返回列表 發帖
簽名被屏蔽

寧願佢唱 騎膊馬 都唔想聽佢唱 明日花, 呢2首真係佢最悶ge 歌2 同 1
hkbaby 發表於 2019-8-29 13:26

騎膊馬/ 明日花都唔好聽
希望唔好唱

其實Leo做監制嗰陣
碟內嘅所有歌都好高質⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

簽名被屏蔽

前幾年10週年 d歌首首高質
以為會大搞10週年演唱會
點知搞得一場music zone
仲要唔公開發售 全部玩遊戲送飛
唉 真係...

冷門野希望有接近天空的地方/很久沒有約自己

四不像/獨一無二 呢啲一定要唱

今次係美泳首個賣票個唱?

想聽 就手

不過好似好Side,應該無機會

梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

黛玉笑了/四不像/無心戀唱/花無雪/心中有數/送我一個家/就手/有誰來愛我/感應/野木蘭,
求其講都一堆想聽, ...
stephybest 發表於 2019-8-28 23:12

只係聽我自在隻碟已經值得畀380

今次係美泳首個賣票個唱?
masterdragon 發表於 2019-8-30 09:05

幾年前情人節係演藝開果個都係賣霏

只係聽我自在隻碟已經值得畀380
Frankiekiekie 發表於 2019-8-30 11:59

演唱會應該加一part:
過場時觀眾一起aiiiiiiiiiiiiiiiiiii聲唉氣
May Ai 然後喊住出嚟唱《通電》

演唱會應該加一part:
過場時觀眾一起aiiiiiiiiiiiiiiiiiii聲唉氣
May Ai 然後喊住出嚟唱《通電》{:4_826 ...
l00540 發表於 2019-8-30 13:59

Aiiiiii 好似係因為 有誰來愛我 同 無緣罪wor @@

Aiiiiii 好似係因為 有誰來愛我 同 無緣罪wor @@
hkbaby 發表於 2019-8-30 19:34

我淨係記得眾美會員齊齊集氣
Aiiiiiiiiiii到《通電》拎埋死位@903

之前睇過泳兒live 覺得佢唱歌唔夠力亦足唔夠氣 要多練下

預見?…遇見。好underrated,希望美Ai可以spotlight下。

預見?…遇見。好underrated,希望美Ai可以spotlight下。
angelicdestiny 發表於 2019-8-31 02:48

所以要唱埋十二個我?

angelicdestiny 發表於 2019-8-31 02:48

不可xx只可xx 無緣罪 …無人想聽吧

stephybest 發表於 2019-8-31 09:11

周博賢!

周博賢!
艾石仔 發表於 2019-8-31 10:19

小蠻腰

又有好多跳樓飛,上次演藝都唔full!

danhong0109 發表於 2019-8-31 02:03

近年啲live都似咁唔多穩定
唔知關唔關有排失過聲事

stephybest 發表於 2019-8-31 09:11

《無緣罪》是度身訂造俾泳兒
幾touching ga wo

l00540 發表於 2019-8-31 16:14

呢首好聽呀!好有feel

l00540 發表於 2019-8-31 16:14

份詞係新寫,但曲係改編

份詞係新寫,但曲係改編
hkbaby 發表於 2019-8-31 16:58

感應,花無雪,回憶,四不象必唱

danhong0109 發表於 2019-8-31 02:03

要練下live

CM人拉大隊去睇

感應,花無雪,回憶,四不象必唱
mikellyfajoey 發表於 2019-8-31 17:04

你我她 送我一個家 黛玉笑了也是

你我她 送我一個家 黛玉笑了也是
l00540 發表於 2019-8-31 19:32

你我她未必, 但我覺得 蟷不住瘋情 係一定唱。因為佢除左 小蠻腰之外,已經無上榜Dance song

你我她未必, 但我覺得 蟷不住瘋情 係一定唱。因為佢除左 小蠻腰之外,已經無上榜Dance song ...
hkbaby 發表於 2019-8-31 21:56

12個我當年胸炸全城

CM人拉大隊去睇
henhenhen 發表於 2019-8-31 17:08

佢本身有無fans club? 直接係到搞個?

佢本身有無fans club? 直接係到搞個?
hohoho 發表於 2019-8-31 22:49

呢到好多FANS囉

你我她未必, 但我覺得 蟷不住瘋情 係一定唱。因為佢除左 小蠻腰之外,已經無上榜Dance song ...
hkbaby 發表於 2019-8-31 21:56

千祈千祈千祈
唔好唔好唔好
唱《擋不住的風情》和一系列翻唱歌

———————————————-
至於舞曲方面,可以這樣構思吧
Dancing medley: 巴不得/ 小蠻腰/ Watch Out

高質的話可以揀:
傾斜樂園/ 通宵店的鏡/ 趕/ 愛妄想

千祈千祈千祈
唔好唔好唔好

Dancing medley: 巴不得/ 小蠻 ...
l00540 發表於 2019-9-1 07:59

仲有首 今天想懶惰……

千祈千祈千祈
唔好唔好唔好

—————————————— ...
l00540 發表於 2019-9-1 07:59

其實浮沙之路都係跳舞歌,但爭在會五會洗錢再排舞。另外佢可以唱埋 露@@"
Aiiiii  木蘭野 今week都係re 五反

考慮緊,好怕大半都是翻唱歌⋯⋯

12個我當年胸炸全城
stephybest 發表於 2019-8-31 22:27

Wah, I've never seen this before. I know she's a pretty good dancer from her first concert, but this performance is really diva-esque.

I want 冬城

近年啲live都似咁唔多穩定
唔知關唔關有排失過聲事
Frankiekiekie 發表於 2019-8-31 13:46

我覺得係揀歌問題。 由 死匹象 開始,已經揀d 音域好闊ge 歌。
死匹象 “當我是最佳陪襯“頭2個字對佢d歌離講,係數一數二最低音,更低有 獨一無二 “臉龐“。
但死匹象個音域闊d, 另外 騎膊馬 音域又係闊得犀利,聽落live直情handle 五到 木蘭野 就b5 更加五使講。

買咗880支持

買左飛啦

12個我當年胸炸全城
stephybest 發表於 2019-8-31 22:27

佢走性感路線唱快歌有一種唔忍心睇落去嘅感覺
二家姐三家姐跟本係兩個極端
一個唔應該唱快歌一個唔應該唱慢歌
以容氏方式去谷一時快歌一時慢歌喺佢兩個身上根本唔Work
兩個都變四不像

佢走性感路線唱快歌有一種唔忍心睇落去嘅感覺
二家姐三家姐跟本係兩個極端
一個唔應該唱快歌一 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-9-4 16:18

其實靚泳唱快歌係work ge,記得有次佢dance+唱 美蓮 首 傾斜,非常掂! 但 至大問題係揀歌果個,十二個我 個編曲係老土到爆。
佢應該唱 花花宇宙, 煞科 果類eurodance 舞曲。
至於4家姐(3 係玉米高),佢歌路唱腟比 美aiii更窄。 不過一樣可以繼續行型格同Dance pop,甚至行Soul, 不過佢今年好似人間蒸發左甘

其實靚泳唱快歌係work ge,記得有次佢dance+唱 美蓮 首 傾斜,非常掂! 但 至大問題係揀歌果個,十二個我 ...
hkbaby 發表於 2019-9-4 17:13

英皇份約完咗無再續(好似係)

英皇份約完咗無再續(好似係)
Ki 發表於 2019-9-4 17:30

睇過IG ,近日都有POST, 但都係生活照。。。

簽名被屏蔽

其實靚泳唱快歌係work ge,記得有次佢dance+唱 美蓮 首 傾斜,非常掂! 但 至大問題係揀歌果個,十二個我 ...
hkbaby 發表於 2019-9-4 17:13

跟手走去唱擋不住的風情歌

跟手走去唱擋不住的風情歌
Frankiekiekie 發表於 2019-9-4 18:41

瘋情其實吾算快歌,只係扮性感。
以前美AIIII 唱Watch Out, piece of me 果d 就match 佢把聲,但都偏老土。

瘋情其實吾算快歌,只係扮性感。
以前美AIIII 唱Watch Out, piece of me 果d 就match 佢把聲,但都偏老 ...
hkbaby 發表於 2019-9-4 19:26

所以美ai冇一首主打快歌係高質,得《世界請看著我》叫做正常