返回列表 發帖

[Aug/2019] PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR 容祖兒演唱會 (II)

演唱會名稱:PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR 容祖兒演唱會
地點:紅磡香港體育館
日期:2019年8月5-18日,20-24日
時間:20:15
票價:HK$980 / $580 / $380
舊帖:http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=15897
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

第二個po留名
#teamjoey

23 24號見~
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

23 24號見~
TT进化论 發表於 2019-8-14 23:35

我22
期待係乜嘉賓
可能會請祖兒王

我22
期待係乜嘉賓
可能會請祖兒王
bagfgfcde 發表於 2019-8-14 23:36

祖兒王呢幾日好發力向祖祖表忠心
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Crazy

希望Minor Classic能登場
仲有 樂觀 vs 悲觀 生物學
同埋 玩家
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

祖兒王呢幾日好發力向祖祖表忠心
616.1314 發表於 2019-8-14 23:37

好勵志
細細個睇演唱會 去到同年攞女金女銅
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

留名
第一次睇演唱會就睇個咁高質嘅

點解唔可以尊重表演者,容祖兒又做錯d乜?

TT进化论 發表於 2019-8-15 00:04

咩事???

聽晚睇
又好想知邊個係嘉賓~

第一次見證100頁到Part 2
希望Pretty Crazy都有Part 2

祖祖繼續加油

好好睇 好精彩 好落本
個人認為係香港演唱會既新高

觀眾做錯D咩? 觀星筆犯法?

全場歡呼喎觀星筆一出

今晚祖祖起K歌part除衫,大贈送
仲有日文版這分鐘
真祖迷

向第二個100頁進發
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

想聽 抱抱 出賣
love wins!

損友 出現

聽日嘉賓究竟係邊個呢

好想Joey唱雙冠軍同赤地雪呀

觀眾做錯D咩? 觀星筆犯法?
釘釘 發表於 2019-8-15 00:36

唔洗理個大陸人

全場歡呼喎觀星筆一出
henry168 發表於 2019-8-15 00:44

有冇問過祖兒想唔想?好唔尊重表演果個
人地想順順利利做場好show都唔得

人地想順順利利做場好show都唔得 ...
lorbat 發表於 2019-8-15 04:55

我就覺得 開場前 or 完場 係ok嘅
但如果開show途中就不了
又影響觀眾體驗又干擾歌手發揮同舞台效果 好似頭幾場fc燈牌製造嘅光污染咁
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

真.cm天后

#teamjoey

我22
期待係乜嘉賓
可能會請祖兒王
bagfgfcde 發表於 2019-8-14 23:36

22號據傳係濕扒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

唔洗理個大陸人
henhenhen 發表於 2019-8-15 02:22

大陸人踩到你條尾?

咁你又有冇問過佢係咪唔想先?

個人覺得有觀眾襯session break 玩吓Laser pointer都無傷大雅姐
有d野又唔使自我審查得咁緊要嘅。

Anyway 無謂再爭執啦 只件一件小事

慘到連 laser 燈都要管了,就快病到仆街都唔好戴口罩

又影響觀眾體驗又干擾歌手發揮同舞台效果 好似 ...
JayantL 發表於 2019-8-15 05:08

好似係跳完舞嗌Encore個陣先拎出黎,哩啲時候無傷大雅啦, 哩到都等咗三分幾四分鐘先換好哂衫,拎出黎搞下氣氛仲開心

人地暗示左自己係黃絲, 你話呢?

好似係跳完舞嗌Encore個陣先拎出黎,哩啲時候無傷大雅啦, 哩到都等咗三分幾四分鐘先換好哂衫,拎出黎搞下 ...
Ki 發表於 2019-8-15 09:14

Exactly, 溶祖兒都已經落左台換衫 等緊上茱麗葉真係驚支筆會燒溶祖兒?

唔好自我審查啦. 開場到尾等Encore 先玩燈其實唔過火

#teamjoey
#fa不了

又影響觀眾體驗又干擾歌手發揮同舞台效果 好似 ...
JayantL 發表於 2019-8-15 05:08

叫緊encore 無影響表演呀 現場氣氛重high左
無計 香港人多

Exactly, 溶祖兒都已經落左台換衫 等緊上茱麗葉真係驚支筆會燒溶祖兒?

唔好自我審查啦. 開場到尾等Enco ...
釘釘 發表於 2019-8-15 09:22

#teamjoey
其實我覺得佢本人真係唔會介意
可能英皇會既, BUT WHO CARES

今晚即日門票易買到喊

今晚即日門票易買到喊
乐坛风云 發表於 2019-8-15 11:17

其實唔洗每日 UPDATE 輪椅位,唔係個個都咁厚面皮買,如果你想知而家票房點,你可以直接去放飛 GROUP 睇下易唔易求到飛,THXX

想睇多場20號但牛牛食水好深

其實唔洗每日 UPDATE 輪椅位,唔係個個都咁厚面皮買,如果你想知而家票房點,你可以直接去放飛 GROUP 睇 ...
賴爽 發表於 2019-8-15 11:20

佢成日都發表關心心妍言論,疑似牛牛。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢成日都發表關心心妍言論,疑似牛牛。
風見志郎 發表於 2019-8-15 11:39

係咪有飛炒燶,原價我可以接

想睇多場20號但牛牛食水好深
kelvinyu188 發表於 2019-8-15 11:24

are you crazy?20號都想撲飛。
我覺得好多人都會放20號出嚟。

全場歡呼喎觀星筆一出
henry168 發表於 2019-8-15 00:44

大家都勁興奮 HAHA

今晚又有人話係盧廣仲

認真一問, 即晚去紅館門口買牛會唔會買到原價?
或者貴一二十都acceptable
FIGHT for 陳柏宇

~蛋撻~ 發表於 2019-8-15 11:45

尋晚好多人係門口賣"特價飛"大叫"要錢唔要票"

今晚又有人話係盧廣仲
victor1991415 發表於 2019-8-15 11:44

等下晝有美仲入紅館既相流出先買霏

~蛋撻~ 發表於 2019-8-15 11:45

JF見到1100買到11行980

今晚又有人話係盧廣仲
victor1991415 發表於 2019-8-15 11:44

究竟邊個係魚蛋粉嘅tag

咁你又有冇問過佢係咪唔想先?

個人覺得有觀眾襯session break 玩吓Laser pointer都無傷大雅姐
有d野又 ...
mainlib 發表於 2019-8-15 08:43

幾時香港變成咁?明知系錯嘅事變左又問自己又問人,自圓其說得到就可以做?
唔通你覺得照住個臺人地會覺得被尊重?你邊位啊仲想容祖兒比你問佢想唔想
姑勿論佢地照個臺,而家系清清楚楚有A行拍到片d撲街照住祖祖個人!encore talking嘅時候!
紅裙配綠燈 你係咪覺得好好睇 好respect啊?
去照黑警好唔好?成熟d

琴晚祖祖忘詞問題終於有改善,好似淨係唱錯歌姬同唔記得咩歌咋。
真祖迷

唔好自我審查啦. 開場到尾等Enco ...
釘釘 發表於 2019-8-15 09:22

可能驚紅館著火
會火燒一萬粉絲
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安