返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2019/08/24

TVB勁歌金榜@2019/08/24
RK  LW Songs        Singers
01  02  在錯誤的宇宙尋找愛  陳健安
02  06  明月         容祖兒
03  04  逆流成河       許靖韻
04  05  你知不知道      古家峯/戴祖儀
05  07  星光         羅力威
06  08  過路人        連詩雅
07  09  金草莓        陳柏宇
08  10  生來起舞       趙慧珊
09  NE  悲觀生物學      容祖兒
10  NE  逃生門        JW

903 專業推介@2019/08/24
01  re   5:59pm       恭碩良 / 岑寧兒
02  05  波點女皇      王菀之
03  02  努力奮鬥加油    林海峰
04  ne  最後的信仰     林二汶
05  ne  妖治時代      陳蕾
06  07  我們都是這樣長大的 鄭秀文
07  09  問世間情是何物   Dusty Bottle
08  03  2084         Dear Jane
09  11  Everyday      AGA
10  04  ¿醒未?       RubberBand
11  06  悲觀生物學     容祖兒
12  ne  尋回一碗湯     Supper Moment
13  ne  想正常       陳凱詠
14  13  第三顆行星     李靖筠
15  ne  感情寄生族     張敬軒
16  10  願         方皓玟
17  19  何車        黃貫中
18  18  救命歌       鄭欣宜
19  ne  我們與愛的距離   許廷鏗
20  16  偷情的禮儀     謝安琪

中文歌曲龍虎榜@2019/08/24
01  03  悲觀生物學     容祖兒
02  01  2084         Dear Jane
03  10  I Don't Know    黎曉陽
04  08  逆流成河      許靖韻
05  05  Everyday      AGA
06  02  我們都是這樣長大的 鄭秀文
07  11  ¿醒未?       RubberBand
08  ne  鬚根        洪卓立
09  09  過路人       連詩雅
10  19  我們與愛的距離   許廷鏗
11  18  問世間情是何物   Dusty Bottle
12  13  波點女皇      王菀之
13  ne  重新        BOP
14  20  最後的信仰     林二汶
15  17  以愛情的罪名    Gin Lee
16  16  開放世界      莊正
17  ne  願         方皓玟
18  ne  輪流轉       Sukie S
19  ne  逃生門       JW
20  ne  何車        黃貫中

新城勁爆流行榜@2019/08/24
RK  LW  Songs                 Singers
01  06  我們都是這樣長大的 鄭秀文
02  09  逆流成河      許靖韻
03  11  鬚根          洪卓立
04  02  Can You Hear Me  陳奐仁
05  13  偷情的禮儀     謝安琪
06  08  2084        Dear Jane
07  04  悲觀生物學     容祖兒
08  17  野木蘭       泳兒
09  16  I Don‘t Know    黎曉陽
10  12  Everyday      AGA
11  14  我們與愛的距離   許廷鏗
12  NE  5:59pm      恭碩良 / 岑寧兒
13  NE  以愛情的罪名    李幸倪
14  18  寂靜的回聲     黃妍
15  19  輪流轉       Sukie S
16  NE  Full Moon Party   馮允謙
17  NE  七折        陳柏宇
18  NE  何車        黃貫中
19  20  生來起舞      趙慧珊
20  NE  第三顆行星     李靖筠

903 今個星期可唔可以Re返 野木蘭 同埋 Full Moon Party

嗱, 咁咪150 囉
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

嗱, 咁咪150 囉
kwanie 發表於 2019-8-28 23:28

希望冠完高過謝安琪3.5首
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

醒未係咪聽厭jor 播得咁hea ge
五大訴求 缺一不可
願榮光歸香港
感情寄生族真係好難聽

903 今個星期可唔可以Re返 野木蘭 同埋 Full Moon Party
阿橋 發表於 2019-8-28 23:21

可唔可以ban 到美蚊粒流星佢?

re冠好噴
全壇狂賀白河喜來登被ban

偷情的禮儀吊命吊得好緊要

係咪ban左祖祖

估唔到呢度咁多人踩Mag首新歌
係就係無英皇、王祖藍時期d歌好聽
但未至於難聽吧
我反而覺得華納會力谷呢首歌喎

唔怪得《聽風》咁耳熟 係之前風雨中抱緊你嗰首

https://m.facebook.com/logged_ou ... .com.hk%2F&_rdr

mag首歌幾有英皇第一隻碟嘅味道

估唔到呢度咁多人踩Mag首新歌
係就係無英皇、王祖藍時期d歌好聽
但未至於難聽吧
我反而覺得華納會力谷呢首 ...
森姆@結論 發表於 2019-8-29 00:55

因為CM人不嬲偏好高質同特別嘅歌啫。但街外人未必咁諗。睇各平台嘅反應,分分鐘呢首會失驚無神hit出都未定。可能因為夠簡單入腦。

Mag呢首大家試下慢慢細味 初頭我都唔太ok 越聽越ok 無想像中咁差

因為CM人不嬲偏好高質同特別嘅歌啫。但街外人未必咁諗。睇各平台嘅反應,分分鐘呢首會失驚無神hit出都未 ...
rainbowdash 發表於 2019-8-29 01:14

要笑架。?
全壇狂賀白河喜來登被ban

笑出聲!CM人音樂品味真係好高質啊,大概只有我呢啲較低質嘅先會鐘意失戀的人站起來
狗零衫請俾十大唔該

Mag呢首大家試下慢慢細味 初頭我都唔太ok 越聽越ok 無想像中咁差
kelvinho726 發表於 2019-8-29 02:07

真心首歌唔差.. 但mixing 好嘈好雜

失戀首歌好麻麻,曲詞都係中庸水準,華納啲揀歌水準越來越唔掂

真心首歌唔差.. 但mixing 好嘈好雜
快劍俠 發表於 2019-8-29 06:14

同意,尤其是去到個bridge,加上阿Mag開頭D verse收音好喘,唔知點解佢用聲嘅方法/唱腔好似越來越差,個人覺得佢最好vocal時期係錄MOOOOODY ME果陣,冇鼻音又唔chok。

唔係個個都適合華納,Mag真係官恩娜2.0

失戀首歌好麻麻,曲詞都係中庸水準,華納啲揀歌水準越來越唔掂
moxy 發表於 2019-8-29 06:51

我其實覺得係Mag自己揀 華納俾哂自由度佢自己揀

TVB勁歌金榜@2019/08/31
01  03  逆流成河       許靖韻
02  02  明月         容祖兒
03  04  你知不知道      古家峯/戴祖儀
04  05  星光         羅力威
05  06  過路人        連詩雅
06  07  金草莓        陳柏宇
07  08  生來起舞       趙慧珊
08  09  悲觀生物學      容祖兒
09  10  逃生門        王灝兒
10  NE  野木蘭        泳兒

OUT
XX  01  在錯誤的宇宙尋找愛  陳健安

評分人數

豹哥唔係咁快上死位嘛??
由WK37起,我會一直(超勁重鎚^INFINITY)2084冠直至佢真係冠為止!!
強烈抗議黑警縱容炮台山暴徒無差別打人!!

02   ...
lu12 發表於 2019-8-29 10:03

亞亞亞
44. 如漆黑天際看到閃電
Week38
1野木蘭2願3問世間情是何物

02   ...

終於上美Aiiii
感動呀

02   ...

好多兒兒兒

終於上美Aiiii
感動呀
daniel1136 發表於 2019-8-29 11:24

希望佢今年可以拎返<最佳演繹女歌星>或者挑戰下<最受歡迎女歌星>

唔係個個都適合華納,Mag真係官恩娜2.0
阿mark 發表於 2019-8-29 07:33

官恩娜係自己嫁人生仔放棄事業wor
Mag都唔係,佢無話恨嫁恨生B

我覺得Kary 先係官恩娜2.0 lor

希望佢今年可以拎返或者挑戰下
matt0605 發表於 2019-8-29 11:33

挑戰最女同哈娜鍊過啦
仲停留「最佳演繹女歌星」...

02   ...

祖兒堅到...
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

我其實覺得係Mag自己揀 華納俾哂自由度佢自己揀
kelvinho726 發表於 2019-8-29 08:44

所以根本唔關適唔適合華納事
完全係Mag自主
你只可以話
佢揀d歌唔啱CM人的口味

失戀唔係好差嘅
但Jude囉作到首咁好唔入耳嘅歌真係唔易
聽咗幾次都唔記得自己聽過咩

偷情的禮儀究竟想點
Long's Music Picks Week 33
#1 高地之下 -- 小塵埃
#2 願 -- 方皓玟
#3 我們都是這樣長大的 -- 鄭秀文

02   ...

個榜塞成咁。。。基本上得美容唔會冠

偷情的禮儀究竟想點
WZA111 發表於 2019-8-29 12:43

儲分搶女金
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

hkbaby 發表於 2019-8-29 12:47

Jason都可能淨係上到第三

偷情的禮儀究竟想點
WZA111 發表於 2019-8-29 12:43

救命歌咁突然噴上去冠軍又可以有冠軍歌,又唔洗播得太勁
一舉兩得

話說JOEY演唱會指定電台係903,但播悲觀播到咁hea ge

hkbaby 發表於 2019-8-29 12:47

llv同Aka唔似有冠喎

如果明月中秋有冠, 悲觀都有冠 因為一齊錄

另外好開心野木蘭終於成功上榜 !
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

媽的,美蚊粒流星 播到同Sammi 平排

llv同Aka唔似有冠喎
KITSTON 發表於 2019-8-29 13:55

美羅今年first plug 似有罐

美羅今年first plug 似有罐
hkbaby 發表於 2019-8-29 14:21

天婦羅 美羅

媽的,美蚊粒流星 播到同Sammi 平排
hkbaby 發表於 2019-8-29 14:17

粒痕星死位啦
早走早著

救命歌咁突然噴上去冠軍又可以有冠軍歌,又唔洗播得太勁
一舉兩得

話說JOEY演唱會指定電台係903,但播悲 ...
Flambeau 發表於 2019-8-29 13:32

會唔會jy想退出競爭?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

JOEY!!!
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

可唔可以re返美Aiiii?

簽名被屏蔽

悲觀不如落榜再RE冠
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

得連詩雅同wong joey會冠
你老闆 發表於 2019-8-29 17:08

十個位JY佔咗3.5首

Yung/ Wong/ Tai JY
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

9字歌 (ON仔) 有一冠, 都算安慰了
903真係CLS
暗中傾慕你也是我有的自由