返回列表 發帖
這分鐘更愛你正式成為至尊怨鬼!!!
gooloo 發表於 2019-8-18 09:15

20年屹立不倒,仲要出過幾個remix,真愛
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

睇番祖ig 尋晚360最後條友癲左勁嗌
好好笑
masterdragon 發表於 2019-8-18 13:55

係咪John
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

心之科學都好似入黎緊隻碟。因為上年訪問係話 抽一隻提早plug
jack27 發表於 2019-8-18 13:39

咁上年11月話plug果隻係咪一種永遠
悲觀奴奴話係病果期錄

有冇人陪我睇23號
hehehaha 發表於 2019-8-18 17:16

不過坐4連

有歲月如歌,疑似邊個邊個。
花千樹有全首!!(9成放纜車)即係medley set B ...
jack27 發表於 2019-8-18 19:16

花千樹反應太好,祖祖team人真係好聽從民意
可能換搜神記或者牆紙呢
如果360真係又笑著唱架啦

張智霖 定 許靖韻
阻住 發表於 2019-8-18 19:36

我要吹神唔要KKK

其實當年n6點解係第七次紅館
03年已經開6場好叻叻

連續14場,終於可以give JY a break

睇死佢最後5場一定火力全開,喪叫喪嗌

搞到我想睇22號
TT进化论 發表於 2019-8-19 09:14

集氣濕扒rock版赤地雪
多數係無盡/幸福之歌

唔一定係SM~仲有傳林峯
TT进化论 發表於 2019-8-19 09:51

林峯係我傳,我以為let's get wet,之後先諗到原來係濕per Moment

啲牛好似firm左係sm,反而尾場leon仲係話傳緊
721AXA 發表於 2019-8-19 10:20

尾場壓軸嘅點都超級大粒架啦,細粒佢一定唔好意思要上兩組嘉賓

我睇完演唱會,真的覺得換太多衫囖。。
唱完隆重登場,好high,就降落去換衫,好多part都系咁,搞到睇起身 ...
aka 發表於 2019-8-19 10:34

今次真係衫太多,一定又係光頭,不過好彩冇出事,>>>>>>>>>>>>1314

其實多衫唔係一個問題
問題係佢地應該諗方法係台上quick change而唔係上上落落 ...
tungbilly 發表於 2019-8-19 10:55

好似03 05咁除衫T-back咩,唔了

落到去坐唔到2分鐘又走
jack27 發表於 2019-8-19 11:17

佢自己話quick change幾十對手,唔覺得係落去唞囉。

今次聽得出佢比較錫聲
唔係首首都爆唱
SPNicole 發表於 2019-8-19 11:33

1314之後,呢三次大型佢都好識錫聲(15、17、19)

其實班大陸人可唔可以唔好咁自私
戴個貓耳兔耳係我前面閃足全場
真係咩mood都無曬,大會 ...
stephybest 發表於 2019-8-19 12:09

呢樣我就好彩D冇遇到
反而因為Pretty Crazy太high
俾後面爆咗兩次頭

誰來愛我仲未出

有冇人記得有chihuahua依首歌,其實氣氛一流

Chihuahua + 四面台 + 加大力度 + 派對機器 wowwww (全部歌詞 ...
jack27 發表於 2019-8-19 15:30

Chihuahua勁膠,龍祖兒,唔了。

今次演唱會竟然無扮cute部分, 仲以為有一堆百老匯歌medley
hohoho 發表於 2019-8-19 16:46

百老匯好差咩,都有唔少好嘅作品
好似有人講過以前係攞首歌俾百老匯做廣告歌(可歌可泣、雙冠軍)
後面先變成為百老匯作廣告歌(我要玩、充電器、布穀鳥)

回復  wzx0825

21-24行~19行既話無機會
wewa1001 發表於 2019-8-19 17:26

基本都係580第一行嘅人搶到,即21行,19行可以睇裙底。

集氣尾場彭羚出山得唔得
我係度諗緊邊個可以做到尾場咁特別星級嘉賓

聽日叫祖rap港女收港男皮呀喂,好la正
jack27 發表於 2019-8-19 20:39

做咩尋晚唔唱

「人地Aaron係天皇巨星,自己只係個歌星」
所以佢會唔會請到城城
SugarFree 發表於 2019-8-19 21:33

跟住Twins再黎多次側手翻

又係到一齊嗌 開心一齊嗌
misterben111 發表於 2019-8-20 00:58

超猛

熱烈地彈琴 熱烈地唱
一起森巴舞 Hey!放假啦

唔想要黎明
想換咗張尾場飛
換23號陳奕迅
wzx0825 發表於 2019-8-20 11:13

23號唔係KKK咩

不如紅磡360俾草蜢唱完山頂嘅朋友就算,有第二組嘉賓好唔好

睇今晚的玩得開心d
hohoho 發表於 2019-8-20 19:53

今晚麗花皇宮味好濃啊

希望聽晚可以請到葉倩文做嘉賓合唱《黎明不要來》
kenvincy.cn 發表於 2019-8-20 18:21

黎~明~請~你~不~要~來~

一齊嗌!開心一齊嗌
jack27 發表於 2019-8-20 18:09

一齊嗌心穎BB

哇!家燕姐都去埋,唔知會唔會做嘉賓
TT进化论 發表於 2019-8-20 21:36

十字步Pretty Crazy版

終極集氣cut牆紙換心病full version
就好似當年麻煩你唱麻煩你
麻煩到出埋2017

最歌唔知投邊首好,兩首都好高汁

pretty crazy定悲觀生物學

我見啲牛宜家係寫23古巨基/陳奕迅,好狗
721AXA 發表於 2019-8-21 10:38

寫埋彭羚阿笨

點解祖祖唔請佢最愛既關淑怡同小恩子
stephybest 發表於 2019-8-21 11:42

請霆鋒點解唔請柏芝
仲有佢出道好中意模仿嘅趙學而同彭羚

如果尾場有林9彭bell兩公婆我唔介意黃昏點唱機/心淡
stephybest 發表於 2019-8-21 11:41

情緒一路高漲14場,唞咗一日返嚟變草蜢即刻dum曬個熱度。

美祖好似好唔鐘意請女嘉賓
阿mark 發表於 2019-8-21 12:23

只視楊千嬅同王菀之為好對手

飛船part依家似乎係hit song輪流出場
唔知今晚會唔會聽到煙霞呢
fifty1205 發表於 2019-8-21 15:50

紅磡360一個咁唔認真嘅環節反而成為日後大家回味20週年演唱會嘅記憶點。

真情嘅容姨竟然識唱《阿門》
l00540 發表於 2019-8-21 17:22

88歲

尾場真係老黎嘅話,會唔會係《今夜你會不會來》,希望有《夏日傾情》
乐坛风云 發表於 2019-8-21 18:22

狂串樂基兒就夠啦

無陶瓷 係第一場雙子座visual
fifty1205 發表於 2019-8-21 21:38

我都係覺得青花瓷器最靚

最後三場嘉賓係?
阿mark 發表於 2019-8-22 08:15

張柏芝/靚靚Ruby嘅偶像林心如
葉佩雯/何嘉莉
趙學而/王傑
林海峰/彭羚

SM、KKK、Leon

KK可唔可以同早早合唱亂世情侶
kenvincy.cn 發表於 2019-8-22 08:48

送俾大家 愛情也有生命

早霸王講緊祖兒個演唱會

終於到我睇啦
好愛祖兒
bagfgfcde 發表於 2019-8-22 09:25

你都幾忍得

森美最中意開頭個科幻球,Gotta Get High,不容"有"失同埋破相個喪尸墻

睇黎尾場一定會爆喊
hohoho 發表於 2019-8-22 11:05

我picture緊佢唱一直看見天使個畫面

終於到我睇啦
好愛祖兒
bagfgfcde 發表於 2019-8-22 09:25

希望悲觀BAG’S A-SIDE可以爆升8級。

張敬軒段speech好感動

好想容祖兒張柏芝林心如同場
又想葉佩雯何嘉莉容祖兒同場
你老闆 發表於 2019-8-22 11:31

何嘉莉有嚟睇,草蜢果晚

SUMMARY of PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR [22/08/2019 00:00]

17 阿門
(16+1)
16 空港 / Show Up / 好事多為 / 逃 / 美麗在望 / 隆重登場 / 再見我的初戀 / 天之驕女 / 走著睡 / 桃色冒險 / Lovin' U / 不容錯失 / 啜泣 / 心之科學 / 歌姬 / 未知 / 怯 / 16號愛人 / 愛一個上一課 / 痛愛 / 破相 / 最後的茱麗葉 / 心淡 / 一種永遠(bgm) / Gotta Get High(bgm) / 神魂顛倒(bgm)
15 這分鐘更愛你 /
跑步機上 / Pretty Crazy / 派對機器 / 全身暑假 / 一面之緣 / 越唱越強 / 華麗邂逅
13 特別嘉賓
墻紙(11+1)
天窗(10+1)
花千樹 / 爭氣

逃避你 / 搜神記
黃色大門(6+1) / 想得太遠 / 與蝶同眠
06 悲觀生物學
05 世上只有 / 我的驕傲

02 無人知道雙子座 /
麻煩你 /
連續劇(1+1) / 習慣失戀(0+2) / 今期流行
01 陪我長大 / 舊日回憶的山丘 / 損友 / 抱抱 / Be True / 誰來愛我 / 這麼近(那麼遠) / 真情流露 / 一生愛你一個 /
在我生命裡 / 假如讓我說下去 / 她說 / 不為誰而作的歌 / 月半小夜曲 / 刻不容緩 / 我的宣言 / 末日 / 愛如潮水 / 風箏與風 / 大紅大紫 / 死性不改 / 不許你注定一人 / 男朋友 / 謝謝你的愛 / 一起走過的日子 / 玉蝴蝶 / 舉高隻手 / 祝君好 / 歲月如歌 / 失樂園 / ABC / 櫻花樹下 / Pretty Hungry