返回列表 發帖
中哂!
on07111 發表於 2019-10-16 23:08

所以我好滿意差一首無中

喊啦美ai........講自己無得開演唱會
stephybest 發表於 2019-10-16 22:44

D_u 好心佢走啦,仲留係英皇做乜,佢不景係唱得之人,其他公司都會簽佢,如果佢早點走或者依家都rebuild 翻個人氣同開得到紅館囉。生日個show都空了了,真陰功。

獨唱咋? 想聽合唱囉
再將我相信的如煙火般綻放

入場睇左,但得大約一半多d人倒,真係心up ,但果段舊歌時代medly 真係滿足晒所有願望。 我想聽ge 大部分都 ...
hkbaby 發表於 2019-10-16 23:10

愛殺死愛、花與蝶、天不高 、最佳聽眾

仲有CC一隻小 、搖籃曲
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

獨唱咋? 想聽合唱囉
kaman921 發表於 2019-10-16 23:15

Kenny同小方咁高key
應該唱唔倒...
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

D_u 好心佢走啦,仲留係英皇做乜,佢不景係唱得之人,其他公司都會簽佢,如果佢早點走或者依家都rebuild  ...
angelicdestiny 發表於 2019-10-16 23:13

之前仲以為May aiiiiii 被雪

原來佢過去幾年
失過聲...仲出現皮膚敏感⋯
怪不得無出歌咁耐...

狀態就幾好,揀歌都好,係d flow差少少,
衫都幾artistic,花無雪噴雪好正

D_u 好心佢走啦,仲留係英皇做乜,佢不景係唱得之人,其他公司都會簽佢,如果佢早點走或者依家都rebuild  ...
angelicdestiny 發表於 2019-10-16 23:13

佢可以走去邊?
佢而家霉到咁係英皇起碼都仲有歌有演唱會開

同埋係<畢竟>
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實演唱會頭一半我好鐘意,但跟住黛玉笑了開始就悶,仲要唱果時揸住支pole,  非常奇怪。

狀態就幾好,揀歌都好,係d flow差少少,
衫都幾artistic,花無雪噴雪好正 ...
stephybest 發表於 2019-10-16 23:27

D 衫好似GAGA ,DANCE 果PART 有D 失望

佢可以走去邊?
佢而家霉到咁係英皇起碼都仲有歌有演唱會開

同埋係 ...
hehe 發表於 2019-10-16 23:31

Lol thanks for the correction, I knew it didn't look right. 至於佢去得邊,星娛樂 or 寰亞都應該OK,不過佢唔會走架啦。

Good Show! 全晚嘅 Live 都好穩定
快歌 Medley 有驚喜,而且佢跳舞比我預期好睇好多
感恩無風·情歌/愛·情歌翻唱 Part,只有一首超好聽嘅慢慢喜歡你 Cover
不過有啲意外近年嘅歌出咁少,好多首主打都無唱,例如一隻小豬、我的情書
而且好多好聽嘅都只係擺咗入慢歌 Medley,其實都值得唱全首
總括而言表現非常好,終於聽到我首 2016 Song Of The Year 嘅 Live 好興奮
泳泳,希望有一日我地可以紅!館!見!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

R爆頭,pole dance完黛玉笑了,九唔搭八
stephybest 發表於 2019-10-16 22:00

的確,仲要揸住枝棍係度唱 黛玉笑了

今次演唱會setlist算可以收貨,真係開到紅館會再正價買飛
接近天空的地方成隻碟冇唱過,暢泳同魚在水中游可以夾埋一齊

最估唔到有人間蒸發
好彩無十二個我

Good Show! 全晚嘅 Live 都好穩定
快歌 Medley 有驚喜,而且佢跳舞比我預期好睇好多
感恩無風·情歌/愛·情 ...
616.1314 發表於 2019-10-16 23:40

無唱呢幾年既歌都好,因為真係麻麻地,咩咩小豬搖籃曲真係唔想聽中間medley真係滿足我既需求
如果快歌有世界請看著我就好
今次終於無上次十周年咁衝落台握手亂七八糟

的確,仲要揸住枝棍係度唱 黛玉笑了
hkbaby 發表於 2019-10-16 23:45

我expect有part中國風比佢爆seed,黛玉 花與蝶 獨一無二 先啱麻
Sexy part攝黛玉入去做咩勁……

我今次覺得比較悶係 明日花,黛玉笑了,四不像。

Medly 果part 真係感動ge, 好似突然坐左時光機甘,所有回憶反晒泥。

hkbaby 發表於 2019-10-16 23:51

都睇得出勁少budget....好鬼陰功

stephybest 發表於 2019-10-16 23:59

同 Gin Lee First Of All 一樣
少 Budget 但係唱功搭救
而且搭救得好成功
愛泳泳
二〇二三年度全女班投票

hkbaby 發表於 2019-10-16 23:51

四不像呢個編曲無咁好聽... but still my fav
二〇二三年度全女班投票

stephybest 發表於 2019-10-16 23:59

算多喇
首首歌都live band
又有咁多樂手
估唔到連快歌都係live band
抵讚

無唱呢幾年既歌都好,因為真係麻麻地,咩咩小豬搖籃曲真係唔想聽中間medley真係滿足我既需求{:1 ...
stephybest 發表於 2019-10-16 23:47

Vincy應該好鐘意《花無雪》這張神碟
黛玉笑了、天使明明在此、一時倦了、賣火柴的女孩

算多喇
首首歌都live band
又有咁多樂手
估唔到連快歌都係live band
抵讚 ...
艾石仔 發表於 2019-10-17 00:03

美ai有無機會上紅館

美ai有無機會上紅館
stephybest 發表於 2019-10-17 00:07

我都好想佢上到
不過應該好難
二〇二三年度全女班投票

美ai有無機會上紅館
stephybest 發表於 2019-10-17 00:07

好想睇到有呢一日
Btw,真心希望佢可以開到紅館

好想睇到有呢一日
Btw,真心希望佢可以開到紅館
daniel1136 發表於 2019-10-17 00:17

美ai講到好似退出樂壇咁

美ai有無機會上紅館

最慘係羅力威都上倒

最慘係羅力威都上倒
l00540 發表於 2019-10-17 00:38

Llv有開過紅館咩?

所以我好滿意差一首無中
stephybest 發表於 2019-10-16 23:12

我想佢唱 愛情鳥。 Anyway, 除左 野木蘭,花心。 近年d 歌拍埋 今日果堆舊歌,如: 天使明明在此,賣火柴女孩,心中有數,一時倦了。
d新歌真係輸幾條街。

楊生比錢佢屋企人醫病,泳兒應該唔會忘本,唔走嫁啦,至於人氣方面,我諗泳兒應該睇化左,
所以先決定繼續行偏峰路線,連出三首冷門野,
做自己鐘意既歌好過啦,K歌我聽返今次佢medley嗰堆咪得,
當然英皇可以再加強下宣傳吧,入座率低到咁…
Sponsor散下飛都好啦,起碼比多啲街客聽下佢靚聲…

Vincy應該好鐘意《花無雪》這張神碟
黛玉笑了、天使明明在此、一時倦了、賣火柴的女孩 ...
l00540 發表於 2019-10-17 00:03

《Close to You》同《花無雪》果兩隻真係好正,一D都唔outdate。

Llv有開過紅館咩?
stephybest 發表於 2019-10-17 00:42

有年流行音樂節
竟然上倒紅館舞台....

我想佢唱 愛情鳥。 Anyway, 除左 野木蘭,花心。 近年d 歌拍埋 今日果堆舊歌,如: 天使明明在此,賣火柴 ...
hkbaby 發表於 2019-10-17 00:43

同埋佢今次好醒,就手勁難唱佢擺落medley所以無炒車十周年嗰次印象唱得好差下,今鋪失聲完仲有進步左

《Close to You》同《花無雪》果兩隻真係好正,一D都唔outdate。
angelicdestiny 發表於 2019-10-17 00:51

介紹你聽埋《多一點》、《快樂眼淚》

介紹你聽埋《多一點》、《快樂眼淚》
l00540 發表於 2019-10-17 00:53

快歌如果唱今天想懶惰or明天的事明天做咪好

Medly 果part 真係感動ge, 好似突然坐左時光機甘,所有回憶反晒泥。
hkbaby 發表於 2019-10-16 23:53

仲差一首903冠軍歌《送個一個家》

stephybest 發表於 2019-10-17 00:55

世界請看着我/ 今天想懶惰/ 很慣很懶 一part

趕/ 領會/ 通電 另一part

美ai講到好似退出樂壇咁
stephybest 發表於 2019-10-17 00:25

唔係啩?
佢點講
好想睇返啲片

楊生比錢佢屋企人醫病,泳兒應該唔會忘本,唔走嫁啦,至於人氣方面,我諗泳兒應該睇化左,
所以先決定繼 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 00:50

aiiii 見到今日入座真係得50%倒,約1500/3000。基本上,680,560果度真係空晒,然後仲有d人中途衝上去坐,自行upgrade@@"

唔係啩?
佢點講
好想睇返啲片
daniel1136 發表於 2019-10-17 01:01

個feel慘到好似姐,佢應該仲會唱既,講到想吸kenny啲旺氣上紅館,
泳兒既音樂profile絕對夠歌開紅館,
但人氣上就應該要靠同公司大星撐場,
不過佢又唔似kenny咁同其他同公司歌手係friend...
埋唔到堆都應該唔會幫佢做嘉賓,
今次連方力申都出埋咁九唔搭八,
都唔奢望有同公司肯幫佢

stephybest 發表於 2019-10-17 00:55

精心戀愛
為你唱DEMO
愛殺死愛

個feel慘到好似姐,佢應該仲會唱既,講到想吸kenny啲旺氣上紅館,
但 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 01:02

軒仔/ Deep 同Vincy關係應該OK~~~~

軒仔/ Deep 同Vincy關係應該OK~~~~
l00540 發表於 2019-10-17 01:22

同公司我諗得sherman叫做同佢friend少少…但美漫人氣應該比佢更差……

同公司我諗得sherman叫做同佢friend少少…但美漫人氣應該比佢更差……
stephybest 發表於 2019-10-17 01:37

美漫今日有去睇,但佢好似冇續約?

stephybest 發表於 2019-10-17 01:37

美漫麥花臣都未full到

但 ...
stephybest 發表於 2019-10-17 01:02

雖然今次叫重反starhall,  不過陣容同舞台設計都失色過以前 Close to you 好多,如果只比陣容,前年佢同羅力威擔正一齊開 大金家庭 果次都係starhall, 不過有好多嘉賓。 又 美商,痾硬屎,糖妹。。。  果次都好似有8,9 成full,  换言之今次係單靠 美aiiiii 去飛,結果係琴日個場坐得一半。