同Leon演唱會都係悶神之最

咁快就有官方剪嘅兩分鐘片,正到

咁快就有官方剪嘅兩分鐘片,正到
721AXA 發表於 2019-8-30 15:01

真係正到爆,其實可以出得dvd啦,都唔洗點再執

咩事!? 佢ig講齊上齊落!!

真係正到爆,其實可以出得dvd啦,都唔洗點再執
stephybest 發表於 2019-8-30 15:06

今次應該都會同上次MSL一樣DVD同Blu-ray收錄唔同場次,因為都係彭秀慧執既