返回列表 發帖

[Oct/2019] 重新感應泳兒演唱會2019

演唱會名稱:重新感應泳兒演唱會2019
日期:2019年10月16日 (星期三)
時間:8:15pm
地點:九龍灣國際展貿中心匯星star hall
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

星期三陰功豬

票價: 880 / 680 / 580 / 380
4/9公售

OMG 想睇
不過今年無乜點谷過佢喎英皇
銷情會不會好慘淡
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

黛玉笑了/四不像/無心戀唱/花無雪/心中有數/送我一個家/就手/有誰來愛我/感應/野木蘭,
求其講都一堆想聽,仲有通電嗰隻淫碟
千其唔好唱12個我/擋不住的風情

佢之前做內地show話想這個concert係紅館做⋯點知又係Star Hall。

佢之前做內地show話想這個concert係紅館做⋯點知又係Star Hall。
angelicdestiny 發表於 2019-8-28 23:13

其實依家有得佢開已經好好, 紅館就真係再有紅歌先啦

hkbaby 發表於 2019-8-28 23:21

連kenny都可以上紅館,美ai再等下實得既

佢比kenny更值得開囉, 唔洗靠嘉賓賣飛

晚上我是天蠍座
愛情是吃的
通電 !!!!

晚上我是天蠍座
愛情是吃的
通電 !!!!
艾石仔 發表於 2019-8-28 23:34

清空!!!人山人海嗰兩隻碟!!

清空!!!人山人海嗰兩隻碟!!
stephybest 發表於 2019-8-28 23:40

我自在 簡直係神碟
深白色同心呼吸都好想聽
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好想佢唱多d舊歌: 告白,心中有數,一時倦了,為你唱Demo,愛情鳥,傾斜樂園,人間蒸發。。。 佢未唱過ge 都想聽

我自在 簡直係神碟
深白色同心呼吸都好想聽
fifty1205 發表於 2019-8-28 23:52

突然稔反當年偶然間去到佢 接近天空的地方 個發怖會,個feel 好清新

好想佢唱多d舊歌: 告白,心中有數,一時倦了,為你唱Demo,愛情鳥,傾斜樂園,人間蒸發。。。 佢未唱過ge  ...
hkbaby 發表於 2019-8-28 23:52

咁多side track…唔好諗啦唱主打歌先吸引到街客

咁多side track…唔好諗啦唱主打歌先吸引到街客
stephybest 發表於 2019-8-28 23:58

其實上面只有 愛情鳥 同 傾斜樂園係side track, 其他都有plug ,不過冇人識。
而且兩首都拍左mv 的。 傾斜樂園就只有neway 入面有得睇。

又要靠返感應個名, 鄧佢慘
希望係一個有質感嘅演唱會贏下口碑

個鼻又高咗
鄧佢happy la

個鼻又高咗
鄧佢happy la
hehehaha 發表於 2019-8-29 00:09

邊有?好似 普通朋友 果期upgrade 完之後到依家都一樣啦

諗返起十周年嗰個LOVE CHAPTER演唱會搞到一pat屎咁

仍然最愛 鼻敏感

當年整完個鼻就冇運行

生日日期
唱生日歌比泳泳聽
再將我相信的如煙火般綻放

諗返起十周年嗰個LOVE CHAPTER演唱會搞到一pat屎咁
stephybest 發表於 2019-8-29 00:17

果個好似係人地主辨,有得開仲想點

想掀起條裙
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

突然稔反當年偶然間去到佢 接近天空的地方 個發怖會,個feel 好清新
hkbaby 發表於 2019-8-28 23:55

嗰次真係可一不可再,嗰堆歌之後都冇唱過

睇返東莞站rundown系翻唱為主
唔知香港站會唔會唔一樣
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Poster係咪tribute to 黑警還眼
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

重新感應泳兒演唱會東莞站Rundown

01.感應
02.四不像
03.獨一無二
04.黛玉笑了
05.半公開的秘密
06.慢慢喜歡你
07.易燃易爆炸
08.你不知道的事
09.情戒
10.浮誇
11.明日花
12.Medley:遙遠的她/分手總要在雨天/等你等到我心痛/一千個傷心的理由/餓狼傳說
13.我的回憶不是我的
14.Medley:普通朋友/目不轉睛/烈焰紅唇
15.星語心願
16.愛我別走
17.感激我遇見
18.給我一個家
19.花無雪
20.感應(安可)
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

阿Deep爆自己紅館個唱申請中,佢有沒紅歌? 睇來Vincy要等多十年。

01.感應
02.四不像
03.獨一無二
04.黛玉笑了
05.半公開的秘密
06.慢慢喜 ...
Qmen 發表於 2019-8-29 02:48

In:
《感應》- 感應/ 你我她/ 心中有數/ 告白
《花無雪》- 花無雪/ 一時倦了/ 天使明明明在此/ 黛玉笑了/ 賣火柴的女孩
《Close to you》- Close to you/ 無心戀唱/ 送我一個/ 純情有罪
《Pieces of V》- 鼻敏感/ 單純
《多一點》- 天不高/ 愛殺死愛/ 一撇/ 我的回憶不是我的
《預見遇見》- 無缘罪
《Vin’s Selection》- 有誰來愛我/ 愛情是吃的
《快樂眼淚》- 花與蝶/ 為你唱demo/ 就手/ 最佳聽眾/ Move on
《接近天空的地方》- 很慣很懶/ 萌/ 一起去峇理
《我自在》 - 通電 aiiiiiiiiii
《鏡像》- 四不像/ 浮沙之路
《Short Stories》- 一隻小豬/ 搖籃曲

野木蘭
喜歡一個人好累(國)
天使的決定(國)

Dancing Medley: 傾斜樂園/ 通宵點的鏡/ 趕

Out:
擋不住的風情
明日花
騎搏馬
及 所有已出碟的翻唱
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

_

01.感應
02.四不像
03.獨一無二
04.黛玉笑了
05.半公開的秘密
06.慢慢喜 ...
Qmen 發表於 2019-8-29 02:48

勁多翻唱…唔要呢個rundown...仲要880

野木蘭近排都算hit

其實英皇都幾多歌手有好多好歌, 但最慘人永遠都唔會紅
當年真係以為美ai會上到一線, 花無雪太正

快樂眼淚隻碟之後每隻碟每一首非翻唱我都大愛
點冷門歌: 需要被需要 / 人間蒸發 / 接近天空的地方 / 深白色!!!!!! / 愛如雪
記得當年深白色我係咁aiiiiiiii最後先ai到plug左, 但係最後都4台聯ban
FIGHT for 陳柏宇

肯定有+ 希望有

《感應》- 感應 / 你我她
《花無雪》- 花無雪/ 一時倦了/ 黛玉笑了
《Close to you》- 無心戀唱 / 送我一個家 / 純情有罪 / 世間請看著我
《Pieces of V》- 鼻敏感 / 最美麗的第七天
《多一點》-  一撇 / 我的回憶不是我的 / 天不高
《預見遇見》- 無缘罪 / 有了你
《Vin’s Selection》- 有誰來愛我 / 還有一生的時間
《快樂眼淚》- 精心戀愛 / 快樂眼淚 / 明天的事明天做
《接近天空的地方》- 很慣很懶 / / 冬城
《我自在》 - 通電 / 我自在
《鏡像》- 四不像 / 獨一無二
《Short Stories》- 一隻小豬新歌 - 明日花 野木蘭

難得開show
會買飛入塲支持
繼關心姸之後,另一位我一直覺得懷才不遇的女歌手

Hifi 果堆番唱最難頂,除左 擋不住風情 叫有趣少少,希望其他果d 一首都五好唱。
另外,東莞個list d 歌吾多吸引,太多國語同番唱人地

難得開show
會買飛入塲支持
繼關心姸之後,另一位我一直覺得懷才不遇的女歌手 ...
森姆@結論 發表於 2019-8-29 12:24

關心妍已經是開過紅館的歌手,不算懷才不遇

肯定有+ 希望有

《感應》- 感應 / 你我她
《花無雪》- 花無雪/ 一時倦了/ 黛玉笑了
《Close to you》- 無 ...
cbacbacba1 發表於 2019-8-29 11:58

寧願佢唱 騎膊馬 都唔想聽佢唱 明日花, 呢2首真係佢最悶ge 歌2 同 1

關心妍已經是開過紅館的歌手,不算懷才不遇
乐坛风云 發表於 2019-8-29 13:07

我不是指開show
我指嘅係歌唱事業

幾時開紅館
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

幾時開紅館
steph123 發表於 2019-8-29 14:16

今次full先稔啦, 另外希望佢唱埋 花與蝶

最鐘意快樂眼淚 呢隻碟

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

當年整完個鼻就冇運行
angelicdestiny 發表於 2019-8-29 00:28

破咗相。呢啲嘢好玄妙嘅,有啲人整完之後行好運,有啲人就整完之後行衰運。
好明顯佢整完個鼻樣衰咗好多,成個相變得好刻薄好趕客

簽名被屏蔽

誰整完行好運?泳兒係咪要再整過?
你老闆 發表於 2019-8-29 18:33

Angelababy呢類咪換頭行大運lol