返回列表 發帖

[Nov/2019] 張敬軒 x 香港中樂團 盛樂演唱會

日期:2019年11月22-24日
時間:8:15PM
地點:紅磡香港體育館
票價:HK$980/$680/$480
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔好帶入太多政治元素,我只想靜靜地睇個演唱會而已.
Kenny 發表於 2019-12-4 11:01

張敬軒已經比何韻詩好很多喇,加入英皇之後,英皇幫佢做咗唔少功課

唔好帶入太多政治元素,我只想靜靜地睇個演唱會而已.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

EEG所有大陸嘅群星show都冇佢份,仲有大陸嘅電台都冇播佢嘅新聞同埋歌 ...
乐坛风云 發表於 2019-11-30 16:26

當年佔中搞到佢大陸封殺
連我是歌手逼退
而家又連香港都咁
最慘係佢
演唱會又取消

一個廣州出生嘅歌手一早因為香港,無得返中國開show好多年啦
1d14 發表於 2019-11-29 23:43

EEG所有大陸嘅群星show都冇佢份,仲有大陸嘅電台都冇播佢嘅新聞同埋歌

你呢d典型黃絲思想,口講爭取民主自由、實質非常專制,你唔想睇咪算,
點解要剝奪其他人想睇演唱會嘅自由 ...
uponand 發表於 2019-11-30 06:53

仲講黃絲藍絲 咩年代呀
02 著地 - 鄧麗欣

求其啦,同國女返大陸開show咪好囉

又話冇心情開,而家終於唔洗開啦,又話要補場?!
佢心情都幾複雜
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

依家香港都無人想睇
唔洗浪費地球資源
hehehaha 發表於 2019-11-29 23:48

你呢d典型黃絲思想,口講爭取民主自由、實質非常專制,你唔想睇咪算,
點解要剝奪其他人想睇演唱會嘅自由?
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

一個廣州出生嘅歌手一早因為香港,無得返中國開show好多年啦
1d14 發表於 2019-11-29 23:43

依家香港都無人想睇
唔洗浪費地球資源

唔洗補
返中國開啦
垃圾
hehehaha 發表於 2019-11-29 23:24

而家又話再入紙羅期補場
KLY 發表於 2019-11-29 23:04

唔洗補
返中國開啦
垃圾

而家又話再入紙羅期補場

突然醒起....是咪呢幾日點都要去攞霏先?
阻住 發表於 2019-11-22 18:04

車馬費,手續費,都洩埋

阻住 發表於 2019-11-22 18:04

應該就係啦,唔明可以打去英皇問下

聽講有可能會唱一首兩個字既side track
張軒都話首歌ok
想聽好耐好耐,期待下先 ...
Wing1211 發表於 2019-11-21 09:05

取消咗啦...
「微笑之中 接受還未有 答案。」

張軒都話首歌ok
想聽好耐好耐,期待下先 ...
Wing1211 發表於 2019-11-21 09:05

佢有好多兩個字嘅sidetrack...係咪講緊病況?

話兩星期先公佈退票詳情
可能搵緊有冇檔期可以攝?

BTW 之前話chef le mon攞咗個期但嫌場數少放棄咗
會 ...
JayantL 發表於 2019-11-21 03:13

可能2020 11月12月,依家香港搞成咁,可能易d有期

張軒都話首歌ok
想聽好耐好耐,期待下先

出左正式公告,會咁易有轉數?
joshua 發表於 2019-11-21 03:08

話兩星期先公佈退票詳情
可能搵緊有冇檔期可以攝?

BTW 之前話chef le mon攞咗個期但嫌場數少放棄咗
會唔會就係傾緊可唔可以俾張軒食咗佢?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

有幾個牛放風話有轉數
可能改期唔cancel
JayantL 發表於 2019-11-20 21:14

出左正式公告,會咁易有轉數?

希望能夠成真喇
hin0526 發表於 2019-11-20 23:03

但點都起碼等一年半載 因為要重新入紙
除非咁啱有歌手放棄自己檔期俾佢執二灘
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

有幾個牛放風話有轉數
可能改期唔cancel
JayantL 發表於 2019-11-20 21:14

希望能夠成真喇

有幾個牛放風話有轉數
可能改期唔cancel

呢條友唔係講咁多野,而喺人地生活喺呢度,佢有佢言論嘅自由,佢有佢發表嘅權利。如果做d咩都要就住就住黎講,咁不如唔好做

我唔明呢條友之前講咁多做咩.
認認真真,安分守己唱個歌咪得咯
搞到而家兩邊都不討好.
我只想去睇個演唱會而 ...
Kenny 發表於 2019-11-18 14:22

取消同佢個人原因無關掛?況且佢咁多年冇喺大6開show,都已經習慣咗喇,都唔旨在個邊市場

我唔明呢條友之前講咁多做咩.
認認真真,安分守己唱個歌咪得咯
搞到而家兩邊都不討好.
我只想去睇個演唱會而已,而家被個大環境逼住要取消.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

when
hinz 發表於 2019-11-15 22:18

睇番前面個頁 #126
再將我相信的如煙火般綻放

其實旦記可唔可以放人一條生路?
唔好再推佢去死啦
軒仔呢個時候的確係要出外避一避風頭
對佢嘅傷害係最 ...
森姆@結論 發表於 2019-11-15 21:39

旦記獲獲都驚死人唔死踩多腳
唔止係佢,係佢間公司邊個都係咁
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

做個個一早講明無心情做
帥小寶` 發表於 2019-11-15 21:02

when
02 著地 - 鄧麗欣

我真係希望佢可以快d遠離香港呢個是非地,去外國進修,
17年因為狗仔病重取消左,希望今次補番 ...
uponand 發表於 2019-11-15 20:18

其實旦記可唔可以放人一條生路?
唔好再推佢去死啦
軒仔呢個時候的確係要出外避一避風頭
對佢嘅傷害係最少
大家幾憎佢都好啦
佢始終都係一個對音樂好有heart好有talent既歌手
真係唔想因為呢件事令佢一舖清袋

恭喜你心想事成
有先見知明,好嘢
littlek 發表於 2019-11-15 20:53

lightupmylight 先至有先見之明
不幸講中咗

乜你覺得英皇會驚咗唔開?
lightupmylight 發表於 2019-11-13 11:26

你中咗!恭喜你成為燈神
英皇真係驚咗唔開

做個個一早講明無心情做
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

都唔係剩係cm啦下
hehehaha 發表於 2019-11-15 20:34

恭喜你心想事成
有先見知明,好嘢

cm人買咗香檳未呀?
恭喜你地有排都見唔到佢
恭喜晒
littlek 發表於 2019-11-15 20:16

都唔係剩係cm啦下

cm人買咗香檳未呀?
恭喜你地有排都見唔到佢
恭喜晒
littlek 發表於 2019-11-15 20:16

我真係希望佢可以快d遠離香港呢個是非地,去外國進修,
17年因為狗仔病重取消左,希望今次補番

cm人買咗香檳未呀?
恭喜你地有排都見唔到佢
恭喜晒

取消都係好事 開到出場實俾人噓爆
帥小寶` 發表於 2019-11-15 19:42

佢都叫人唔好睇 佢都無心機做
無人睇不如取消
再將我相信的如煙火般綻放

不是改期?
我估軒仔都唔想做....

下個紅館檔期俾左邊個?
l00540 發表於 2019-11-15 19:42

下個係開25場嘅Eason
「微笑之中 接受還未有 答案。」

官方宣佈cancel lu
KLY 發表於 2019-11-15 19:09

不是改期?
我估軒仔都唔想做....

下個紅館檔期俾左邊個?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

取消都係好事 開到出場實俾人噓爆
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

官方宣佈cancel lu

啲牛牛話取消左

一定cancel啦
仲要喺poly隔離,咪玩啦

Cancel機會高

唔開一陣又比人話港獨軒
Flambeau 發表於 2019-11-15 13:18

咁佢愛港,喺人都知嘅喇

會按計劃去香港睇張軒演唱會,希望決定去睇嘅朋友都平安順利!
希望演唱會順利進行,亦希望主辦體恤社會環境允許退票。