返回列表 發帖
alfred 新歌反應好好 ...
samsam 發表於 2019-8-30 12:46

但電台播得太少
希望9月華納全力push up呢首歌
應該都係Alfred 今年頒獎禮拎奬的歌曲了

冠軍周播到咁係咪即係冇至尊了

孫慧雪有新歌
abcxyz302006 發表於 2019-8-30 03:14

幾特別
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

中文歌曲龍虎榜 本周精選
我們都是這樣長大的 (06) / 以愛情的罪名 (15) / 七折 (NE) / 感情寄生族 (NE) / 情感的廢墟 (NE)

中文歌曲龍虎榜 本周精選
我們都是這樣長大的 (06) / 以愛情的罪名 (15) / 七折 (NE) / 感情寄生族 (NE) /  ...
peter722 發表於 2019-8-30 13:52

sammi 有機會止跌回升到冠軍
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

sammi 有機會止跌回升到冠軍
hkwilliamsiu 發表於 2019-8-30 14:09

一定冠到,kay入得榜未
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

但電台播得太少
應該都係Alfred 今年頒獎禮拎奬的歌曲了 ...
森姆@結論 發表於 2019-8-30 13:28

佢今年997應該掃獎
但903唔gur佢去左997concert
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

2019 香港唱片商會銷量榜第34週 2019/8/30

TW LW  NW
01 NE 01 Come What May / 盧凱彤
02 NE 01 Lover / Taylor Swift
03 02 02 我們的60年商業電台 / VA
04 01 03 Psychoacoustics / 關淑怡
05 RE 22 但願人長久 / HANA 菊梓喬
06 04 04 1/2 / 陳潔麗
07 05 02 My 25 / 許靖韻
08 RE 02 黃妍說 / 黃妍
09 06 06 浮世繪 / Gin Lee
10 03 03 Nostalgia / 石詠莉 Sukie S

OUT
XX 07 02 The Lion King 2019 / OST
XX 08 02 Color on Me / Kang Daniel
XX 09 03 Sweetie / 歌莉雅
XX 10 06 No. 6 Collaborations Project / Ed Sheeran
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

Ellen > Taylor Swift

TW LW  NW
02 NE 01 Lo ...
hinz 發表於 2019-8-30 15:22

hana嗰日演唱會上座率其實如何

lu12 發表於 2019-8-30 15:41

夏韶聲
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

想知咪去演唱會版問囉

TW LW  NW
02 NE 01 Lo ...
hinz 發表於 2019-8-30 15:22

全女歌手!
全壇狂賀白河喜來登被ban

全女歌手!
cathay1996 發表於 2019-8-30 16:16

仲要得1個係外國勢力

Gin Gin好勁,國語碟都keep到6個星期
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

全女歌手!
cathay1996 發表於 2019-8-30 16:16

冇早早

但電台播得太少
應該都係Alfred 今年頒獎禮拎奬的歌曲了 ...
森姆@結論 發表於 2019-8-30 13:28

呢排既歌都係咁, 沒法子起碼首歌多人喜歡就夠

一定冠到,kay入得榜未
joey2009 發表於 2019-8-30 14:15

首歌會唔會因為意識不良所以ban?
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

kayzzz 發表於 2019-8-30 19:11

最大既道德撚係港台
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

最大既道德撚係港台
abcxyz302006 發表於 2019-8-30 19:40

美瑞首閃靈就係因為港台ban而冇咗四台冠
全力支持楊千嬅謝安琪
容姨bye

兩場爆滿,CM黑hana嘅人太多,有嘢盡量唔好喺度問

kop1874 發表於 2019-8-30 20:19

見佢只專輯可以re到咁前好奇問問,醒起佢有演唱會貼了,多謝。

最大既道德撚係港台
abcxyz302006 發表於 2019-8-30 19:40

- ban了Freeze 所有派台作品
- 禁了GIGI《比堅尼》
-《心亂如麻》取替Janice兩連冠《離家出走》拎十大
- HOCC 從未獲得任何十大獎項,包括年度大熱《勞斯萊斯》
...
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

你個頭就爆,睇相睇銷售座位表就知唔爆啦,佢同佢啲粉最鍾意講大話

睇下真·新聞係咪真係咁難?
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

-  ...
l00540 發表於 2019-8-30 20:40

美瑞都冇攞過任何女歌手獎

-  ...

石詠莉ho ging
44. 如漆黑天際看到閃電
Week38
1野木蘭2願3問世間情是何物

《和你飛》我竟然聽出咗林保怡《兒女》嘅感覺
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

野木蘭係咪要re 喇?係真嘅話會好感動

kayzzz 發表於 2019-8-30 19:11

無人之境咪又係冠軍歌
關咩事

無人之境咪又係冠軍歌
關咩事
timc524 發表於 2019-8-30 22:40

歌名寫到咁出面
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

JayantL 發表於 2019-8-30 22:28

無人敢播。。無得上榜。。無得投最歌

JayantL 發表於 2019-8-30 22:28

把聲真係好似林保怡。

今日阿正原來真係播左2次on仔,晏晝仲以為自己聽錯

美瑞都冇攞過任何女歌手獎
Jacz 發表於 2019-8-30 21:46

上年咪攞左唱片女歌手囉
全力支持楊千嬅謝安琪
容姨bye

要麼我都整個joey版
01  01  心之科學           joey
02  02  我們都是這樣長大的(單曲 ...
lu12 發表於 2019-8-30 09:52

前50獨占19首

釗峰突然出歌 分薄之下睇黎On仔年尾應該得塊唱作銅

-  ...

野孩子都好似bam 左
人妻的偽術因為歌名而畀浴室十大
勞斯萊斯光明會唔洗講都知咩事
好心春袋會員唔好影響市容 講少啲on9弱智嘢啦

-  ...

勞斯萊斯係上位嗰年,佢都未必預咗會有歌曲奬。Hocc真心不滿係07年木紋冇十大,呢首冇任何LGBT成份港台依然唔俾金曲奬,直接促使佢唔玩港台頒奬禮。至於千嬅,可人兒都係被港台ban,完全冇任何原因。

過DMD了
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

勞斯萊斯係上位嗰年,佢都未必預咗會有歌曲奬。Hocc真心不滿係07年木紋冇十大,呢首冇任何LGBT成份港台 ...
Serendipity 發表於 2019-8-31 04:33

所以話港台某程度上都係垃圾
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

過DMD了
JasOh103 發表於 2019-8-31 07:47

差14就過170!!!

周柏豪以後都唔使旨意去內地搵人民幣,可以專心係香港發展,好似張敬軒咁
傻仔去罷課,我先去上課

和你飛 應該係今年第一首紅到嘅打氣歌

周柏豪以後都唔使旨意去內地搵人民幣,可以專心係香港發展,好似張敬軒咁 ...
我等我在 發表於 2019-8-31 09:12

除非去到最盡,ig支持黑警同埋護旗手,可能還有一線生機

勞斯萊斯係上位嗰年,佢都未必預咗會有歌曲奬。Hocc真心不滿係07年木紋冇十大,呢首冇任何LGBT成份港台 ...
Serendipity 發表於 2019-8-31 04:33

木紋最後一句:「程翔」未可推翻化不淡
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

野木蘭係咪要re 喇?係真嘅話會好感動
daniel1136 發表於 2019-8-30 22:37

Re 乜,下一plug 都就派,死了就死了,何況唱到不知所謂! 其實佢已經越唱越差,已經唱唔到佢初出道時的味道!佢應該現在退出,去結婚生仔吧!

竟然係nwb re, 偷情的禮儀係咪又想落一下落下周再re

903 專業推介@2019/08/31
RK  LW Songs       Singers
01  18  救命歌       鄭欣宜
02  09  Everyday      AGA
03  15  感情寄生族     張敬軒
04  14  第三顆行星     李靖筠
05  03  努力奮鬥加油    林海峰
06  05  妖治時代      陳蕾
07  04  最後的信仰     林二汶
08  RE  活多一次      側田
09  08  2084        Dear Jane
10  07  問世間情是何物   Dusty Bottle
11  16  願         方皓玟
12  06  我們都是這樣長大的 鄭秀文
13  RE  逃生門       JW
14  13  想正常       陳凱詠
15  ne  大夢想家      阮兆祥
16  19  我們與愛的距離   許廷鏗
17  11  悲觀生物學     容祖兒
18  20  偷情的禮儀     謝安琪
19  RE  時光歲月      Nowhere Boys / 鄭伊健
20  12  尋回一碗湯     Supper Moment

3RE+1ne

out
xx  01  5:59pm      恭碩良 / 岑寧兒
xx  02  波點女皇      王菀之
xx  10  ¿醒未?       RubberBand
xx  17  何車        黃貫中

評分人數

有1ne,應該係大夢想家
即係rb上唔到