返回列表 發帖
結果心病雙冠軍與蝶同眠無一首有
連搜神記爭氣都消失左

結果心病雙冠軍與蝶同眠無一首有
連搜神記爭氣都消失左
stephybest 發表於 2019-8-25 01:23

4DVD/2BR 應該有搜神記/ 爭氣

除左4小時完整收錄
應該仲會收埋:
- 軒仔/ 火龍果
- lemon
- KKK
- Twins/ Kenny
- 尾場二安
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Part 2! Part 2!
hehehaha 發表於 2019-8-25 01:07

part2 x2

好彩錄影左幾場,可以揀返最好嗰take入落dvd bluray,
今晚狀態唔算係最好,不過氣氛搭夠

好失落,阿Jo今次真係做到10000分。

悲觀生物學live真係好正

好彩錄影左幾場,可以揀返最好嗰take入落dvd bluray,
今晚狀態唔算係最好,不過氣氛搭夠 ...
stephybest 發表於 2019-8-25 01:39

人肉歌詞機今日係咁唱錯歌詞

今晚山頂全部起身好顛, 祖祖話最鍾意360因為可以同大家connect

今日歌姬個look靚到

除左4小時完整收錄
應該仲會收埋:
- 軒仔/ 火龍果
- lemon
- KK ...
l00540 發表於 2019-8-25 01:25

大門,搜神記 一定要入bonus track
    今次有晒製作好應該收錄
    如果有晒嘉賓合唱就好雖然冇可能
「微笑之中 接受還未有 答案。」

今日歌姬個look靚到
721AXA 發表於 2019-8-25 02:14

第一句有少少瑕疵不過之後兜到

第一句有少少瑕疵不過之後兜到
stephybest 發表於 2019-8-25 02:34

佢今日真係太興奮,三四首錯歌詞,心之仲甩一句
好彩都叫係小錯
Btw 計番下今日唱左超過40首歌

今次演唱會真係超正!

冇與蝶同搜神
不過狀態第19場來講, 真是好顛, 仲勁過運動員

同埋真心覺得今次個show好多高危動作,睇到好擔心

Leon真係唔識做,阿Jo講到明話要拖佢隻手但佢就一look木咁,要JoJo拖著自己條裙來行,仲要幫JC做promotion...表現最差的嘉賓。

Leon真係唔識做,阿Jo講到明話要拖佢隻手但佢就一look木咁,要JoJo拖著自己條裙來行,仲要幫JC做promotion. ...
angelicdestiny 發表於 2019-8-25 05:27

真系好唔掂,黎明出來氣氛都唔錯,但黎明個人本身太悶,講野又唔風趣

2nd encore 全部歌都regular唱晒,除左借過 勁失望
真祖迷

2nd encore 全部歌都regular唱晒,除左借過 勁失望
jack27 發表於 2019-8-25 09:06

花千樹再黎已經嚇一嚇借過仲要係降key版 麻煩你又不停向咪比觀眾
仲要整多首舊日回憶的山丘……確實有點失望

祖兒
再開多次 side track 演唱會 ok??

其實點解唔請埋郭富城,19場演唱會男女嘉賓比例嚴重失衡

除左4小時完整收錄
應該仲會收埋:
- 軒仔/ 火龍果
- lemon
- KK ...
l00540 發表於 2019-8-25 01:25

點解數漏李克勤?

阿mark 發表於 2019-8-25 09:28

可能阿王檔期問題挂?邀請就肯定係邀請左嘅,講真,我想睇阿王多過黎明

點解數漏李克勤?
xteve 發表於 2019-8-25 09:34

係喎,無視咗Hacken添
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

jack27 發表於 2019-8-25 09:06

因為無使重新彩排

係喎,無視咗Hacken添
l00540 發表於 2019-8-25 09:37

送禮陣老人味,影響成張碟

送禮陣老人味,影響成張碟
乐坛风云 發表於 2019-8-25 09:38

其實草蜢系唔系英皇?以前有過一段時間好似系英皇

其實草蜢系唔系英皇?以前有過一段時間好似系英皇
xteve 發表於 2019-8-25 09:54

之前有過一段時間,應該是同英皇有唱片約吧?同周慧敏差唔多甘

應該係無譜彈唔到其他歌
你睇佢最後請弦樂手出黎就知無機會彈新歌

應該係無譜彈唔到其他歌
Ki 發表於 2019-8-25 10:47

以為有三安《爭氣》

應該係無譜彈唔到其他歌
Ki 發表於 2019-8-25 10:47

同埋集氣要佢唱嘅歌前一日先集太遲(我前一日先見有ig post)
想當年n6麻煩你事前好似係集左一段時間,係jf定點

以為有三安《爭氣》
l00540 發表於 2019-8-25 10:51

我仲諗住佢會返係悲觀後面添

同埋集氣要佢唱嘅歌前一日先集太遲(我前一日先見有ig post)
想當年n6麻煩你事前好似係集左一段時 ...
721AXA 發表於 2019-8-25 10:54
係呀,太遲集氣何丙邊寫得切份譜呀
算啦,今次成個演唱會真係超額完成,放過佢一次咁多啦

想當年n6麻煩你事前好似係集左一段時 ...
721AXA 發表於 2019-8-25 10:54

清唱咪得
真祖迷

清唱咪得
jack27 發表於 2019-8-25 11:06

攞部ipad睇歌詞
真祖迷

祖兒
再開多次 side track 演唱會 ok??
bagfgfcde 發表於 2019-8-25 09:17

好想聽

我仲諗住佢會返係悲觀後面添
Ki 發表於 2019-8-25 10:56

雖然冇逃避你,不過有搜神,仲集齊破相爭氣悲觀,我覺得第四場好圓滿
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

阿mark 發表於 2019-8-25 09:28

我覺得由頭到尾都冇諗住請佢

真rundown流出左,其實show既中段有好多即時改動。爭氣/悲觀本身冇,360淨係plan世上只有,損友/be true果d真係突然加。
真祖迷

爭氣 搜神 呢兩首regular rundown有準備點可能唔唱埋
雙子座下次out啦好唔好
我們的總和

btw ,份rundown d 歌有英譯

華麗邂逅譯做 crab queen
世上只有譯做 mom
好事多為叫 good thing
真祖迷

真rundown流出左,其實show既中段有好多即時改動。爭氣/悲觀本身冇,360淨係plan世上只有,損友/be true果d ...
jack27 發表於 2019-8-25 12:05

where is true rundown

爭氣 搜神 呢兩首regular rundown有準備點可能唔唱埋
雙子座下次out啦好唔好
Wonders 發表於 2019-8-25 12:06

實唔會唱雙子啦下次
究竟點先唱0000

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
真祖迷

一面之緣叫 noodles 呀!
真祖迷

Honey, Joey should really keep 無人知道雙子座 to herself.

btw ,份rundown d 歌有英譯

華麗邂逅譯做 crab queen
世上只有譯做 mom
好事多為叫 good thing ...
jack27 發表於 2019-8-25 12:08

可能要英文譯名方便不同國家既表演者聽得明

可能要英文譯名方便不同國家既表演者聽得明
stephybest 發表於 2019-8-25 12:26

真係譯得好正
真祖迷

零時零分明明有安排,但無出場
真祖迷

睇左四場,當叫做齊左
逃避你/搜神記/無人知道雙子座/
牆紙/黃色大門/
想得太遠/與蝶同眠/
悲觀生物學/爭氣

雖然大家唔滿意encore rundown, 不過唱足成4個鐘都算係咁, 算係近年香港最成功的演唱會