返回列表 發帖

九字歌而家有冇十大?

九字歌有冇十大?
angelcheng0203 發表於 2019-8-17 02:29

應該有啦
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Janice搞咩吖,咁耐都冇新歌出,但係又成日見到佢錄音...

九字歌而家有冇十大?
angelcheng0203 發表於 2019-8-17 02:29

未有

今年d女歌手又死哂,AGA同Gin Lee都flop埋
靠兩位天后Sammi同Joey撐住 lol
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

寰亞好勁,男女歌手組合都領先

寰亞孻女係咪想破美祖最年輕女金嘅紀錄
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK36: 逃生門 (1 Week No.1) / 天亮請睜眼 / 好好說

回復 50# kwanie

勁呀

點解903可以唔播圓謊!
Long's Music Picks Week 33
#1 高地之下 -- 小塵埃
#2 願 -- 方皓玟
#3 我們都是這樣長大的 -- 鄭秀文

第 33 週 903 專業推介 (17/08/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  15  金草莓       陳柏宇
02  ne  努力奮鬥加油    林海峰
03  07  2084         Dear Jane
04  05  ¿醒未?       RubberBand
05  06  波點女皇      王菀之
06  09  悲觀生物學     容祖兒
07  03  我們都是這樣長大的 鄭秀文
08  14  鬚根        洪卓立
09  19  問世間情是何物   Dusty Bottle
10  04  願         方皓玟
11  08  Everyday      AGA
12  ne  逃生門       JW
13  20  第三顆行星     李靖筠
14  ne  活多一次      側田
15  16  I Don't Know    黎曉陽
16  17  偷情的禮儀     謝安琪
17  ne  時光歲月      Nowhere Boys / 鄭伊健
18  10  救命歌       鄭欣宜
19  ne  何車        黃貫中
20  ne  Full Moon Party   馮允謙

Eliminated:
LW Songs       Singers
01  Dream My Dreams 黃淑蔓
02  高地之下     小塵埃
11  我今朝有啲唔舒服 林海峰
12  開放世界     莊正
13  5:59pm      恭碩良 / 岑寧兒
18  沉默之間     陳慧敏

本週共 6 首新上榜歌。

評分人數

垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

金草莓係咪要加到冠軍

Jay fung竟然上到
榜尾又亂到七彩

Jay fung竟然上到
榜尾又亂到七彩
kevinlai1621 發表於 17/8/2019 11:09
6ne
1759希望無事啦
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

6ne
1759希望無事啦
kwanie 發表於 2019-8-17 11:10

應該就無事嘅
不過偷情可能又要out多次lu

Eman係咪上唔到

欣宜攝咗個位
1759 要re?

欣宜攝咗個位
1759 要re?
kwanie 發表於 2019-8-17 11:16

Kay危d
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

玩re冠?榜尾完全估唔到
即使不完美 只需經歷你自己

nb上埋
小巧cath可以byebye
睇黎sony犧牲榜尾2位加到jason冠

寰亞盛世

RE 冠就唔知有無十大LU

小巧

RE 冠就唔知有無十大LU
kwanie 發表於 2019-8-17 11:24

好噴
有無爆ap爆得咁勁到要re

好噴
kevinlai1621 發表於 17/8/2019 11:25
有幾可拖到就冠先嚟OUT
根本個榜就亂咁嚟
唔跟通例唔受控制

好噴
kevinlai1621 發表於 2019-8-17 11:25

其實都只係4Ap
咁根據播放率 本身係上唔到既
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

其實都只係4Ap
咁根據播放率 本身係上唔到既
hinz 發表於 17/8/2019 11:28
講完你自己都笑啦CHING

100%肯定WK33係金草莓冠,賭幾多都得!!
繼續爭取成立獨立調查委員會!!

100%肯定WK33係金草莓冠,賭幾多都得!!
酷愛903 發表於 17/8/2019 11:31
你找咗之前嗰啲數先啦垃圾

我都相信金草莓加到冠。Jason 系男版 gin, 經常加 AP

Mic個個星期都減ap
佢同on仔都係寰亞犧牲品

第 33 週 中文歌曲龍虎榜 (17/08/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  02  2084         Dear Jane

02  05  我們都是這樣長大的 鄭秀文
03  11  悲觀生物學     容祖兒
04  04  救命歌       鄭欣宜
05  07  Everyday      AGA
06  01  包庇        何雁詩
07  03  安全著陸      王梓軒
08  19  逆流成河      許靖韻
09  17  過路人       連詩雅

10  10  I Don't Know    黎曉陽
11  20  ¿醒未?       RubberBand
12  08  高地之下      小塵埃
13  ne  波點女皇      王菀之

14  14  巴別塔慶典     吳青峰
15  16  生來起舞      趙慧珊
16  ne  開放世界      莊正

17  18  以愛情的罪名    Gin Lee
18  ne  問世間情是何物   Dusty Bottle
19  ne  我們與愛的距離   許廷鏗
20  ne  最後的信仰     林二汶

Eliminated:
LW Songs        Singers
06  想跟你       Pandora
09  在錯誤的宇宙尋找愛 陳健安
12  All Back        布志綸
13  野木蘭       泳兒
15  念         姜麗文

本週共 5 首新上榜歌。

評分人數

diu 又打壓小巧
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

Michael C好樣過莊正
艾石仔 發表於 2019-8-16 22:04

莊正成名作
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

rthk d新歌仲快過903

rthk d新歌仲快過903
kevinlai1621 發表於 17/8/2019 12:12
903 D 歌越嚟越慢

又兩個台一齊播同一首歌啦

兩台同播DB喔

2 2 2 2 4 3 7
核突晒lu

903連播兩大天后
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

莊正成名作
John 發表於 2019-8-17 11:57

唔怪得知咁熟面口!!!!!!!
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

rb又減

Rb又怒減

rb

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]十大有七都係寰亞
kwanie 發表於 2019-8-17 01:54

如果今日頒獎禮截數的話,個頒獎禮會勁過星夢 @ TVB
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

17ap冠

sony到底比左幾多錢做marketing

最低ap冠一年內2次
都係破哂紀錄
兩次都係林海峰

好彩唔係空降

噴 金草莓真係加到冠
Jan已經第2個冠軍週被拉返落黎

真係Jason冠
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒