返回列表 發帖
簽名被屏蔽

我其實覺得係Mag自己揀 華納俾哂自由度佢自己揀
kelvinho726 發表於 2019-8-29 08:44

好明顯係佢好友幫佢揀

吳若希最近冇歌?勁歌金榜好似有一段時間唔見佢個名

所以 别自負到 任讓自己 每滴風駛盡
若果 他不可惡 不必迫人 無地去自容

TVB勁歌金榜@2019/08/31
RK  LW Songs        Singers
01  03  逆流成河       許靖韻
02   ...
lu12 發表於 2019-8-29 10:03

好明顯個走勢應該係明月冠,因為美祖唔唱live,先亞亞當冠

01  03  逆流成河       許靖韻 joey同事
02  02  明月         容祖兒 joey
03  04  你 ...
你老闆 發表於 2019-8-29 18:28

Shiga唔係EEG

Shiga唔係EEG
angelcheng0203 發表於 29/8/2019 19:50

Shiga係戴祖儀同事

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

01  03  逆流成河       許靖韻 joey同事
02  02  明月         容祖兒 joey
03  04  你 ...
你老闆 發表於 2019-8-29 18:28

Joey同行 完。
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

好明顯係佢好友幫佢揀
阿mark 發表於 2019-8-29 19:29

其實係佢揀= = ...佢訪問都曾經講過唔想係因為人地想聽乜就做咩歌 要岩自己有感覺先會揀黎做...

佢咁諗咪搞到而家唔上唔落咁 D歌仲好似試緊方向咁

簽名被屏蔽

偷情係咪可以高位了
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

佢當左自己係eason?
你老闆 發表於 2019-8-29 20:14

性格係咁掛 0.0 所以唔怪得AGA同陳蕾起得咁快 ...佢仲唔知自己想點咁0.0 希望佢摸得岩歌路喇

簽名被屏蔽

Shiga係戴祖儀同事
XYZZY 發表於 2019-8-29 20:01

下次要講明 大Joey,  巨Joey 定 王Joey

陳蕾仲係大把人唔識喎

aga係2010年代(巨星幫係2009年)出道歌手之中唯一一個紅得起,出奇地又唔需要 ...
你老闆 發表於 2019-8-29 20:35

我覺得陳蕾做d歌好夠格 ...雖然出左道唔算好耐 但好有個人性格 作為唱作人我睇好佢發展

AGA D歌一向高質就係嫁啦 傳唱度好高 ...已經係可以出親歌都有人追住聽MODE...

Mag 呢首失戀都唔算太差既 不過可能expect 佢可以唱更好既歌 希望華納幫到佢啦

so far youtube comment 同 itunes d反應都唔算太差既0.0

叱咤填詞人2019 until wk35

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

吳若希最近冇歌?勁歌金榜好似有一段時間唔見佢個名
阿mark 發表於 2019-8-29 19:31

#愛情無價
應該係街坊財爺 插曲 / 片尾曲
下星期出啦掛?!
本週冠軍歌: 在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安

2019 第二季冠軍歌
一種永遠 亂世情侶 你在聽嗎? 花灑下的歌 孤身走 為愛冒險 獨立單位 
一吻穿越四十六億歲 13 樓的大笨象 聲音導航 雲吞 YOU 明日花

其實係佢揀= = ...佢訪問都曾經講過唔想係因為人地想聽乜就做咩歌 要岩自己有感覺先會揀黎做...

佢咁諗 ...
kelvinho726 發表於 2019-8-29 20:10

頭兩首真係一般...好似美零轉會頭頭
反而想知美零近呢一兩句自己做A&R定Warner接手返
佢近年覺上搵到方向去歌質素唔差

so far youtube comment 同 itunes d反應都唔算太差既0.0
kelvinho726 發表於 2019-8-29 20:38

so far yt同ig d反應直頭可以講係一致讚好先啱喎,  拍得住當年嘅"忍"。通常cm踩嘅歌反而會hit。

簽名被屏蔽

忍CM反應好好
你老闆 發表於 2019-8-29 22:25

CM當年都有大把人插忍太K。

簽名被屏蔽

唔怪得《聽風》咁耳熟 係之前風雨中抱緊你嗰首
kingsfacheung 發表於 2019-8-29 01:04

呢一堆歌有好多首都好好聽

myrichardac 發表於 29/8/2019 19:34
Addison HK
Addison HK
3 小時前
任你嘲笑孤僻也好偏激也好
只會自詡清高也好
好過純淨的嘴臉
被媚俗的唇扭轉
(謝安琪,2014)
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

CM當年都有大把人插忍太K。
thecool123 發表於 2019-8-29 22:33

忍 如果係華納 應該做唔到出黎0.0 因為間公司既方向都唔同 0.0

而家Mag咪當好似Alfred 岩岩轉會咁 慢慢摸索好自己條路先確定方向出歌嚕0.0

初期Alfred岩岩轉過黎個陣都係唔知想點 越做越好

支持第三把交椅冠先
Sammi 2>1

支持第三把交椅冠先
Sammi 2>1
hehehaha 發表於 2019-8-30 00:48

至尊歌MODE 後台出現

掛住坤坤 街坊財爺主題曲就出啦 唔知佢幾時plug新歌呢威廉哥哥
五大訴求 缺一不可
何以這土地淚再流 何以令眾人亦憤恨
昂首拒默沉吶喊聲響透  盼自由歸於這裡

祖首歌咁就玩完

孫慧雪有新歌
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

支持第三把交椅冠先
Sammi 2>1
hehehaha 發表於 2019-8-30 00:48

Or 兩星期 No.1

Or 兩星期 No.1
kylengai 發表於 2019-8-30 06:44

不敢想不敢想

不敢想不敢想
大象 發表於 2019-8-30 08:55

人有多大膽
44. 如漆黑天際看到閃電
Week38
1野木蘭2願3問世間情是何物

KKBOX本地單曲週榜(08.23-08.29)
RK  LW Songs                                Singers
01  01  心之科學           容祖兒(3 weeks no.1)
02  02  我們都是這樣長大的(單曲版)  鄭秀文(7 weeks no.1)
03  04  我們與愛的距離        許廷鏗
04  03  逃生門            王灝兒
05  05  悲觀生物學          容祖兒
06  06  感情寄生族          張敬軒
07  14  心淡             容祖兒
08  11  假使世界原來不像你預期    方皓玟(7 weeks no.1)
09  07  偷情的禮儀          謝安琪
10  09  2084             Dear Jane

RK  LW Songs                                Singers
01  01  心之科 ...
lu12 發表於 2019-8-30 09:18

兒兒兒
44. 如漆黑天際看到閃電
Week38
1野木蘭2願3問世間情是何物

兒兒兒
b01091018 發表於 2019-8-30 09:45

要麼我都整個joey版
01  01  心之科學           joey
02  02  我們都是這樣長大的(單曲版)  joey翻唱致敬前輩
03  04  我們與愛的距離        joey公司前一哥
04  03  逃生門            joey
05  05  悲觀生物學          joey
06  06  感情寄生族          joey同事
07  14  心淡             joey
08  11  假使世界原來不像你預期    joey<垂涎>合作夥伴
09  07  偷情的禮儀          joey勁敵
10  09  2084             joey<心之科學>合作夥伴

野木蘭有得Re,應該係同賣飛有關
傻仔去罷課,我先去上課

回復 87# lu12

心之科學 好波

估唔到荃荃會先俾人ban,先過登登
learn from the past

估唔到荃荃會先俾人ban,先過登登
fengzhizi9225 發表於 2019-8-30 11:10

荃荃踩界成功被ban
希望偷情的禮儀成績會好一點
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

心淡
可唔可以幫手谷埋花千樹上前10

掛住坤坤 街坊財爺主題曲就出啦 唔知佢幾時plug新歌呢威廉哥哥
kaman921 發表於 2019-8-30 01:13

近期關注學生,暫時唔得閒理坤坤
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

釗峰新歌!

釗峰新歌!
thm 發表於 2019-8-30 12:17

幾正!

好明顯係佢好友幫佢揀
阿mark 發表於 2019-8-29 19:29

邊個?

So sad ¿醒未? 咁就死左

01  01  心之科 ...
lu12 發表於 2019-8-30 09:18

alfred 新歌反應好好 ...