返回列表 發帖
5:59 pm re冠?

Jason 冠好丫,希望 Jan 呢首可以入到十大,甚至可以谷上最歌五強
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

終於破左叮叮車記錄
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

終於破左叮叮車記錄
fifty1205 發表於 2019-8-17 13:01

初老同金草莓都係17

沉默之間
高地之下

小巧二汶

蛤?SOS 1➡️4➡️4咩玩法

美Aiiiii 係米已經俾人完全放棄左?

美Aiiiii 係米已經俾人完全放棄左?
hkbaby 發表於 2019-8-17 13:25

唉 快啲解約啦 咁好既歌ban到咁有咩意思
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

唉 快啲解約啦 咁好既歌ban到咁有咩意思
帥小寶` 發表於 2019-8-17 13:34

簡直好似3家姐  玉米高 臨走果幾年ge 待遇一樣,美aiiii 依家星夢台有冇冠都成問題。

野木蘭兩台陣亡

2 2 2 2 4 3 7
核突晒lu
kwanie 發表於 2019-8-17 12:22

Still top 10

史上最慘的歌 : 野木蘭
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

史上最慘的歌 : 野木蘭
steph123 發表於 2019-8-17 14:14

連美馬美蚊都高位過佢。997 都吾需要再寄望,應該係今/下week 爆上死位。
Btw 有報導話佢年尾開鬚

美淫今年成績真係好古怪
其實寂寞已經無冠 偷情仲要hea播
係咪等食白果
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

孤獨門口20>1,精神喂飼19>1,559X>1。
金草莓10week有冠ap唔過百,不如好似玫瑰式體驗速冠out
即使不完美 只需經歷你自己

好想JW上台

Rthk 索性連死位都唔俾泳兒直接 out

簽名被屏蔽

kay末必白果ge

新城勁爆流行榜@2019/08/17
RK  LW  Songs                 Singers
01  06  再見灰姑娘     梁詠琪
02  04  Can You Hear Me  陳奐仁
03  11  在錯誤的宇宙尋找愛 陳健安
04  10  悲觀生物學     容祖兒
05  13  All Back      布志綸 feat. Dough-Boy
06  07  我們都是這樣長大的 鄭秀文
07  18  開放世界      莊正
08  09  2084        Dear Jane
09  08  逆流成河      許靖韻
10  12  牧場裡的羊     The Boogie Playboys
11  14  鬚根          洪卓立
12  NE  Everyday      AGA
13  16  偷情的禮儀     謝安琪
14  NE  我們與愛的距離   許廷鏗
15  17  想跟你       Pandora
16  NE  I Don‘t Know    黎曉陽
17  19  野木蘭       泳兒
18  20  寂靜的回聲     黃妍
19  NE  輪流轉       Sukie S
20  NE  生來起舞      趙慧珊

5NE

OUT
XX  01  玫瑰式體驗     林欣彤
XX  02  救命歌       鄭欣宜
XX  03  二期大樓      陳卓賢
XX  05  安全著陸      王梓軒
XX  15  House Party    家家 feat. ØZI

評分人數

好想JW上台
帥小寶` 發表於 2019-8-17 14:46

逃生門好聽

但ap 仲排緊第4 袓祖第3  第1 同2 係黃淑蔓同小巧
    無理由連銀都無 ? 上年9 月Kay 都係排梗頸四 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 15:15

黃淑蔓應該係2013 jay fung 2.0
十大 女銅一齊撻Q
唔信903俾佢破記錄做最後生十大 女三甲得主

Kay 真係想追既其實出返首 雞蛋 或 家明就得
可惜仲留戀係所謂part 2

十大 女銅一齊撻Q
唔信903俾佢破記錄做最後生十大 女三甲得主 ...
軒的話 發表於 2019-8-17 15:52

希望係真

十大 女銅一齊撻Q

佢係唔係都係最年輕新人
  睇下年尾會唔會又吹捧d紀錄就知903會唔會想有話題

5:59pm睇黎無十大

想問下點解ap嗰到係 +3 -2 而唔係淨係+5 或-5 ?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Froggy 發表於 2019-8-17 15:53

14年家明播成點其實有目共睹
根本903係想播自然就會播
不過呢個時勢派偷情唔播都好應該

Rthk 索性連死位都唔俾泳兒直接 out
xteve 發表於 2019-8-17 15:14

真係慘
之前仲有人吹四台冠

RTHK 冠一首包皮
犧牲左好多好歌囉
本週冠軍歌: 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安

2019 第二季冠軍歌
一種永遠 亂世情侶 你在聽嗎? 花灑下的歌 孤身走 為愛冒險 獨立單位 
一吻穿越四十六億歲 13 樓的大笨象 聲音導航 雲吞 YOU 明日花

美aiii 真係好慘,最多都係得幾WEEK命就OUT

真係慘
之前仲有人吹四台冠

RTHK 冠一首包皮
犧牲左好多好歌囉 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-8-17 16:24

冠包庇不如冠番很堅強算啦

美淫今年成績真係好古怪
其實寂寞已經無冠 偷情仲要hea播
係咪等食白果
帥小寶` 發表於 2019-8-17 14:35

的確好怪
903一定想佢哋孖住嚟 所以唔會白果
但睇勢一定冇金
瘋狂fans同瘋狂haters兩位都可以休息吓
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

十大 女銅一齊撻Q

佢上台機會大過小巧wor,小巧先係隨時十大女銅撻Q
Elio喜歡上別人了

佢上台機會大過小巧wor,小巧先係隨時十大女銅撻Q
黃家正 發表於 2019-8-17 17:14

但要淑蔓繼續派歌班得啵
會唔會出咗碟就停一輪

小巧年尾仲有演唱會 點都會再派歌

的確好怪
903一定想佢哋孖住嚟 所以唔會白果
但睇勢一定冇金
瘋狂fans同瘋狂haters兩位都可以休息吓{:1_9: ...
liebe 發表於 2019-8-17 17:13

今年903要搵Sammi啊 唔會再理佢
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

今年903要搵Sammi啊 唔會再理佢
fifty1205 發表於 2019-8-17 17:24

如果傾惦sammi 最女都定局埋 恭喜sammi
謝安琪做完show 可以返屋企安心揍女

草莓  1 1 1 9
DMD 1 2 1 3
2084 3 1 8 x

Froggy 發表於 2019-8-17 15:53

其實佢成個音樂製作由juno操刀
Juno會肯放手 搵返周老闆做歌嗎?
或者如果唔搵返周老闆 Juno操刀 會肯做社會歌嗎?
覺得機會極微

想問下點解ap嗰到係 +3 -2 而唔係淨係+5 或-5 ?
hehemamama 發表於 2019-8-17 16:21

同問

第 33 週 中文歌曲龍虎榜 (17/08/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  02  2084          ...
kwanie 發表於 2019-8-17 11:46

悲觀直上死位

14年家明播成點其實有目共睹
根本903係想播自然就會播
不過呢個時勢派偷情唔播都好應該 ...
aussie2013 發表於 2019-8-17 16:21

講起想播自然會播

上年又係估唔到Kay一播前面全部hea播/停播

堅係CLS
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

其實佢成個音樂製作由juno操刀
Juno會肯放手 搵返周老闆做歌嗎?
或者如果唔搵返周老闆 Juno操刀 會肯做社 ...
liebe 發表於 2019-8-17 17:32

所以最快都要睇埋下隻個人碟先

美aiii 真係好慘,最多都係得幾WEEK命就OUT
kenny5566231 發表於 2019-8-17 16:50

2weeks ja, 邊有幾weeks?   等睇997 19>17>3>out

簽名被屏蔽

又唔係喎  Kay 其實金嘅機會先至大

1) 黃淑蔓同小巧只會是單一個女銅,小巧機會大D ,還奬兼雲 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 18:05

又唔係喎  Kay 其實金嘅機會先至大

1) 黃淑蔓同小巧只會是單一個女銅,小巧機會大D ,還奬兼雲 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 18:05
點解謝安琪可以不限quota 但容祖兒唔可以

簽名被屏蔽

因為joey 已經三冠啦 唔通4 冠咁利害?Kay 無冠嘛 暫時! ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 18:26

你唔記得上年張敬軒四冠啦,而且悲觀生物學未冠