返回列表 發帖

各大流行榜@2019/08/17

TVB勁歌金榜@2019/08/17
RK  LW Songs        Singers
01  02  包庇         何雁詩
02  04  在錯誤的宇宙尋找愛  陳健安
03  05  Dream My Dreams   黃淑蔓
04  06  逆流成河       許靖韻
05  07  你知不知道      古家峯/戴祖儀
06  10  明月         容祖兒
07  08  星光         羅力威
08  09  過路人        連詩雅
09  NE  金草莓        陳柏宇
10  NE  生來起舞       趙慧珊

903 專業推介@2019/08/17
01  15  金草莓       陳柏宇
02  ne  努力奮鬥加油    林海峰
03  07  2084         Dear Jane
04  05  ¿醒未?       RubberBand
05  06  波點女皇      王菀之
06  09  悲觀生物學     容祖兒
07  03  我們都是這樣長大的 鄭秀文
08  14  鬚根        洪卓立
09  19  問世間情是何物   Dusty Bottle
10  04  願         方皓玟
11  08  Everyday      AGA
12  ne  逃生門       JW
13  20  第三顆行星     李靖筠
14  ne  活多一次      側田
15  16  I Don't Know    黎曉陽
16  17  偷情的禮儀     謝安琪
17  ne  時光歲月      Nowhere Boys / 鄭伊健
18  10  救命歌       鄭欣宜
19  ne  何車        黃貫中
20  ne  Full Moon Party   馮允謙

中文歌曲龍虎榜@2019/08/17
01  02  2084         Dear Jane
02  05  我們都是這樣長大的 鄭秀文
03  11  悲觀生物學     容祖兒
04  04  救命歌       鄭欣宜
05  07  Everyday      AGA
06  01  包庇        何雁詩
07  03  安全著陸      王梓軒
08  19  逆流成河      許靖韻
09  17  過路人       連詩雅
10  10  I Don't Know    黎曉陽
11  20  ¿醒未?       RubberBand
12  08  高地之下      小塵埃
13  ne  波點女皇      王菀之
14  14  巴別塔慶典     吳青峰
15  16  生來起舞      趙慧珊
16  ne  開放世界      莊正
17  18  以愛情的罪名    Gin Lee
18  ne  問世間情是何物   Dusty Bottle
19  ne  我們與愛的距離   許廷鏗
20  ne  最後的信仰     林二汶

新城勁爆流行榜@2019/08/17
RK  LW  Songs                 Singers
01  06  再見灰姑娘     梁詠琪
02  04  Can You Hear Me  陳奐仁
03  11  在錯誤的宇宙尋找愛 陳健安
04  10  悲觀生物學     容祖兒
05  13  All Back      布志綸 feat. Dough-Boy
06  07  我們都是這樣長大的 鄭秀文
07  18  開放世界      莊正
08  09  2084        Dear Jane
09  08  逆流成河      許靖韻
10  12  牧場裡的羊     The Boogie Playboys
11  14  鬚根          洪卓立
12  NE  Everyday      AGA
13  16  偷情的禮儀     謝安琪
14  NE  我們與愛的距離   許廷鏗
15  17  想跟你       Pandora
16  NE  I Don‘t Know    黎曉陽
17  19  野木蘭       泳兒
18  20  寂靜的回聲     黃妍
19  NE  輪流轉       Sukie S
20  NE  生來起舞      趙慧珊

生物學加油
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

TVB唔打算上生物學?
learn from the past

TVB唔打算上生物學?
fengzhizi9225 發表於 2019-8-20 12:46

點會唔上,明月跳住上好快上第二/三位out之後再上生物學

一次過燈咁多首歌
Long's Music Picks Week 33
#1 高地之下 -- 小塵埃
#2 願 -- 方皓玟
#3 我們都是這樣長大的 -- 鄭秀文

今年組合獎似係得Dear Jane係穩 Rb派多首都入得
Nowhere boys出完碟應該冇新一plug啦 仲要最新plug ap除二
R&K好慘 奮身兩年都梗頸四 其實前年應該有銅跟住上年已經要上銀獎 到今年冇乜人爭先休息
Supper斷估唔熱播啦全部都舊歌重編 Mr.艾粒出完concert會dup返
理髮廳暫時又冇歌
Weekly Pick(s):
Kevin Tsui Kaho - Dear Carrie

豹唱作有排追 過唔過到michael都成問題 仲有小明AGA呢兩位門將
定係整個十大比妖治算數

豹唱作有排追 過唔過到michael都成問題 仲有小明AGA呢兩位門將
定係整個十大比妖治算數 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-20 14:13

希望黎曉陽拎番次
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

Nowhere boys出完碟應該冇新一plug啦 仲要最新plug ap除二
...
敗犬女王 發表於 2019-8-20 14:07

R&K收山味濃應該無獎明明歌高質但四台都極度underrated

R&K收山味濃應該無獎明明歌高質但四台都極度underrated
Frankiekiekie 發表於 2019-8-20 15:30

無敵同荷光真係好可憐

希望黎曉陽拎番次
帥小寶` 發表於 2019-8-20 15:03

係時候空降銀不過要犧牲on仔了

榜尾打哂大交個個趕搭尾班車爭上榜

今次 Phil 特別請到小師妹黃妍 (Cath) 擔任自己的演唱會嘉賓,他們一起唱出〈一世同學〉,Phil 透露請 Cath 做嘉賓的原因,笑說因為覺得自己與 Cath 頗相像,他說:「大家都識玩樂器,又係自己寫歌,最重要係大家都係一樣對夢想好堅持!」獲觀眾報以熱烈的掌聲回應。之後 Phil 將舞台暫交給小師妹,由 Cath 獨唱〈笑容迷路了〉,其甜美的歌聲成功吸引觀眾的注意。

而 Phil 的下一站演出,將會是 8 月 31 日移師到佛山,票房反應熱烈。
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

點會唔上,明月跳住上好快上第二/三位out之後再上生物學
LLLC 發表於 2019-8-20 13:29

都唔知有乜意義,又唔會冠

今次 Phil 特別請到小師妹黃妍 (Cath) 擔任自己的演唱會嘉賓,他們一起唱出〈一世同學〉,Phil 透露請 Cath ...
John 發表於 2019-8-20 17:05
其實成間公司嘅歌手都係「大家都識玩樂器,又係自己寫歌,最重要係大家都係一樣對夢想好堅持!」

...
敗犬女王 發表於 2019-8-20 14:07

其實上兩年R&K 嘅歌真係勁高質 但可惜兩年都食白果 睇佢地ig好似就有新歌

其實上兩年R&K 嘅歌真係勁高質 但可惜兩年都食白果 睇佢地ig好似就有新歌 ...
alex12341234 發表於 2019-8-20 18:43

環球呢五年超廢

原來sony可以上勁歌榜嫁

環球呢五年超廢
hehehaha 發表於 2019-8-20 18:48

難聽啲講東南亞兩妹妹啲銷售靠自己多
(堅姐初初係有燒錢式promo但完全無效果)

原來sony可以上勁歌榜嫁
stephybest 發表於 2019-8-20 19:14

仲可以冠啦

環球呢五年超廢
hehehaha 發表於 2019-8-20 18:48

唔知就唔好亂講啦
人地捧新人不知幾掂
今日凌晨kkbox新歌即時榜

1 問世間情是何物 - Dusty Bottle
2 Never Mind - Oscar Tao
3 想正常 - Jace Chan
4 當這地球沒有鐘 - ONE PROMISE
5 夜迷宮 - 關淑怡
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

其實上兩年R&K 嘅歌真係勁高質 但可惜兩年都食白果 睇佢地ig好似就有新歌 ...
alex12341234 發表於 2019-8-20 18:43

嘩仲肯出歌 仲以為佢地唔再做音樂
903就肯唔比金點都要還返個銀個比RnK   

欣宜做乜又上返嚟嘅 @@

07  第三顆行星 / 願 / 何車 / 時光歲月 /
06  Full Moon Party / 尋回一碗湯 / 想正常 / 我們與愛的距離 /
~~~~~~~ (18+01) ~~~~~~~
05  活多一次 / 寂靜的回聲 / 感情寄生族 /
04  偷情的禮儀 / 逃生門 / 救命歌 /
03  I Don't Know / 我只在乎你 / 寄居生物 / 情感的廢墟 /

個榜好似好多歌都想上好多歌都唔想OUT 咁
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

今日播左野木蘭, 感動
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

欣宜做乜又上返嚟嘅 @@

個榜好似好多歌都想上好多歌都唔想OUT 咁
kwanie 發表於 2019-8-20 20:07

good news!

今日播左野木蘭, 感動
steph123 發表於 20/8/2019 20:12
訪問都唔播就撞鬼囉=,=
不過英皇D 宣傳期係咪有問題
羅力威而家先上早霸王
泳兒而家先上叱咤樂壇
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

羅力威而家先上早霸王
泳兒而家先上叱咤樂壇 ...
kwanie 發表於 2019-8-20 20:14

播一次,以後吾再播

新城勁爆流行榜@2019/08/17
RK  LW  Songs                 Singers
01  06  再見灰姑娘     梁詠琪
02   ...
kenny1102 發表於 2019-8-20 11:29

恭喜GIGI榮登冠軍
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

羅力威而家先上早霸王

原來是訪問, 空歡喜左10分鐘

羅力威而家先上早霸王

泳兒本身好似係排左上上星期一...

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

今日播左野木蘭, 感動
steph123 發表於 2019-8-20 20:12

聽講美ai 10月九展開唱

簽名被屏蔽

播一次,以後吾再播
hkbaby 發表於 2019-8-20 20:18

colin 即刻播番次
五大訴求 缺一不可
願榮光歸香港
感情寄生族真係好難聽

仲未可紅館?
你老闆 發表於 2019-8-20 21:04

lemon申請咗兩年都唔批
唔覺得美ai會有機會

簽名被屏蔽

lemon不可? 反而kenny/boyz可?
美ai其實有d機,似英皇唔想幫手
你老闆 發表於 2019-8-20 21:16

kenny執二灘 所以可能咁樣易批d

簽名被屏蔽

定係整個十大比妖治算數 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-20 14:13

小明唱作條數其實都有排追... 願又唔似有十大...

kenny係執三攤,執三攤都唔俾美aiii執,英皇取態好明顯
你老闆 發表於 2019-8-20 21:33

3家姐 美玉仲慘,一場自己concert 都冇開過。可能美aiiii 擺明結婚就退,吾值得投資

簽名被屏蔽

kenny係執三攤,執三攤都唔俾美aiii執,英皇取態好明顯
你老闆 發表於 2019-8-20 21:33

分分鐘May aiiiiii 要入行廿年
先可以登紅館
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

Sammi 係咪冇播啦 今個星期?

Sammi 係咪冇播啦 今個星期?
teddy616 發表於 2019-8-20 23:12

報榜播過一次
應該要out了
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

報榜播過一次
應該要out了
JasOh103 發表於 20/8/2019 23:12
臨門撻Q
都係你啦20 位上榜邪住晒

ILUB 播晒D 榜尾歌即係咩意思??
有三十個位呀今個禮拜?

偷情的禮儀 繼續 跟着榜尾轉彎
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

分分鐘May aiiiiii 要入行廿年
先可以登紅館
l00540 發表於 2019-8-20 22:51

錯失晒機會啦。 Close to you ,我的回憶,死匹象 三個時期都miss 晒,年紀越大就越難彈反起。。。

本帖隱藏的內容需要積分高於 51 才可瀏覽

十大CUT-OFF 似係呢個位啦

PS 硬係覺得美祖會攝冠
之後SAMMI 輕鬆180