返回列表 發帖

[Oct/2019] 重新感應泳兒演唱會2019

演唱會名稱:重新感應泳兒演唱會2019
日期:2019年10月16日 (星期三)
時間:8:15pm
地點:九龍灣國際展貿中心匯星star hall
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

仲有首又K 又正既《心中有數》都冇唱 ...

sad she did not sing 離開以後
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 23:09

《喜歡一個人很累》、《天使的決定》...

梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

其實有時甘稔,點解美aiiii 係903 成績一直五多好?
可能星夢台太錫佢,雖然五係最女,但都俾左好多機會美aiiii,
而且又2次大獎+冠9成歌。
正如美菊美弱le 堆上到903 榜尾依家執身彩甘

sad she did not sing 離開以後

我想佢out 普通朋友 in 傾斜樂園。Out 明日花in 愛情鳥。
仲有想in 埋 快樂眼淚 同 告白

好正!
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 01:01

真唱家班

好開心有唱《賣火柴的女孩》

好正!
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 01:01

正 有得重溫成個騷!!

好正!

呢個look好靚, 髮色頭飾都配埋

好正!

下好多 hit 既都有唱全首 wor
616.1314 發表於 2019-10-19 00:24

咪係…四不像/黛玉笑了/感應/無心戀唱/花無雪
呢堆最hit全部唱全首啵…

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山 ...
MonChi 發表於 2019-10-18 13:46

下好多 hit 既都有唱全首 wor
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山 ...
MonChi 發表於 2019-10-18 13:46

可五可以五好甘負面,其實個歌list大部分係fans 揀的,fans 話好鐘意佢d unplug/舊歌,由期是眾會員aiiiii 出來ge 通電 同 人間蒸發。所以佢先將甘多五hit ge 歌唱全首。

好想重溫《慢慢喜歡你(泳兒)》

Rundown

天使明明在此
野木蘭
通電
人間蒸發

賣火柴的女孩
花無雪
獨一無二
明日花
〔Medley 習慣愛你 心 ...
samxdxd 發表於 2019-10-16 20:57

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山嫁人算啦!

四不像有200萬點擊率係美aiii no.1
無心戀唱雖然無感應同黛玉笑了咁高質,但美aiii反而唱得有吸引 ...
真雙普選 發表於 2019-10-17 21:19

無心戀唱係tvb十大黎呢首有top2都好合理
諗諗下可能下年會同吳浩康一齊開紅館
之前又放風話deep紅館,但泳兒一個人無咩可能夠叫座力

如果場show 係星期六或日搞應該會好d,起碼吸引到澳門或內地fans 黎睇

有冇可能出碟

大家喜愛的歌曲排名list係?
真雙普選 發表於 2019-10-17 19:11

淨係公布top 2咋...
有《四不

無啦 唱完感應都11點啦 直接開燈
stephybest 發表於 2019-10-17 16:21

《送我一個家》好似唔係必唱歌

Jill went to watch. Sweet of her always supporting, 2006 newcomer
leongl 發表於 2019-10-17 13:35

新力軍銀獎撐同年新力軍金獎得主

送我一個家係咪留番想等人嗌2nd encore
721AXA 發表於 2019-10-17 13:45

無啦 唱完感應都11點啦 直接開燈

送我一個家係咪留番想等人嗌2nd encore

係香港做歌手單靠本地市場根本賺唔到大錢,泳兒留係英皇係廣東地區都好多商演,
紅館呢d講命數,希望在明天
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

Jill went to watch. Sweet of her always supporting, 2006 newcomer

其實唔明,點解佢咁多跳舞歌,係都要唱其他

十二個我 露 Watch Out 小蠻腰 傾斜樂園

是但數一數都5首

估唔到大家喜愛的歌曲Top 2 有《無心戀唱》

《送我一個家》反而無
l00540 發表於 2019-10-17 12:56

我都好奇怪
送我一個家咁hit都唔唱

估唔到大家喜愛的歌曲Top 2 有《無心戀唱》

《送我一個家》反而無

泳兒現今唱片銷量應該都係1500張左右
真雙普選 發表於 2019-10-17 10:27

又五止ge, 佢大約賣到2000-3000 倒,hifi 碟應該5000倒。

個feel慘到好似姐,佢應該仲會唱既,講到想吸kenny啲旺氣上紅館,
泳兒既音樂profile絕對夠歌開紅館,
但 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 01:02

雖然今次叫重反starhall,  不過陣容同舞台設計都失色過以前 Close to you 好多,如果只比陣容,前年佢同羅力威擔正一齊開 大金家庭 果次都係starhall, 不過有好多嘉賓。 又 美商,痾硬屎,糖妹。。。  果次都好似有8,9 成full,  换言之今次係單靠 美aiiiii 去飛,結果係琴日個場坐得一半。

同公司我諗得sherman叫做同佢friend少少…但美漫人氣應該比佢更差……
stephybest 發表於 2019-10-17 01:37

美漫麥花臣都未full到

同公司我諗得sherman叫做同佢friend少少…但美漫人氣應該比佢更差……
stephybest 發表於 2019-10-17 01:37

美漫今日有去睇,但佢好似冇續約?

軒仔/ Deep 同Vincy關係應該OK~~~~
l00540 發表於 2019-10-17 01:22

個feel慘到好似姐,佢應該仲會唱既,講到想吸kenny啲旺氣上紅館,
但 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 01:02

軒仔/ Deep 同Vincy關係應該OK~~~~

快歌如果唱今天想懶惰or明天的事明天做咪好
stephybest 發表於 2019-10-17 00:55

精心戀愛
為你唱DEMO
愛殺死愛

唔係啩?
佢點講
好想睇返啲片
daniel1136 發表於 2019-10-17 01:01

但人氣上就應該要靠同公司大星撐場,
不過佢又唔似kenny咁同其他同公司歌手係friend...
埋唔到堆都應該唔會幫佢做嘉賓,
今次連方力申都出埋咁九唔搭八,
都唔奢望有同公司肯幫佢

楊生比錢佢屋企人醫病,泳兒應該唔會忘本,唔走嫁啦,至於人氣方面,我諗泳兒應該睇化左,
所以先決定繼 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 00:50

aiiii 見到今日入座真係得50%倒,約1500/3000。基本上,680,560果度真係空晒,然後仲有d人中途衝上去坐,自行upgrade@@"

美ai講到好似退出樂壇咁
stephybest 發表於 2019-10-17 00:25

唔係啩?
佢點講
好想睇返啲片

stephybest 發表於 2019-10-17 00:55

世界請看着我/ 今天想懶惰/ 很慣很懶 一part

趕/ 領會/ 通電 另一part

Medly 果part 真係感動ge, 好似突然坐左時光機甘,所有回憶反晒泥。
hkbaby 發表於 2019-10-16 23:53

仲差一首903冠軍歌《送個一個家》

介紹你聽埋《多一點》、《快樂眼淚》
l00540 發表於 2019-10-17 00:53

《Close to You》同《花無雪》果兩隻真係好正,一D都唔outdate。
angelicdestiny 發表於 2019-10-17 00:51

介紹你聽埋《多一點》、《快樂眼淚》