返回列表 發帖
悲觀生物學未OUT
https://imgur.com/VEipLW9

偷情好勁
Long's Music Picks Week 33
#1 高地之下 -- 小塵埃
#2 願 -- 方皓玟
#3 我們都是這樣長大的 -- 鄭秀文

咁即係有邊首歌NE?

突然好有喜感

恭喜祥仔,好耐無上榜
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

Poor rb

今星期感謝祭咩
咁多歌要 +Ap
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

第 35 週 中文歌曲龍虎榜 (31/08/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  06  我們都是這樣長大的 鄭秀文
02  15  以愛情的罪名    Gin Lee

03  13  重新        BOP
04  10  我們與愛的距離   許廷鏗
05  12  波點女皇      王菀之
06  07  ¿醒未?       RubberBand
07  08  鬚根        洪卓立
08  09  過路人       連詩雅
09  05  Everyday      AGA
10  11  問世間情是何物   Dusty Bottle
11  17  願         方皓玟
12  18  輪流轉       Sukie S
13  ne  感情寄生族     張敬軒

14  14  最後的信仰     林二汶
15  16  開放世界      莊正
16  ne  妖治時代      陳蕾
17  ne  七折        陳柏宇

18  19  逃生門       JW
19  ne  情感的虛墟     麥浚龍

20  ne  Full Moon Party   馮允謙

Eliminated:
01  悲觀生物學  容祖兒
02  2084      Dear Jane
03  I Don't Know 黎曉陽
04  逆流成河   許靖韻
20  何車     黃貫中

本週共 5 首新上榜歌。

評分人數

Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

Sammi走勢好肉酸啊 好似播唔起咁

真係OUT RB wo
係咪減到上唔到榜

Out RB唔係為維穩下話
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

偷情係沉默之間2.0?每個禮拜都吊命
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

I actually don't think RB's song is that timely right now. What is the use to just keep asking everybody to "Wake Up"? 睜開眼 was 7 years ago and the lyrics was much much better than.

兩台同播aga

學人打中文先講歌詞啦
= = = = = = = = = = = =
JAN 係咪想挑戰RB 嘅被減紀錄

波點五個禮拜就玩完
Long's Music Picks Week 33
#1 高地之下 -- 小塵埃
#2 願 -- 方皓玟
#3 我們都是這樣長大的 -- 鄭秀文

希望祥仔隻歌快啲out
然後轉plug矛盾一生or很堅強
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

美祖即走!?

港台咁錫Gin Lee嘅
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

Mi三台冠ready
全力支持楊千嬅謝安琪
容姨bye

19  ne  情感的墟     麥浚龍
kwanie 發表於 2019-8-31 11:50

廢
五大訴求 缺一不可
壞與好都是你跟我
一起可以渡過

fifty1205 發表於 2019-8-31 12:33

認真如初3.0
Jayant Music Chart 2019 Week 37
1.陳健安 - 以青春之名 (1 Week No.1)
2.黃瑋中 - 少年ジャンプ
3.糖兄妹 - 離心力

fifty1205 發表於 2019-8-31 12:33

尋日上左商台做訪問 首歌唔會死得去

2台唔數華語榜係好事定唔好事

2台唔數華語榜係好事定唔好事
kevinlai1621 發表於 31/8/2019 13:55
唔好再CUT 歌啦好心

唔好再CUT 歌啦好心
kwanie 發表於 2019-8-31 13:56

rthk比903少廣告
2小時數20首好似會under咁

港台咁錫Gin Lee嘅
John 發表於 2019-8-31 13:23

孤獨門口最高好似得第10
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

呢排既歌都係咁, 沒法子起碼首歌多人喜歡就夠
samsam 發表於 2019-8-30 18:01

鬼咩頭半年無歌高質
一到Summer啲正歌一堆堆出晒嚟
中間重要發生咁多事

rthk比903少廣告
2小時數20首好似會under咁
kevinlai1621 發表於 31/8/2019 13:58
少廣告但有新聞嘛

波點五個禮拜就玩完
WZA111 發表於 2019-8-31 13:07

奇恥大辱 最應該冠居然得死位

奇恥大辱 最應該冠居然得死位
帥小寶` 發表於 2019-8-31 14:15

堅係嬲咗傷台已死

波點五個禮拜就玩完
WZA111 發表於 2019-8-31 13:07

100%會RE冠
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

堅係嬲咗傷台已死
Frankiekiekie 發表於 2019-8-31 14:19

明明903最應該冠

和你飛會唔會上到榜

01  06  我們都是這樣長大的  ...
kwanie 發表於 2019-8-31 11:50

Gin係咪要 15>02>out
Btw 903 out 波點女皇好傷心
咁多年嚟之之都被Underrated, 包括09 10 14 17 年
但13年又有個銅獎 唔知做乜
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

新城勁爆流行榜@2019/08/31
RK  LW  Songs                 Singers
01  07  悲觀生物學     容祖兒
02  10  Everyday      AGA
03  12  5:59pm      恭碩良 / 岑寧兒
04  09  I Don‘t Know    黎曉陽
05  14  寂靜的回聲     黃妍
06  06  2084        Dear Jane
07  08  野木蘭       泳兒
08  05  偷情的禮儀     謝安琪
09  13  以愛情的罪名    李幸倪
10  11  我們與愛的距離   許廷鏗
11  16  Full Moon Party   馮允謙
12  NE  活多一次      側田
13  15  輪流轉       Sukie S
14  18  何車        黃貫中
15  17  七折        陳柏宇
16  NE  感情寄生族     張敬軒
17  NE  時光歲月      Nowhere Boys / 鄭伊健
18  20  第三顆行星     李靖筠
19  NE  當這地球沒有鐘   One Promise
20  NE  Never Mind     涂毓麟

5NE

OUT
XX  01  我們都是這樣長大的 鄭秀文
XX  02  逆流成河      許靖韻
XX  03  鬚根          洪卓立
XX  04  Can You Hear Me  陳奐仁
XX  19  生來起舞      趙慧珊

評分人數

Ne一堆歌Re一堆又Ne一堆,洗榜都洗唔走榜尾偷情
即使不完美 只需經歷你自己

Ne一堆歌Re一堆又Ne一堆,洗榜都洗唔走榜尾偷情
a027428 發表於 2019-8-31 16:21

rthk 都開始洗榜, out 1,2,3,4,18

希望下周kay高位in rthk 903 997
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

20>x>17>16>20>18

謝安琪肉酸到

20>x>17>16>20>18

謝安琪肉酸到
hehehaha 發表於 2019-8-31 16:58

容祖兒仲樣衰啦
我在乎~~~~我在乎~~~~~

容祖兒仲樣衰啦
henhenhen 發表於 2019-8-31 16:59

睇下琪琪跳舞先講啦

睇下琪琪跳舞先講啦
脆香雞翼 發表於 2019-8-31 17:09

你唔聽下祖兒唱祖國兒女?
我在乎~~~~我在乎~~~~~

你唔聽下祖兒唱祖國兒女?
henhenhen 發表於 2019-8-31 17:10

我覺得祖國兒女幾好聽把聲又實又霸氣
琪琪唱波兒都走音
應該無可能唱到

忘憂草 ~ 留或(走)~~~~

其實各位版主可否處理下果幾隻極端琪粉同祖粉
真係好煩
暗中傾慕你也是我有的自由

其實各位版主可否處理下果幾隻極端琪粉同祖粉
真係好煩
lemontea1069 發表於 2019-8-31 17:14

我骨灰級會員傾下計姐

我骨灰級會員傾下計姐
脆香雞翼 發表於 2019-8-31 17:16

唔係針對你
我只係講下感受
煩到一個點,你應該知我講邊幾隻

恭喜祖祖取新城冠軍
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

以青春之名派左未
on仔今年值男金

勞斯萊斯係上位嗰年,佢都未必預咗會有歌曲奬。Hocc真心不滿係07年木紋冇十大,呢首冇任何LGBT成份港台 ...
Serendipity 發表於 2019-8-31 04:33

可人兒?tvb都上唔到啦,當年樂壇就算一線歌手,都會有歌被ban

以青春之名派左未
on仔今年值男金
lemontea1069 發表於 2019-8-31 17:46

CM男金都唔錯
HotCha C AllStar