返回列表 發帖

泳兒現今唱片銷量應該都係1500張左右
真雙普選 發表於 2019-10-17 10:27

又五止ge, 佢大約賣到2000-3000 倒,hifi 碟應該5000倒。

估唔到大家喜愛的歌曲Top 2 有《無心戀唱》

《送我一個家》反而無
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

估唔到大家喜愛的歌曲Top 2 有《無心戀唱》

《送我一個家》反而無
l00540 發表於 2019-10-17 12:56

我都好奇怪
送我一個家咁hit都唔唱

其實唔明,點解佢咁多跳舞歌,係都要唱其他

十二個我 露 Watch Out 小蠻腰 傾斜樂園

是但數一數都5首

Jill went to watch. Sweet of her always supporting, 2006 newcomer

係香港做歌手單靠本地市場根本賺唔到大錢,泳兒留係英皇係廣東地區都好多商演,
紅館呢d講命數,希望在明天
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

送我一個家係咪留番想等人嗌2nd encore

送我一個家係咪留番想等人嗌2nd encore
721AXA 發表於 2019-10-17 13:45

無啦 唱完感應都11點啦 直接開燈

Jill went to watch. Sweet of her always supporting, 2006 newcomer
leongl 發表於 2019-10-17 13:35

新力軍銀獎撐同年新力軍金獎得主

無啦 唱完感應都11點啦 直接開燈
stephybest 發表於 2019-10-17 16:21

《送我一個家》好似唔係必唱歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

大家喜愛的歌曲排名list係?
真雙普選 發表於 2019-10-17 19:11

淨係公布top 2咋...
有《四不

有冇可能出碟

如果場show 係星期六或日搞應該會好d,起碼吸引到澳門或內地fans 黎睇

四不像有200萬點擊率係美aiii no.1
無心戀唱雖然無感應同黛玉笑了咁高質,但美aiii反而唱得有吸引 ...
真雙普選 發表於 2019-10-17 21:19

無心戀唱係tvb十大黎呢首有top2都好合理
諗諗下可能下年會同吳浩康一齊開紅館
之前又放風話deep紅館,但泳兒一個人無咩可能夠叫座力

Rundown

天使明明在此
野木蘭
通電
人間蒸發

賣火柴的女孩
花無雪
獨一無二
明日花
〔Medley 習慣愛你 心 ...
samxdxd 發表於 2019-10-16 20:57

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山嫁人算啦!

好想重溫《慢慢喜歡你(泳兒)》

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山 ...
MonChi 發表於 2019-10-18 13:46

可五可以五好甘負面,其實個歌list大部分係fans 揀的,fans 話好鐘意佢d unplug/舊歌,由期是眾會員aiiiii 出來ge 通電 同 人間蒸發。所以佢先將甘多五hit ge 歌唱全首。

最hit果啲竟然唱medley,真係鄧佢慘,咁樣比公司玩法,定佢覺得自己好紅?唱咩都有人鍾意?不如快啲收山 ...
MonChi 發表於 2019-10-18 13:46

下好多 hit 既都有唱全首 wor
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

下好多 hit 既都有唱全首 wor
616.1314 發表於 2019-10-19 00:24

咪係…四不像/黛玉笑了/感應/無心戀唱/花無雪
呢堆最hit全部唱全首啵…

好正!

好正!
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 01:01

呢個look好靚, 髮色頭飾都配埋

好正!
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 01:01

正 有得重溫成個騷!!

好正!

真唱家班

好開心有唱《賣火柴的女孩》

我想佢out 普通朋友 in 傾斜樂園。Out 明日花in 愛情鳥。
仲有想in 埋 快樂眼淚 同 告白

sad she did not sing 離開以後

其實有時甘稔,點解美aiiii 係903 成績一直五多好?
可能星夢台太錫佢,雖然五係最女,但都俾左好多機會美aiiii,
而且又2次大獎+冠9成歌。
正如美菊美弱le 堆上到903 榜尾依家執身彩甘

sad she did not sing 離開以後
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 23:09

《喜歡一個人很累》、《天使的決定》...

仲有首又K 又正既《心中有數》都冇唱 ...