返回列表 發帖
比較想知係咪有有心人/stakeholder想千千死就真
佢絕對無可能扯得上港獨, 之前連咩老軍佢都致敬啦
依家要打 ...
Lewis 發表於 2019-8-16 17:15

說出重點來,你唔覺呢啲事只發生在細公司嘅artist?
講真千嬅份聲明已經盡做,係好多人冇睇清楚意思就鬧咗先,碎碟嗰個fans都好令人失望,有冇了解千嬅想講乜㗎?
同Ali回應好難比較,因為Ali唔係喺大陸做緊嘢可私人回應,今次明顯踩中演唱會所以一定要官方回應,所以個聲明要寫得好清楚。大家唔發現上個月佢冇演唱會都潛水啦,如果唔係而家再開佢就唔駛刻意回應。

係由「rip」開始被人話支持「暴徒」(佢哋真係咁講),之後就傳下傳下話佢港獨。去到俾like單嘢就一發不可 ...
starz 發表於 2019-8-16 18:12

總之我覺得香港人批評佢post完RIP要刪都好無謂,其他人連post都唔敢反而對佢哋感覺良好,原來香港人咁天真。根本有明確出過聲已經好過好多冇表態或好婉轉嘅人。
我覺得丁生幫佢完咗手上已公佈嘅大陸巡演場次應該會停咗做中國場先,無謂勉強。
樂觀啲睇,今次呢件事應該會加深佢同丁生嘅感情,真係世界將我包圍誓死都一齊。

呢樣真
大陸都開咗好多場啦
專心搞海外場好啦
electric 發表於 2019-8-16 22:42

弊在一早排晒期,要搞到下月中先完中國啲站。
唔知大家有冇留意,其實佢巡大陸張演唱會海報啲美術字都依然用繁體冇改簡體,其實我幾欣賞呢點。

人瑞幫香港人去大陸推廣廣東歌,但本土粉絲不領情仲要整爛人瑞唱片 ...
你老闆 發表於 2019-8-17 11:34

無奈香港人睇唔到千嬅嘅諗法,雖然唔駛講到咁偉大,但的而且確佢係去大陸唱廣東歌,其實都可見佢係有堅持的。

好似系unfollow曬所有人。個IG好耐無update.話自己被人hack哦
schoe 發表於 2019-8-18 01:31

之前係話被hack,但肯定而家已經攞返個帳戶啦成個月有多,佢只係完全唔出post啫。unfollow所有人都或者可以免卻一啲麻煩嘅,似乎都係Kary有先見之明一早已經唔再follow人!

認同,不過千千都幾好運,hea出三隻國語碟冇隻國語歌hit都可以大陸巡迴
祖祖就慘喇,咁精心準備N隻國語碟 ...
aussie2013 發表於 2019-8-18 09:59

咪係,佢好友容祖兒應該好羨慕,畢竟佢都好想打入大陸市場咁耐但都冇咁樣開巡迴過。

gem有無份?人瑞大陸唔係一向紅人(電影)唔紅歌咩
你老闆 發表於 2019-8-19 15:49

我都覺得佢喺大陸係紅人多過紅歌,喺大陸人眼中似係個會唱歌嘅電影明星,多過一個會做戲嘅歌手。
我由此至終對於佢可以開大陸巡迴然後用廣東歌rundown呢件事覺得好神奇,完全唔知佢啲大陸人氣幾時build up到可以開到巡迴。