返回列表 發帖
播得1次咋今個禮拜
Flambeau 發表於 2019-9-6 14:10

加埋報榜暫時2次

偷情的慨念是有舖排, 而且是一首接一手
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-6 14:20

我又唔覺得佢地派歌好有舖排喎 又唔跟時序 又唔係跟概念

派得好散 我完全跟唔到個故事
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

究竟傷台有幾憎偷情
Frankiekiekie 發表於 2019-9-6 13:31

根本就係個爛尾project,好心就快D完咗佢。
做返有血有肉嘅謝安琪。
Week 37 ERadio 華語榜
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

根本就係個爛尾project,好心就快D完咗佢。
做返有血有肉嘅謝安琪。
風見志郎 發表於 2019-9-6 14:33

以前佢D 歌既主題係加分位,依家係減分位

以前佢D 歌既主題係加分位,依家係減分位
cmho 發表於 2019-9-6 14:36

做一集心姐就夠喇,又唔係演得好,仲要下集,大結局最終回。
有幾多project真係有樂迷有耐性同你磨,基仔個fever project都爛尾。
Miriam VS Miriam 上下最終回都係一年內搞曬,唔係真係出事。
我的驕傲,世上只有,嚟到明日恩典已經唔收貨。
有D嘢真係見好就收,唔好畫蛇添足。
1. 妖治時代 - 陳蕾  |  2. Full Moon Party - 馮允謙  |  3. 情感的廢墟 - 麥浚龍  |  4. 偷情的禮儀 - 謝安琪  |  5. 問世間情是何物 - Dusty Bottle

做一集心姐就夠喇,又唔係演得好,仲要下集,大結局最終回。
有幾多project真係有樂迷有耐性同你磨,基 ...
風見志郎 發表於 2019-9-6 14:40

今年俾多半年佢

唔計誇年沐春風又係得3首半
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

今年俾多半年佢

唔計誇年沐春風又係得3首半
abcxyz302006 發表於 2019-9-6 15:07

中間勁大段時間乜都唔派唔知做乜

希望偷情快d死左佢派新歌

kayzzz 發表於 2019-9-6 15:13

果首黑盒都唔知plug嚟做乜 =。=

果首黑盒都唔知plug嚟做乜 =。=
風見志郎 發表於 2019-9-6 15:14

你唔講都唔記得有首咁既野

2019 香港唱片商會銷量榜第35週 2019/9/6

TW LW  NW
01 02 02 Lover / Taylor Swift
02 01 02 Come What May / 盧凱彤
03 03 03 我們的60年商業電台 / VA
04 04 04 Psychoacoustics / 關淑怡
05 NE 01 Norman Fucking Rockwell / Lana Del Rey
06 RE 07 No. 6 Collaborations Project / Ed Sheeran
07 06 05 1/2 / 陳潔麗
08 05 23 但願人長久 / HANA 菊梓喬
09 10 04 Nostalgia / 石詠莉 Sukie S
10 NE 01 Yesterday / OST

OUT
XX 07 02 My 25 / 許靖韻
XX 08 02 黃妍說 / 黃妍
XX 09 06 浮世繪 / Gin Lee
HINZ TOP 20 Week 34
01 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文
02 悲觀生物學 - 容祖兒
03 情感的廢墟 - 麥浚龍

2019 香港唱片商會銷量榜第35週 2019/9/6

TW LW  NW
01 02 02 Lover / Taylor Swift
02 01 02 Come  ...
hinz 發表於 2019-9-6 15:27

第五位

HANA好堅挺,真最受歡迎

kayzzz 發表於 2019-9-6 15:13

講錯左,應該係偷情之後再派多首先係3首半

講錯左,應該係偷情之後再派多首先係3首半
abcxyz302006 發表於 2019-9-6 15:52

所以要快脆冠完派新歌

Hana 會唔會捱到出下一張碟都仲係度

所以要快脆冠完派新歌
kayzzz 發表於 2019-9-6 15:55

睇個勢應該冠啦
係唔知幾時有新歌

但係仲有一個月就演唱會應該好快有?

但係全線壓晒AP唔知想點

唔想俾佢地再拎至尊碟但而家又冠

唔想俾佢地再拎至尊碟但而家又冠
abcxyz302006 發表於 2019-9-6 16:42

係plug咗咁多首係時候冠返首

睇個勢應該冠啦
係唔知幾時有新歌

但係仲有一個月就演唱會應該好快有?

但係全線壓晒AP唔知想點

唔 ...
abcxyz302006 發表於 2019-9-6 16:42

但唔計the album 第二集, 仲有邊隻碟大機會拎唱片獎?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

但唔計the album 第二集, 仲有邊隻碟大機會拎唱片獎?
hehemamama 發表於 2019-9-6 18:16

覺得On仔首錯誤宇宙應該拎十大,加埋一吻穿越,呢兩首歌其實好至尊碟feel. 理解唔到錯誤宇宙得一週命

感情寄生族呢個第2絕對係假死位,谷十大味濃!!
2084 咁就燈死左
艾石仔 發表於 2019-9-5 13:12

都未死,遲早冠硬啦!! 睇個樣似係想磨耐D入十大
繼續爭取成立獨立調查委員會!!

有乜慘過第一位好難聽
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
就係第二位都好難聽
垃圾同大量真心膠痴埋一齊嘅化學作用,臭到呢。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

覺得On仔首錯誤宇宙應該拎十大,加埋一吻穿越,呢兩首歌其實好至尊碟feel. 理解唔到錯誤宇宙得一週命 ...
schoe 發表於 2019-9-6 18:23

係叱咤眼中on仔未夠班

Jc終於出碟得Digital冇實體

Jc終於出碟得Digital冇實體
~love1314~ 發表於 2019-9-6 21:31

甲音樂有幾耐冇出碟
全力支持楊千嬅謝安琪
容姨bye

查左一下,02年至18年903至尊歌,就得11年好不容易無落榜週,其餘年份既至尊歌都有
我們都是這樣長大的未必係至尊歌喎
傻仔去罷課,我先去上課

查左一下,02年至18年903至尊歌,就得11年好不容易無落榜週,其餘年份既至尊歌都有
我們都是這樣長大的未必 ...
我等我在 發表於 2019-9-6 22:12

就算有至尊都未必會出席

阮民安都無plug歌喺903
個個喺度嗌攞叱咤我最喜愛男歌手
五大訴求 缺一不可
何以這土地淚再流 何以令眾人亦憤恨
昂首拒默沉吶喊聲響透  盼自由歸於這裡

阮民安都無plug歌喺903
個個喺度嗌攞叱咤我最喜愛男歌手
kaman921 發表於 2019-9-6 23:08

佢話今個月有歌
不過唔知903上唔上

有乜慘過第一位好難聽
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
就係第二位都好難聽 ...
kwanie 發表於 2019-9-6 20:09

下WK OUT哂
我在乎~~~~我在乎~~~~~

定2084拎至尊
首歌仲磨緊
PEACH 發表於 2019-9-6 02:09

3冠+組合金+至尊???

上年the album 真心唔應該拎至尊碟
軒仔果隻先值啦 一碟4冠

今年真係睇唔透

佢話今個月有歌
不過唔知903上唔上
abcxyz302006 發表於 2019-9-6 23:19

開演唱會 得佢一個唔係e-kids 三個一齊
   https://tommyconcert.boutir.com/
五大訴求 缺一不可
何以這土地淚再流 何以令眾人亦憤恨
昂首拒默沉吶喊聲響透  盼自由歸於這裡

kaman921 發表於 2019-9-7 00:12

見佢FB有講

2084 而家先得嗰90 次多少少
咁快講至尊~~
Music Picks Week 37 (14/09/2019)
1. 野木蘭 - 泳兒  2. 獨行派對 - 蔡一傑  3. 下一束光 - 吳林峰  4. ¿醒未? - RubberBand  5. 悲觀生物學 - 容祖兒

我們都是這樣長大的未必 ...
我等我在 發表於 2019-9-6 22:12

見好就收
唔會播到反感 幾好
Jason's Playlist 2019 Week 35
偷情的禮儀 - 謝安琪

Juno的策略很聰明
同Kay梅花間竹摘下冠軍

年尾輕而易舉蟬聯至尊碟了
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

kaman921 發表於 2019-9-7 00:12

教堂都算場叫佢翻唱kay啲抗爭歌
如果我擁有海

佢話今個月有歌
不過唔知903上唔上
abcxyz302006 發表於 2019-9-6 23:19

佢咁紅家下話題作民運歌點都上一個星期
如果我擁有海

hongknoger 勁!!!
kh23 發表於 2019-9-6 09:02

到底真身係邊個?
同埋重派咗去邊?
如果我擁有海

2084 而家先得嗰90 次多少少
咁快講至尊~~
kwanie 發表於 2019-9-7 00:47

冇人話佢有至尊相,我只係話入十大嘛!
繼續爭取成立獨立調查委員會!!

糖兄妹首離心力好好聽喎
天跌下來亦  不悔
不要被這股離心力支配
人是沒完美  就算傷多幾次
就當是歷程意會

第 36 週 903 專業推介 (07/09/2019)
RK  LW Songs        Singers
01  12  我們都是這樣長大的 鄭秀文
02  04  第三顆行星     李靖筠
03  06  妖治時代      陳蕾
04  07  最後的信仰     林二汶
05  08  活多一次      側田
06  16  我們與愛的距離   許廷鏗
07  14  想正常       陳凱詠
08  09  2084         Dear Jane
09  03  感情寄生族     張敬軒
10  ne  七折        陳柏宇
11  ne  圓謊        盧凱彤
12  ne  以青春之名     陳健安
13  13  逃生門       JW
14  ne  聽風        林家謙
15  re   野木蘭       泳兒
16  re   Full Moon Party   馮允謙
17  18  偷情的禮儀     謝安琪
18  17  悲觀生物學     容祖兒
19  05  努力奮鬥加油    林海峰
20  11  願         方皓玟

Eliminated:
LW Songs     Singers
01  救命歌     鄭欣宜
02  Everyday    AGA
10  問世間情是何物 Dusty Bottle
15  大夢想家    阮兆祥
19  時光歲月    Nowhere Boys / 鄭伊健
20  尋回一碗湯   Supper Moment

本週共 4 首新上榜歌 + 2 首重新上榜歌。

評分人數

冇人話佢有至尊相,我只係話入十大嘛!
酷愛903 發表於 7/9/2019 09:00
明明上面就有
驗吓你三隻眼啦

其實有邊個星期榜尾唔會大兜亂

3+3

小明仲未落榜?!

3 ap 都上到

林狗都減?

第20位3ap
第19位8ap

悲觀生物學都ban
香港加油