返回列表 發帖
因為joey 已經三冠啦 唔通4 冠咁利害?Kay 無冠嘛 暫時!仲要Kay 無一首上到十大!
      只要年 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 18:26

四冠有咩咁出奇?你偶像四冠就真係出奇啦

仲有, 老奉一定有十大比你偶像?

簽名被屏蔽

回復 152# 白河喜來登

07年 心花怒放 愛一個上一課 逃 零時零分
    14年 愛情也有生命 天然呆 樂觀 樂觀

回復  白河喜來登

14年 愛情也有生命 天然呆 樂觀 樂 ...
lu12 發表於 2019-8-17 19:50

咁快秒殺佢
俾佢威多陣丫嘛
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK36: 逃生門 (1 Week No.1) / 天亮請睜眼 / 好好說

咁快秒殺佢
俾佢威多陣丫嘛
放空 發表於 2019-8-17 19:55

話時話幕後ap你幾時更新
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

話時話幕後ap你幾時更新
abcxyz302006 發表於 2019-8-17 19:57

更新緊啦
但唔擺上黎住
我update 到week 23 only
WK36: 逃生門 (1 Week No.1) / 天亮請睜眼 / 好好說

100%肯定下WK MI RTHK+997齊冠,賭幾多都得!! 否則我切!!
繼續爭取成立獨立調查委員會!!

熱烈祝賀Gigi<再見灰姑娘>勇奪997冠軍歌

簽名被屏蔽

07 年 咁耐 唔係好記得
     14 年 只係2.5 首 而且佢最後得女銀 話唔定今年女銀

But any  ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 20:35

但祖值女金喎今年
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

簽名被屏蔽

但祖值女金喎今年
帥小寶` 發表於 2019-8-17 21:03

今年D歌咁難聽 邊忽值
我在乎~~~~我在乎~~~~~

好心今年就唔好爭女金啦
分分鐘畀人插咁既時勢都仲有心機攞女金
真係邊個攞都會有人攻擊(Sammi除外但係Sammi冇歌)

100%肯定下WK MI RTHK+997齊冠,賭幾多都得!! 否則我切!!
酷愛903 發表於 2019-8-17 20:20

強烈遣責你搵sammi作賭注
五大訴求 缺一不可
何以這土地淚再流 何以令眾人亦憤恨
昂首拒默沉吶喊聲響透  盼自由歸於這裡

又唔係喎  Kay 其實金嘅機會先至大

1) 黃淑蔓同小巧只會是單一個女銅,小巧機會大D ,還奬兼雲 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 18:05

如果kay 今年攞唔到女金咪去商台示威 最好攞埋banner
五大訴求 缺一不可
何以這土地淚再流 何以令眾人亦憤恨
昂首拒默沉吶喊聲響透  盼自由歸於這裡

希望Sammi有可能學20年前(1999叱吒)哥哥憑<<左右手>>得到至尊歌的情況,找寰亞的同事代領獎項。然後Sammi自己由後台走出來唱歌

新城勁爆流行榜@2019/08/17
RK  LW  Songs                 Singers
01  06  再見灰姑娘     梁詠琪
0 ...
lu12 發表於 2019-8-17 15:46

恭喜GIGI
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

點解謝安琪可以不限quota 但容祖兒唔可以
nicholashin 發表於 2019-8-17 18:19

D邏輯真係笑到踎低噴飯,第一年追?
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

回復  白河喜來登

14年 愛情也有生命 天然呆 樂觀 樂 ...
lu12 發表於 2019-8-17 19:50

怯 一面之緣 抱抱 爭氣 同年4冠都唔夠美麗嬅
美祖今年4冠志在必得wor,點都谷盡20週年。
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

怯 一面之緣 抱抱 爭氣 同年4冠都唔夠美麗嬅
美祖今年4冠志在必得wor,點都谷盡20週年。 ...
風見志郎 發表於 2019-8-17 23:08

02年係祖最值得拎女金但拎唔到既一年
果年完勝千嬅

男歌手ap 條數一向略高於女歌手 所以張敬軒四冠唔代表joey 一定有 !
    所以如果真係悲觀生物 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 18:55

千FA 04年都4首冠, 小星星, 處處吻, 煉金術, 小城大事X2

回復 153# lu12

如果係咁, 千FA 04年算唔算有5冠? 小城大事有2週

果年完勝千嬅
jasonscy 發表於 2019-8-17 23:53

唔覺
我覺得50:50
閃靈笑中有淚都hit

但祖值女金喎今年
帥小寶` 發表於 2019-8-17 21:03

Totally agree with you
今年得美祖有兩首好歌帶出

放空 發表於 2019-8-18 00:37

希望拎埋最女最歌
二十週年完美落幕

點解juno被ban

放空 發表於 2019-8-18 00:37

邊兩首呢
我在乎~~~~我在乎~~~~~

邊兩首呢
henhenhen 發表於 2019-8-18 01:30

Feel the heat, 明月
learn from the past

回復 50# kwanie

TAHSNK ..

果年完勝千嬅
jasonscy 發表於 2019-8-17 23:53

可惜我是水瓶座勁好多。當年仲有楊千嬅

邊首值 ?

一種永遠 評價麻麻
    PC 係好un 但又未到高質
    悲觀 唔太順暢 唔catchy
    ...
白河喜來登 發表於 2019-8-17 21:12

歌曲質量唔同你拗 因為你包拗頸實話唔好
演唱會就無容置疑全城狂讚 剩係個台已經值女金
你偶像真係無運行 永遠都贏唔到joey 要佢上年讓賽先拎到女金
全壇狂賀白河喜來登被ban

點解juno被ban
simhk 發表於 2019-8-18 01:29

可能唔想俾佢再拎至尊碟......

簽名被屏蔽

Kay 十月都開演唱會 可能佢個台更加值呢 ?
    如果祖祖廿周年要谷盡 點解之前兩首速冠 ?
    悲 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-18 07:41

三面台 個台一定直啲架啦
    今年佢冇一首歌爆得出 sammi攞都未輪到佢啦
=)

簽名被屏蔽

放空 發表於 2019-8-18 06:41

今年係男歌手俾壓airplay
許廷鏗頭兩plug加埋唔過150
Jason首冠軍歌又唔過100
安仔又停哂
Juno又停哂
可能要等張敬軒喪播先開始播返
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

家陣先 八月 , 話唔定Kay 有首壓軸主打爆出
    當年獨家村都係十月先上榜 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-18 09:33

最後咪又係輸俾樂觀

放空 發表於 2019-8-18 06:41

感覺上至尊碟比RubberBand
好悶
傻仔去罷課,我先去上課

好悶
我等我在 發表於 2019-8-18 09:50

me too

好悶

點解我覺得今年會比hins

They really messed up by not giving the album prize to Hins last year. Couldn't they tell Juno to wait a year and let them give freer reign to play their album this year? Does it do Juno's company any good to have all prizes last year and pretty much none this year?

好悶

rb話預計出年先會出碟wor

點解我覺得今年會比hins
風見志郎 發表於 2019-8-18 10:52

唔覺得軒仔今年會出碟

酷愛903 發表於 2019-8-17 20:20

擔心903無冠

擔心903無冠
大象 發表於 2019-8-18 11:47

同名廣播劇wor
其他台冠自己唔冠咁搞笑
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

希望Sammi有可能學20年前(1999叱吒)哥哥憑得到至尊歌的情況,找寰亞的同事代領獎項。然後Sammi自己由後台走 ...
Danny02 發表於 2019-8-17 22:22

903不喜歡sammi,《我們都是這樣長大的》有過十大線嗎?

美淫今年成績真係好古怪
其實寂寞已經無冠 偷情仲要hea播
係咪等食白果
帥小寶` 發表於 2019-8-17 14:35

係咪留力谷心姐solo project

係咪留力谷心姐solo project
Frankiekiekie 發表於 2019-8-18 13:16

都唔知幾時先出
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

支持黃淑蔓女金
。Kaykay。Taytay。Kelly。

佢上台機會大過小巧wor,小巧先係隨時十大女銅撻Q
黃家正 發表於 2019-8-17 17:14

我蔓似十大我巧似三甲多多啲
DMD似真心谷雲吞一陣白果味
同埋17+無晒歌我蔓要再谷要開新Project

反而我巧而家先第二plug年尾有show點都會再出歌