返回列表 發帖
重新感應泳兒演唱會東莞站Rundown

01.感應
02.四不像
03.獨一無二
04.黛玉笑了
05.半公開的秘密
06.慢慢喜 ...
Qmen 發表於 2019-8-29 02:48

In:
《感應》- 感應/ 你我她/ 心中有數/ 告白
《花無雪》- 花無雪/ 一時倦了/ 天使明明明在此/ 黛玉笑了/ 賣火柴的女孩
《Close to you》- Close to you/ 無心戀唱/ 送我一個/ 純情有罪
《Pieces of V》- 鼻敏感/ 單純
《多一點》- 天不高/ 愛殺死愛/ 一撇/ 我的回憶不是我的
《預見遇見》- 無缘罪
《Vin’s Selection》- 有誰來愛我/ 愛情是吃的
《快樂眼淚》- 花與蝶/ 為你唱demo/ 就手/ 最佳聽眾/ Move on
《接近天空的地方》- 很慣很懶/ 萌/ 一起去峇理
《我自在》 - 通電 aiiiiiiiiii
《鏡像》- 四不像/ 浮沙之路
《Short Stories》- 一隻小豬/ 搖籃曲

野木蘭
喜歡一個人好累(國)
天使的決定(國)

Dancing Medley: 傾斜樂園/ 通宵點的鏡/ 趕

Out:
擋不住的風情
明日花
騎搏馬
及 所有已出碟的翻唱
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

寧願佢唱 騎膊馬 都唔想聽佢唱 明日花, 呢2首真係佢最悶ge 歌2 同 1
hkbaby 發表於 2019-8-29 13:26

騎膊馬/ 明日花都唔好聽
希望唔好唱

其實Leo做監制嗰陣
碟內嘅所有歌都好高質⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

只係聽我自在隻碟已經值得畀380
Frankiekiekie 發表於 2019-8-30 11:59

演唱會應該加一part:
過場時觀眾一起aiiiiiiiiiiiiiiiiiii聲唉氣
May Ai 然後喊住出嚟唱《通電》

Aiiiiii 好似係因為 有誰來愛我 同 無緣罪wor @@
hkbaby 發表於 2019-8-30 19:34

我淨係記得眾美會員齊齊集氣
Aiiiiiiiiiii到《通電》拎埋死位@903

不可xx只可xx 無緣罪 …無人想聽吧
stephybest 發表於 2019-8-31 09:11

《無緣罪》是度身訂造俾泳兒
幾touching ga wo

感應,花無雪,回憶,四不象必唱
mikellyfajoey 發表於 2019-8-31 17:04

你我她 送我一個家 黛玉笑了也是

你我她未必, 但我覺得 蟷不住瘋情 係一定唱。因為佢除左 小蠻腰之外,已經無上榜Dance song ...
hkbaby 發表於 2019-8-31 21:56

千祈千祈千祈
唔好唔好唔好
唱《擋不住的風情》和一系列翻唱歌

———————————————-
至於舞曲方面,可以這樣構思吧
Dancing medley: 巴不得/ 小蠻腰/ Watch Out

高質的話可以揀:
傾斜樂園/ 通宵店的鏡/ 趕/ 愛妄想

五知,但點解可以見五到有廣告ge
hkbaby 發表於 2019-9-7 16:12

May aiiiiiii 未上流行經典
又未上Do姐口水多過浪花...

蛋公司啲宣傳

所以美ai冇一首主打快歌係高質,得《世界請看著我》叫做正常
stephybest 發表於 2019-9-4 19:30

《傾斜樂園》係高質嘅

另外《通宵店的鏡》、《趕》都係上乘作
不過蛋公司無派...

Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
唱咗《通電》

Ending 又係感應?
佢基本上所有show都係哩首
kenvincy.cn 發表於 2019-10-16 22:35

演唱會點題作喎

Rundown

天使明明在此
野木蘭
通電
人間蒸發

賣火柴的女孩
花無雪
獨一無二
明日花
〔Medley 習慣愛你 心 ...
samxdxd 發表於 2019-10-16 20:57

頭兩part都好高質

改善地方:
1.《黛玉笑了》應該接住《獨一無二》
2. 趁靚聲騷盡Quali唱《告白》、《天不高》

入場睇左,但得大約一半多d人倒,真係心up ,但果段舊歌時代medly 真係滿足晒所有願望。 我想聽ge 大部分都 ...
hkbaby 發表於 2019-10-16 23:10

愛殺死愛、花與蝶、天不高 、最佳聽眾

仲有CC一隻小 、搖籃曲

獨唱咋? 想聽合唱囉
kaman921 發表於 2019-10-16 23:15

Kenny同小方咁高key
應該唱唔倒...

D_u 好心佢走啦,仲留係英皇做乜,佢不景係唱得之人,其他公司都會簽佢,如果佢早點走或者依家都rebuild  ...
angelicdestiny 發表於 2019-10-16 23:13

之前仲以為May aiiiiii 被雪

原來佢過去幾年
失過聲...仲出現皮膚敏感⋯
怪不得無出歌咁耐...

無唱呢幾年既歌都好,因為真係麻麻地,咩咩小豬搖籃曲真係唔想聽中間medley真係滿足我既需求{:1 ...
stephybest 發表於 2019-10-16 23:47

Vincy應該好鐘意《花無雪》這張神碟
黛玉笑了、天使明明在此、一時倦了、賣火柴的女孩

美ai有無機會上紅館
stephybest 發表於 2019-10-17 00:07

最慘係羅力威都上倒

Llv有開過紅館咩?
stephybest 發表於 2019-10-17 00:42

有年流行音樂節
竟然上倒紅館舞台....

《Close to You》同《花無雪》果兩隻真係好正,一D都唔outdate。
angelicdestiny 發表於 2019-10-17 00:51

介紹你聽埋《多一點》、《快樂眼淚》

Medly 果part 真係感動ge, 好似突然坐左時光機甘,所有回憶反晒泥。
hkbaby 發表於 2019-10-16 23:53

仲差一首903冠軍歌《送個一個家》

快歌如果唱今天想懶惰or明天的事明天做咪好
stephybest 發表於 2019-10-17 00:55

世界請看着我/ 今天想懶惰/ 很慣很懶 一part

趕/ 領會/ 通電 另一part

個feel慘到好似姐,佢應該仲會唱既,講到想吸kenny啲旺氣上紅館,
泳兒既音樂profile絕對夠歌開紅館,
但 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 01:02

軒仔/ Deep 同Vincy關係應該OK~~~~

估唔到大家喜愛的歌曲Top 2 有《無心戀唱》

《送我一個家》反而無

無啦 唱完感應都11點啦 直接開燈
stephybest 發表於 2019-10-17 16:21

《送我一個家》好似唔係必唱歌

大家喜愛的歌曲排名list係?
真雙普選 發表於 2019-10-17 19:11

淨係公布top 2咋...
有《四不

好想重溫《慢慢喜歡你(泳兒)》

好正!
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 01:01

真唱家班

好開心有唱《賣火柴的女孩》

sad she did not sing 離開以後
angelicdestiny 發表於 2019-10-19 23:09

《喜歡一個人很累》、《天使的決定》...