返回列表 發帖
金草莓?
hehehaha 發表於 2019-9-5 15:35

估計係話被燈神燈嘅2084

有無人解釋到點解街坊財爺主題曲是星夢發行? 另外坤gor 唱得好難聽
祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

有無人解釋到點解街坊財爺主題曲是星夢發行? 另外坤gor 唱得好難聽
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-5 17:39

劇歌唔係不嬲星夢咩
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

劇歌唔係不嬲星夢咩
abcxyz302006 發表於 2019-9-5 18:00

明白哂, 謝謝.
我願 榮光 歸香港

hkwilliamsiu 發表於 2019-9-5 17:39

明月都係星夢發行

明月都係星夢發行
阿mark 發表於 2019-9-5 18:58

發行d咩
唔係自己人嘅歌好似冇咩聽會落碟
44. 如漆黑天際看到閃電
Week38
1野木蘭2願3問世間情是何物

發行d咩
唔係自己人嘅歌好似冇咩聽會落碟
b01091018 發表於 2019-9-5 19:21

咁版權屬於星夢掛,好似今年星夢仲未有人出碟

kay噴走勢

kay噴走勢
jasonscy 發表於 2019-9-5 21:17

LM睇再破最低ap冠紀錄

希望Sammi 有落榜

希望Sammi 有落榜
hehehaha 發表於 2019-9-5 22:02

睇黎應該唔會了。到現在一次都冇。
唔知會唔會派"好好說"呢? (其實有冇廣東版)
寰亞落足廣告
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

LM睇再破最低ap冠紀錄
cmho 發表於 2019-9-5 21:56

今年女3甲已定?
祖 kay 小巧

今年女3甲已定?
祖 kay 小巧
jasonscy 發表於 2019-9-5 22:29

覺得janice有得爭下

Mi應該冇落榜週!

Mi應該冇落榜週!
eddie1008 發表於 2019-9-5 22:40

夠airplay做至尊?

今年女3甲已定?
祖 kay 小巧
jasonscy 發表於 2019-9-5 22:29

悲觀生物學好似死左喇喎今年個個都壓Ap都唔知想點

cmho 發表於 2019-9-5 22:51

悲觀生物學好慘

成日無人mark過ap
hinz 發表於 2019-9-5 16:59

因為個平日個大戶無左接班人

夠airplay做至尊?
hans_lung 發表於 2019-9-5 22:42

根據近年的8首至尊歌的平均播放率,Sammi的<<我們都是這樣長大的>>的airplay足夠穩奪至尊歌(173+1=174次AP)。但是基於寰亞目前有7首歌曲的Airplay暫時在叱吒十大的頭20名內,所以要看看寰亞是否要用小巧的女銅或者Nowhere boys的十大交換Sammi的至尊歌。Btw,反正Eason和學友都試過缺席頒獎禮也得到至尊歌,相信Sammi得到至尊歌的機會率很高。

因為個平日個大戶無左接班人
kevinlai1621 發表於 2019-9-5 22:59

其實都係archive大戶

qq
Week38

根據近年的8首至尊歌的平均播放率,Sammi的的airplay足夠穩奪至尊歌(173+1=174次AP)。但是基於寰亞目前有7 ...
Danny02 發表於 2019-9-5 23:04

你講起eason
12月有演唱會
其實佢今年最有可能再攞至尊

小巧下星期賣飛 !
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 37

1. 悲觀生物學 2. 情感的廢墟 3. 救命歌

綺貞要上了!!!!!!!!!!!!!!
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

年頭唔冠一種永遠的話 生物學咪有多啲Quota囉~不過老實講 兩首都唔好聽
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

係咪冠張軒呀 = =?
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

今個星期冠軍歌唔好咁啦,搞到其他歌都壓住唔可以播過頭

你講起eason
12月有演唱會
hehehaha 發表於 2019-9-5 23:08

四季2.0 is coming
啲時間差唔多要出

面對著急速、荒謬的日常,有令人幸福、開心的事。卻也有令人心碎、悲痛的事。
有些情緒甚至已經久久縈繞,有時候,我們會選擇逃避,麻醉自己。
但請記住,無論我們有多強大,累了,就去休息。最重要的是,愛。

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

你講起eason
12月有演唱會

Eason 演唱會加到1月1日,所以佢唔會出席

Eason 演唱會加到1月1日,所以佢唔會出席
kylengai 發表於 2019-9-6 01:11

所以?

好慘
兩個全外語嘅節目比人當C_ND_M

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
咁難為不如咪冠啦

你講起eason
12月有演唱會

定2084拎至尊
首歌仲磨緊

講左一百萬次美祖2017年以後係唔會有三甲 點解係都冇人信

Hardship workout song was composed by someone else and Alex fung only was the producer so no wonder the song was not as good as god is love. This song a bit too much auto tune but still support. Hope the other songs in the album will be catchy and good.

KKBOX本地單曲週榜(08.30-09.05)
RK  LW Songs                                Singers
01  ne  和你飛            香港人(1 week no.1)
02  02  我們都是這樣長大的(單曲版)  鄭秀文(7 weeks no.1)
03  01  心之科學           容祖兒(3 weeks no.1)
04  03  我們與愛的距離        許廷鏗
05  05  悲觀生物學          容祖兒
06  06  感情寄生族          張敬軒
07  04  逃生門            王灝兒
08  11  Everyday           AGA
09  ne  失戀的人站起來        林欣彤
10  08  假使世界原來不像你預期    方皓玟(7 weeks no.1)

**** 本內容被作者隱藏 ****咁難為不如咪冠啦
kwanie 發表於 2019-9-6 01:32

點都唔會肉酸過何超儀果D買冠嘅
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

KKBOX本地單曲週榜(08.30-09.05)
RK  LW Songs                                Singers
01  ne  和你飛 ...
lu12 發表於 2019-9-6 08:50

hongkonger 勁!!!
SAMMI 三米

你講起eason
12月有演唱會

舊年先得人驚,叫曬幾飛,
至尊歌,至尊碟,男金。
最後為咗塑膠姊妹花兩個不失美藝,
漸漸速bam,上可一可再。
Eason冇曬D大獎。
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

teennum1 發表於 2019-9-6 02:43

點解要信
係咪立法會三讀通過左
Week38

teennum1 發表於 2019-9-6 02:43

我相信. 祖祖快的上神枱.
我願 榮光 歸香港

張生似直撲死位

美ai re到唔止一週

小巧下星期賣飛 !
帥小寶` 發表於 2019-9-5 23:26

唔知會唔會有新歌谷銷量

**** 本內容被作者隱藏 ****咁難為不如咪冠啦
kwanie 發表於 2019-9-6 01:32

究竟傷台有幾憎偷情

究竟傷台有幾憎偷情
Frankiekiekie 發表於 2019-9-6 13:31

偷情生不逢時, 現在低ap冠, 真的有點無奈.
我願 榮光 歸香港

美ai re到唔止一週
steph 發表於 2019-9-6 12:28

有咩用?都突破吾到雙位排名。
真係慘,明明 美容美痕 都落左榜,但就要俾美軒上。

美ai re到唔止一週
steph 發表於 2019-9-6 12:28

播得1次咋今個禮拜

偷情生不逢時, 現在低ap冠, 真的有點無奈.
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-6 13:41

抵死啦 上年已經有首歌又唔派 留黎煲醋
今年老鼠安單野加社會氣氛咁樣 班dj播得少都好正常
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

抵死啦 上年已經有首歌又唔派 留黎煲醋
今年老鼠安單野加社會氣氛咁樣 班dj播得少都好正常 ...
kayzzz 發表於 2019-9-6 14:13

偷情的慨念是有舖排, 而且是一首接一首, 祗可惜大家都無心情聽一些要有耐性的歌曲, 我最近都轉聽了''和你飛''和''Be water''.
我願 榮光 歸香港