返回列表 發帖
二汶份約係咪唔包爭獎
hehehaha 發表於 2019-8-22 23:26

正如環球女歌手份約唔包女金
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

我仲未聽厭高地之下喎
帥小寶` 發表於 2019-8-23 12:21

希望小塵埃爭到組銅 如果三甲係DJ NowhereBoys Lil Ashes 都幾好呀
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

會唔會Sammi今個星期榜尾,下星期就冠軍呀,903 好興係咁⋯

今年SM個最組真係幾危
好似真係有魔咒
CAS同SM都冇辦法連任第五年
超過Beyond ...
metay1320 發表於 2019-8-23 11:32

真係要睇SM仲有無咁多人氣

所以 别自負到 任讓自己 每滴風駛盡
若果 他不可惡 不必迫人 無地去自容

會唔會Sammi今個星期榜尾,下星期就冠軍呀,903 好興係咁⋯
Alantse722 發表於 2019-8-23 13:00

我在擔心會不會無冠下榜

心之科學在榜62週 1>2>2>2>2>3>2>2>3>2>6>6>5>4>5>5>5>7>7>10>17>20>19>17>20>19 ...
lu12 發表於 2019-8-23 09:45

你咁好心機逐星期睇 :O?

希望小塵埃爭到組銅 如果三甲係DJ NowhereBoys Lil Ashes 都幾好呀
hehemamama 發表於 2019-8-23 12:41

支持新青年
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

2019 香港唱片商會銷量榜第33週 2019/8/23

TW LW  NW
01 01 02 Psychoacoustics / 關淑怡
02 NE 01 我們的60年商業電台 / VA
03 02 02 Nostalgia / 石詠莉 Sukie S
04 04 03 1/2 / 陳潔麗
05 NE 01 My 25 / 許靖韻
06 09 05 浮世繪 / Gin Lee
07 RE 02 The Lion King 2019 / OST
08 08 02 Color on Me / Kang Daniel
09 03 03 Sweetie / 歌莉雅
10 07 06 No. 6 Collaborations Project / Ed Sheeran

OUT
XX 05 01 灰色 + 灰色Project 12" Remix (一拖一復刻雙打CD系列) / 林憶蓮
XX 06 01 放縱 + 心碎巷 Remix  (一拖一復刻雙打CD系列) / 林憶蓮
XX 10 01 三年兩語 (SACD) / 張學友
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

KKBOX本地單曲週榜(08.16-08.22)
RK  LW Songs                                Singers
01  03  心之科 ...
lu12 發表於 2019-8-23 09:15

祖兒得 2 weeks no.1

bagfgfcde 發表於 2019-8-23 15:42

亞姐
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

你咁好心機逐星期睇 :O?
脆香雞翼 發表於 2019-8-23 14:03

未超過兩年還好
bagfgfcde 發表於 2019-8-23 15:42

佢同期遇到嘅對手系陳奕迅同JC

2019 香港唱片商會銷量榜第33週 2019/8/23

TW LW  NW
01 01 02 Psychoacoustics / 關淑怡
02 NE 01 ...
hinz 發表於 2019-8-23 15:21

許靖韻第一次上到銷量榜?

邊隻話心之科學唔值至尊歌?
你老闆 發表於 2019-8-23 11:49

笑死 多謝容粉吹奏返呢首籮底橙
我在乎~~~~我在乎~~~~~

迪子 26/8 PLUG 2019年首支單曲《宿醉(feat. MC松島)》(日本Rapper)

我已在首爾站音樂會率先聽左,好好聽!

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

悲觀生物學唔見咗

今年最女投硬祖了 不解釋

今年最女投硬祖了 不解釋
jasonscy 發表於 2019-8-23 21:48

今次都仲唔係佢的話,都真係唔好再諗呢個獎啦…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

簽名被屏蔽

星勤 發表於 2019-8-23 21:58

1314 果年開始呢幾年都有人咁講
其實好多 FANS 真係唔會再諗
本週冠軍歌: 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安

2019 第二季冠軍歌
一種永遠 亂世情侶 你在聽嗎? 花灑下的歌 孤身走 為愛冒險 獨立單位 
一吻穿越四十六億歲 13 樓的大笨象 聲音導航 雲吞 YOU 明日花

肯定唔會係佢啦
投票期佢個熱度已過
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

唯一暗湧應該係小明
但美祖今年真係無理由會輸呢個獎

我都支持祖祖
05-19年15年了
點都值拿至少一年嘅

今年我都俾一票美祖
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

唯一暗湧應該係小明
victor1991415 發表於 2019-8-23 22:14

如果小明10-11月又嚟多plug就又難講d

唯一暗湧應該係小明
victor1991415 發表於 2019-8-23 22:14

小明已經有《願》,正路再有歌都唔會再做多首類近嘅
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

美祖今年拎兩個獎???

KingJer個post仲有人咬住唔放,估計祖祖出席可能會被噓,唔去就最好,攞少幾個有乜所謂。

1314嗰年都係好評 都攞唔到啦 不過可能咁啱年尾 我都希望祖祖今年再喺叱咤台喊

1314嗰年都係好評 都攞唔到啦 不過可能咁啱年尾 我都希望祖祖今年再喺叱咤台喊 ...
星夢情真 發表於 2019-8-23 23:46

用女金換最女抵到爛啦!放個女金出嚟啦好無
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

用女金換最女抵到爛啦!放個女金出嚟啦好無
hehemamama 發表於 2019-8-23 23:49

今年希望佢最女 棄女金啦

最估唔到Pretty Crazy竟然冇播到十大
呢首仲值過上年心之

雖然會投美祖
但真係唔諗佢會再有呢個獎
咁多年佢都係咁努力
不過之前部分FANS因為答案之書插到佢好應,好為佢心酸
https://imgur.com/VEipLW9

波點死咗??
Long's Music Picks Week 33
#1 高地之下 -- 小塵埃
#2 願 -- 方皓玟
#3 我們都是這樣長大的 -- 鄭秀文

第 34 週 903 專業推介 (24/08/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  re   5:59pm       恭碩良 / 岑寧兒

02  05  波點女皇      王菀之
03  02  努力奮鬥加油    林海峰
04  ne  最後的信仰     林二汶
05  ne  妖治時代      陳蕾
06  07  我們都是這樣長大的 鄭秀文
07  09  問世間情是何物   Dusty Bottle
08  03  2084         Dear Jane
09  11  Everyday      AGA
10  04  ¿醒未?       RubberBand
11  06  悲觀生物學     容祖兒
12  ne  尋回一碗湯     Supper Moment
13  ne  想正常       陳凱詠
14  13  第三顆行星     李靖筠
15  ne  感情寄生族     張敬軒
16  10  願         方皓玟
17  19  何車        黃貫中
18  18  救命歌       鄭欣宜
19  ne  我們與愛的距離   許廷鏗
20  16  偷情的禮儀     謝安琪

Eliminated:
LW Songs      Singers
01  金草莓     陳柏宇
08  鬚根      洪卓立
12  逃生門     JW
14  活多一次    側田
15  I Don't Know  黎曉陽
17  時光歲月    Nowhere Boys
20  Full Moon Party 馮允謙

本週共 6 首新上榜歌 + 1 首重新上榜歌。

評分人數

垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

咁都上到
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

偷情咁都有得留低

波點死咗??
WZA111 發表於 2019-8-24 10:09

仲有 願

6ne
榜尾新歌全部留得低
救命歌會唔會又re冠

想正常 / 感情寄生族 /
呢度會有一首上唔到

定係6N+1R- -?

1314嗰年都係好評 都攞唔到啦 不過可能咁啱年尾 我都希望祖祖今年再喺叱咤台喊 ...
星夢情真 發表於 2019-8-23 23:46

好評但至少有對手,今年連對手都無都要輸的話,我先話真係唔好再諗
論盡樂迷,敢愛敢恨

時光歲月 / 想正常 / 感情寄生族 /
呢度會有一首上唔到

定係6N+1R- -?
kwanie 發表於 2019-8-24 11:15

donald好似不嬲都食左個re佢
  救命歌唔駛re

時光歲月 / 想正常 / 感情寄生族 /
呢度會有一首上唔到

定係6N+1R- -?
kwanie 發表於 2019-8-24 11:15

Jace不了

OUT時光歲月?

要RE 逃生門活多一次真係有D ON_

要RE 逃生門活多一次真係有D ON_
kwanie 發表於 2019-8-24 11:28

5:59都RE得啦

祖祖攞最女既theory 講左都好多年
無一年係成功

第 34 週 中文歌曲龍虎榜 (24/08/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  03  悲觀生物學     容祖兒
02  01  2084         Dear Jane
03  10  I Don't Know    黎曉陽
04  08  逆流成河      許靖韻
05  05  Everyday      AGA
06  02  我們都是這樣長大的 鄭秀文
07  11  ¿醒未?       RubberBand
08  ne  鬚根        洪卓立

09  09  過路人       連詩雅
10  19  我們與愛的距離   許廷鏗
11  18  問世間情是何物   Dusty Bottle

12  13  波點女皇      王菀之
13  ne  重新        BOP

14  20  最後的信仰     林二汶
15  17  以愛情的罪名    Gin Lee
16  16  開放世界      莊正
17  ne  願         方皓玟

18  ne  輪流轉       Sukie S
19  ne  逃生門       JW
20  ne  何車        黃貫中

Eliminated:
LW Songs    Singers
04  救命歌   鄭欣宜
06  包庇    何雁詩
07  安全著陸  王梓軒
12  高地之下  小塵埃
14  巴別塔慶典 吳青峰
15  生來起舞  趙慧珊

本週共 6 首新上榜歌。

評分人數

Jace不了
steph 發表於 2019-8-24 11:21

阿新人上到啦!!!
    RB難得無減

Jay 好霉