返回列表 發帖
十大好似同hit唔hit無乜直接關係 唱片公司同電台既數字遊戲
kelvinho726 發表於 2019-8-22 13:08

非常同意
903一向都咁樣運作

小明上星期開始已經慢慢煞停,今星期我估應該都要落榜了... 唱作都未必穩啦

Alfred 903停曬,再係咁今年未必保到有男三甲
希望好歌有好報
森姆@結論 發表於 2019-8-22 13:42

有播呀,今年開曬紅館又有三首高質素既歌一d 都唔擔心

十大好似同hit唔hit無乜直接關係 唱片公司同電台既數字遊戲
kelvinho726 發表於 2019-8-22 13:08

當年山林道Hit到咁可以冇十大

cmho 發表於 2019-8-22 14:43

Kary 同 Ivana 唔黎都有十大 反而個年佢生女調走山林道

cmho 發表於 2019-8-22 14:43

走去頒俾咩百姓真係激死人
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

出席就有,使爭取? 係張同胡唔玩勁歌下爭到最男就勁啦
你老闆 發表於 2019-8-22 15:27

周柏豪真係被封殺?
咁即係鄭俊弘拎最受歡迎男歌星 (執二攤唱鐵探主題曲 而家仲要主持流行經典 50 年 個個星期六都見到佢 仲唔係最受歡迎?)
陳健安妄想同世紀賤男爭獎嘎
本週冠軍歌: 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安

2019 第二季冠軍歌
一種永遠 亂世情侶 你在聽嗎? 花灑下的歌 孤身走 為愛冒險 獨立單位 
一吻穿越四十六億歲 13 樓的大笨象 聲音導航 雲吞 YOU 明日花

最後的信仰咁就bam左
樂壇白色恐怖!

最後的信仰咁就bam左
樂壇白色恐怖!
hehehaha 發表於 2019-8-22 16:06
最後的信仰坐冠望十大
酷愛903 發表於 2019-8-20 11:00

原來有人開燈
五大訴求 缺一不可
壞與好都是你跟我
一起可以渡過

簽名被屏蔽

周柏豪真係被封殺?
咁即係鄭俊弘拎最受歡迎男歌星 (執二攤唱鐵探主題曲 而家仲要主持流行經典 50  ...
Our_Souvenir 發表於 2019-8-22 15:41

淨係頌一個最受歡迎歌星畀hana咪得囉
一二三勇往直前,三二一委曲求全

今年男歌手太弱 連903自己都比唔落手 可能淨係睇得上眼on仔同側田但又唔敢播得太勁
Weekly Pick(s):
Kevin Tsui Kaho - Dear Carrie

陳柏宇都可以爭
鄭俊弘仲衰過兩台冠狐狸精
你老闆 發表於 2019-8-22 17:05

997已經頒過一個投票類大獎畀鄭俊弘。。tvb已經慢了

今年男歌手太弱 連903自己都比唔落手 可能淨係睇得上眼on仔同側田但又唔敢播得太勁 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-22 17:29

會唔會硬比許廷堅?
我在乎~~~~我在乎~~~~~

女歌手Gin Ivana Janice又讓賽 唯有推AGA上銀
但everyday似乎去死位 如果AGA兩plug夾埋唔超過200次(假設有第三plug) 都只係爭到唱作又唔會有女歌手
唔通淑蔓小巧一齊入銀銅 if that's the case個檔次同舊年爭好遠

會唔會硬比許廷堅?
henhenhen 發表於 2019-8-22 17:32

舊年爆石咁爆左個quota推佢上銀喇喎仲想點明明佢都唔hit 十幾年前梁漢文咁hit都只係銀 金堅連梁漢文一半都冇

簽名被屏蔽

陳伯都係爭個鬼 今年頭兩plug質素同行屍走肉霸氣情歌磚頭冇得比
都仲可以maan車邊同第四plug隻閱後即焚揮下 鬥噴

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

會唔會硬比許廷堅?
henhenhen 發表於 2019-8-22 17:32

張敬軒領先好多喎
年底仲有紅館
側田又上緊
點硬比?
我們與愛的距離2周冠先好講啦

唔通淑蔓小巧一齊入銀銅 if that's the case個檔次同舊年爭好遠 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-22 17:35

女歌手已經同年有兩位10s出道嘅入三甲。男歌手仲系得一個

舊年爆石咁爆左個quota推佢上銀喇喎仲想點明明佢都唔hit 十幾年前梁漢文咁hit都只係銀 金堅連梁漢 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-22 17:37

你有無認真聽過佢d歌?
佢唔hit只係因為冇係TVB出現姐
但社交媒體宣傳真係好勁,連巴士都出埋
停半分鐘聽一闕歌真係算hit喎
而家個環境同十幾年前邊有得比?
Alfred 的對手主要係Hins
Edmond 當年對手係Eason呀大佬

陳伯都係爭個鬼 今年頭兩plug質素同行屍走肉霸氣情歌磚頭冇得比
都仲可以maan車邊同第四plug隻閱後即焚揮下 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-22 17:39

唔一定無機會
陳伯12月出新碟(Sony已經在信和地鐵賣哂廣告)
今年男歌手弱
反而佢有機會爭到三甲喎
只要七折播得好
再加年底出碟前出多首主打又播得好的話

女歌手已經同年有兩位10s出道嘅入三甲。男歌手仲系得一個
lu12 發表於 2019-8-22 17:48

所以金堅真係好堅
TVB背景都可以得到商台支持
當然最重要係有好歌

今年男歌手太弱 連903自己都比唔落手 可能淨係睇得上眼on仔同側田但又唔敢播得太勁 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-22 17:29

On仔可能太新就話姐
側田播得少擺明係公司問題
而且唔好忘記903係欠左側田一個男金
唔該903唔好再咁屈服大公司啦
今年還返一個公道俾側田
就算無金都比過銀吧

你有無認真聽過佢d歌?
佢唔hit只係因為冇係TVB出現姐
但社交媒體宣傳真係好勁,連巴士都出埋
停半分鐘 ...
森姆@結論 發表於 2019-8-22 17:49

上隻碟我好鍾意一句話/再講一句話,花輛同學同鬼又要話你知?AGA GIN都冇上tvb喎 根本alfred歌唱入左樽頸係公認 無可否認停半係少hit
今年佢如果好好把握唔係冇金嘅可能 因為hins jason今年表現大家自有評價
alfred要行多一步首先要揀岩歌同埋派到好歌
佢到而家(一隻跨年兩隻主打)都仲排得低過林家謙(兩首唱作)就知咩事

簽名被屏蔽

上隻碟我好鍾意一句話/再講一句話,花輛同學同鬼又要話你知?AGA GIN都冇上tvb喎 根本alfred歌唱入左樽頸係 ...
敗犬女王 發表於 2019-8-22 18:00

而家呢首我們與愛的距離
就應該fit返佢個路線
睇下呢首歌成績如何啦
佢前2 plug太低AP了,單數仲冠唔到

其實Gin Aga 係靠M記日夜狂播
可惜Alfred 不是球記歌手

結果男金卑林狗

張敬軒上榜20多周,許廷鏗可以咩?
你老闆 發表於 2019-8-22 18:03

我不是討論唱片銷量榜

Janice幾時先肯出福音Jazz碟
出完之後可以去外國進修過quota比豹同mag

結果男金卑林狗
谢耳仔 發表於 2019-8-22 18:10

笑左今年林狗金on仔銀家謙銅我都會受...
唔係講唱作 係真係講男歌手

簽名被屏蔽

點都唔信0鏗今年冇男金
又華納又同嘉姐fd,森美舊年都開到口

許廷鏗絕對不配做張敬軒對手,梁炳假假地有至尊歌
你老闆 發表於 2019-8-22 18:15

可能美鏗好快有至尊歌或其他903大獎呢
前年神奇之旅已經空降第二了
當年hit爆全城嘅青春頌都係得第三

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

點都唔信0鏗今年冇男金
又華納又同嘉姐fd,森美舊年都開到口
dicksonkwok 發表於 2019-8-22 18:20

森美害死佢
攪到佢心紅之後訪問都話想拎男金
男金我真心覺得唔急
亦急唔來
fans都係咁話
我寧願佢打好過底
努力d去搵啱自己既歌
豐富自己的技巧
唱多d好歌,儲多d人氣先好上男金
咁我就真係開心喇

我就認為陳柏宇會攝位上男金
你老闆 發表於 2019-8-22 18:23

Jason 拎好呀!
捱左10幾年終於爬上頂峰
不過佢今年的歌確實一般
(冇側田咁好)

多功能老婆 預計做台慶劇10月播,可以唔使爭邊位做tvb最男啦

簽名被屏蔽

Jason 拎好呀!
捱左10幾年終於爬上頂峰
不過佢今年的歌確實一般
(冇側田咁好) ...
森姆@結論 發表於 2019-8-22 18:29

咁可能juno 男金
佢都同佢爸爸捱咗10幾年

今年咁既環境都難出到hit歌

咁可能juno 男金
佢都同佢爸爸捱咗10幾年
hehehaha 發表於 2019-8-22 19:04

juno壓到咁金條毛咩

廢墟幾乎唔播
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

juno壓到咁金條毛咩

廢墟幾乎唔播
abcxyz302006 發表於 2019-8-22 19:24

應該過多兩個禮拜又派歌
咁派法好難隻隻都播

今年咁既環境都難出到hit歌
PEACH 發表於 2019-8-22 19:13

mi嗰首算最HIT,但其他歌就...所以我話MI嗰首明顯突出之下903兩個歌曲大獎加埋RTHK全球華人至尊金曲都好大機會拎到
繼續爭取成立獨立調查委員會!!

簽名被屏蔽