返回列表 發帖
勁歌金榜就嚟可以做到星夢歌手一個都無了。此時殺出個吳若希

勁歌金榜就嚟可以做到星夢歌手一個都無了。此時殺出個吳若希
lu12 發表於 2019-9-4 17:46

重有Bella

戴祖儀4首都冠晒
星夢天后

竟然TVB重頭劇集主題曲都無冠
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-4 16:38

女皇都係得第5位jar
全力支持楊千嬅謝安琪
容姨bye

作死咩
比人燈完二汶即冠
希望有20個落榜周

幾時首GOODNIGHT CITY 又改咗 WAKE UP CITY架?!
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

我們都是這樣長大的 咁就落榜

暫時未有邊一首跑出喎
但睇總AP應該係2084....
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

衛蘭《運動詩歌》
聽日上市

PEACH 發表於 2019-9-4 21:32

希望有至尊

PEACH 發表於 2019-9-4 21:32

好難過

希望有至尊
angelcheng0203 發表於 2019-9-4 22:10

商台不會冒險把至尊給一個未必會出席的歌手,還有四個月時間

啲歌咁播法……林海峰個十大穩到

大象 發表於 2019-9-4 22:13

但是Eason和張學友已經試過缺席叱吒也獲得至尊歌曲大獎(2001年張學友的<<有病呻吟>>及2015年Eason的<<無條件>>)

大象 發表於 4/9/2019 22:13
神枱怕什麼
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

衛蘭《運動詩歌》
聽日上市
HOTMAN 發表於 2019-9-4 21:51

EDM 。。暫時聽IG 幾10秒怪怪地。。

大象 發表於 2019-9-4 22:13

其實只有兩個月,如果首歌十一月中都唔派應該追唔到

衛蘭《運動詩歌》
聽日上市

宗教大碟出得未

宗教大碟出得未
stephybest 發表於 2019-9-4 23:09

好似九月尾。。

衛蘭《運動詩歌》
聽日上市

十年都冇出/唱快歌,好聽,Janice應該唱多D快歌。

運動詩歌 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 風靡

不愧係女金

衛蘭《運動詩歌》
聽日上市
HOTMAN 發表於 2019-9-4 09:51 PM

終於有快歌好正!!!
已經單曲循環緊
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

以為聽緊sorry廣東版

衛蘭快歌好正 好想睇佢跳舞扭腰

今年男女金暫時未有大熱人選
Janice再拎好唔好
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

one3one4loveyou 發表於 2019-9-5 01:10

好耐無聽過JANICE 快歌。。上首激光中...2012..

聽哂全首好正。。唱得好放。。好喜歡。。

今年男女金暫時未有大熱人選
Janice再拎好唔好
hehemamama 發表於 2019-9-5 01:33

男金軒仔已穩奪
空手而來咁都有得冠...

好耐無聽過JANICE 快歌。。上首激光中...2012..

聽哂全首好正。。唱得好放。。好喜歡。。 ...
kk8733 發表於 2019-9-5 01:36

可惜CWM D詞機爛下,不過好鐘意Janice嘅演繹。

啲歌咁播法……林海峰個十大穩到
lu12 發表於 2019-9-4 22:14

開show冠埋努力奮鬥加油
鎖定埋唱作金

有無冠軍歌星期三播得一次咁大把??

one3one4loveyou 發表於 2019-9-5 01:10

好似聽緊cum with me
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

作死咩
比人燈完二汶即冠
希望有20個落榜周
hehehaha 發表於 2019-9-4 21:13

應該係KAY冠
繼續爭取成立獨立調查委員會!!

Janice首新歌唔福音
會唔會係同時做緊兩隻碟

Janice首新歌唔福音
會唔會係同時做緊兩隻碟
aussie2013 發表於 2019-9-5 10:12

歌詞都有講神。。點會唔係福音。。

小巧個女銅凍過水 今年啲歌咁搞法 質同量都比下去
1st plug黎講 和好>>>>雲吞
精神唔評論 呢首因人而異
但局佢拎十大仲尷尬
Weekly Pick(s):
Kevin Tsui Kaho - Dear Carrie

精神唔評論 呢首因人 ...
敗犬女王 發表於 2019-9-5 11:11

聽左運動詩歌感覺精神餵飼好衛蘭

聽左運動詩歌感覺精神餵飼好衛蘭
lu12 發表於 2019-9-5 11:18

但覺得會播唔起
等睇蘭格格年底出多首極高質jazz首奪十大同強搶女銀/金

應該係KAY冠
酷愛903 發表於 2019-9-5 10:02

你講完唔駛冠
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

你講完唔駛冠
abcxyz302006 發表於 2019-9-5 11:41

梗係2084啦!!
酷愛903 發表於 2019-9-4 16:22
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

睇黎dear jane舊組金都幾穩
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

神枱怕什麼
kwanie 發表於 2019-9-4 22:39

無條件
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

精神唔評論 呢首因人 ...
敗犬女王 發表於 2019-9-5 11:11

和好同雲吞係最後一plug wor
SSN Chart (13 Sep)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 圓 謊 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. 逃 生 門 - JW
3. 下 一 束 光 - 吳 林 峰

2084 咁就燈死左

和好同雲吞係最後一plug wor
John 發表於 2019-9-5 12:53

年頭第一plug i mean

睇黎dear jane舊組金都幾穩
kayzzz 發表於 2019-9-5 12:09

趁Rb被壓 robynn and kendy出多兩首歌搶銀唔該

有無冠軍歌星期三播得一次咁大把??
kwanie 發表於 2019-9-5 07:37

金草莓?

趁Rb被壓 robynn and kendy出多兩首歌搶銀唔該
敗犬女王 發表於 2019-9-5 13:30

係上到三甲嘅,早兩年就比咗啦舊年兩冠都唔比 寧願比 Sm就知取態如何啦
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

係上到三甲嘅,早兩年就比咗啦舊年兩冠都唔比 寧願比 Sm就知取態如何啦
hehemamama 發表於 2019-9-5 15:41

今年煎煎使出「下台的美藝」
就另作別論了~~~~~

球記唔會靠AGA一個掃獎吧
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

成日無人mark過ap
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

成日無人mark過ap
hinz 發表於 2019-9-5 16:59

今晚收工黎