返回列表 發帖

Cool Cafe 笑話區

近排香港人都唔開心 講笑話比大家笑下
歡迎有咩覺得好笑嘅無論係CM噴言Popo 廢話
任何笑話都可以提供

今日笑話有兩個

警方表示,在示威者個褲浪底,搜到一把4呎長的武士刀!

鼠王芬:我經常親身同年青人機傾好耐偈,包括示威者,前線,勇武
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

評分人數

如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

林鄭其實都幾charm

但係我同時鍾意鬆根
steph123 發表於 2019-9-7 18:39
47. Bring Him Home
2021Week03
1每道微小2獸之路3Mean

本帖隱藏的內容需要積分高於 321 才可瀏覽
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 3 (16/01/2021)

1. 冰原 - 應智越    2. 所有遺失的東西 - 泳兒   3. 旁觀有罪 - 陳蕾   4. Lay On My Shoulder - 勞嘉怡 / The Hertz   5. 我不如 - 曾比特

網民: 佢係假扮郭富城嘅市民嚟㗎

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2019-9-8 13:30

本帖隱藏的內容需要積分高於 321 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-9-8 21:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

我認為我們確認是真有此事。

香港人加油 被 bam 了
普天同慶

普天同慶
bagfgfcde 發表於 2019-9-9 22:46

今天最好聽的笑話

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

普天同慶
bagfgfcde 發表於 2019-9-9 22:46

原來開左一個星期都無就bam了
我笑左

邊個對羅范姨姨有興趣?

吳業坤(坤哥)今日出席無綫新劇《街坊財爺》宣傳,他開心透露首次唱劇集主題曲,加上此劇雲集多位有分量的前輩,有份演出讓他可以叨光又感榮幸。

坤哥自爆劇中與姜麗文有咀戲,獻出熒幕初吻,「她讚我幾正,嘴唇好軟,都NG了10次。(刻意NG?)可能是她呢?哈哈!但我當日有萬歲請飲品,大家就將兩樣聯想在一起。」坤哥笑言已大個仔,希望下次進一步挑戰牀戲,但自問經驗不足,最好找個較主動的女生帶他,「最好封番封利市畀我,幫補一下收入,哈哈!(有否心儀對象?)我之前看到張振朗跟李佳芯在《踩過界》的激情戲,即刻有反應…去打電話給張振朗讚他做得好,值得學習」。

吳業坤(坤哥)今日出席無綫新劇《街坊財爺》宣傳,他開心透露首次唱劇集主題曲,加上此劇雲集多位有分量的 ...
hehehaha 發表於 2019-9-10 23:49

街坊財爺唔好笑有誇張,睇咗一兩集已經十分後悔睇,主題曲和插曲都是水準之下,本年度其中一套垃圾電視劇。
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

街坊財爺唔好笑有誇張,睇咗一兩集已經十分後悔睇,主題曲和插曲都是水準之下,本年度其中一套垃圾 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-11 22:17

CCtVb係要罷睇的

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

吳業坤(坤哥)今日出席無綫新劇《街坊財爺》宣傳,他開心透露首次唱劇集主題曲,加上此劇雲集多位有分量的 ...
hehehaha 發表於 2019-9-10 23:49

佢真係好核突 唔係講笑
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 03
1. 東京人壽 2. 越壞越強 3. 要做更壞的事

謝SIR都幾CHARM
我在乎~~~~我在乎~~~~~

歌手著黑衫就係暴徒?
歌手著白衫就係黑社會?

網民: 佢係假扮郭富城嘅市民嚟㗎
kaman921 發表於 2019-9-8 20:48

網民: 佢係假扮市民嘅郭富城嚟㗎

謝SIR都幾CHARM
henhenhen 發表於 2019-9-12 22:25

謝Popo同江Popo都可以執返濟嘅水平
可惜係Popo

網民: 佢係假扮市民嘅郭富城嚟㗎
Frankiekiekie 發表於 2019-9-13 13:06

Popo 唔懷疑有市民喬裝城城嘅

軒仔又帶了禮物前來,叫工作人員拿出一個巨型果籃,軒仔先攞出兩枝貼住KK的膏狀物體,全場即爆笑,他即謂:「唔好心邪,煉奶嚟架,Kenny Kwan呀嘛,好彩你唔係姓容咋,識笑嗰啲全部都係心邪。」全場大笑。之後軒仔介紹一碌又長又有毛的東西:「其實呢枝係鮮淮山,滋陰補腎,呢啲唔係毛,係根,攞返去食。」之後軒仔攞出個菠蘿,表示第一次見Kenny有波又有籮,隨即表示剩低的全是火龍果:「即係好似我咁有益,食咗。」全場再尖叫。接着兩人合唱《笑忘書》,兩人唱到眼濕濕,唱完更抱抱。

笑死

[True story]

「咪有個歌手練到好肌肉好大隻嘅
佢個名叫。。。
許仕仁!」
2021Week03

點新聞點人數
admin入來交流下
點新聞
點新聞5.0 PRO
點新聞6.0 pros max
點.新聞
點新聞6.0
點新聞7.0
點新聞 89.64
點新聞 1999
點新聞9.0

689打了領帶肯定是見習大大了

何馬
2021Week03

我喺度諗
如果我地見到警察 不如扮大陸人講大陸話
警察就不會打我了

講笑姐

支持姐姐 <3

死啦 我覺得元秋個張幾靚
我隻眼是咪要盲啦

支持姐姐
屮SiU霖屮 發表於 2019-9-20 09:39

隔夜飯都嘔埋出黎

支持姐姐
屮SiU霖屮 發表於 2019-9-20 09:39

林奠最正

周柏豪都轉下呢個髮型

周柏豪都轉下呢個髮型
kaman921 發表於 2019-9-21 13:50

清潔隊專用髮型
我在乎~~~~我在乎~~~~~

肥媽有話兒原來會嚇死班黑警架

https://m.facebook.com/groups/11 ... id=3137889119585464

一日坤粉
2021Week03

陳百祥同曾志偉在元朗比人打到流血

亞視會永遠都存在~~~~~~

亞視會永遠都存在~~~~~~
kaman921 發表於 2019-9-22 20:08

真亞視永不死!
2021Week03

獅鳥 !
2021Week03

Popo English is goodest

Ben sir 要教下popo呢兩個字點讀

Popo English is goodest
kaman921 發表於 2019-9-23 17:11

1 mile 有成1.6公里
10 miles 我真係唔爭氣笑咗
阿蛇隻警棍係咪有幅射
所以叫個記者走遠少少

2021Week03

笑咗

我大膽估今年係合併最受歡迎歌星,因為男歌手太缺人,金曲金可能塞俾野木蘭 ...
真雙普選 發表於 2019-9-27 20:13
2021Week03

2013年6月7日至8日,習近平與美國總統貝拉克·奧巴馬在加州安納伯格莊園舉行私人會談,習近平稱每天游泳1千米

咁我有黑色頭髮咪係黑社會囉

如果
17 係 1986 年中共好想收返香港
28 係 1997 年不顧一切只想佔有令蜜月期瞬間撕破
34 係 2003 年香港第一次強烈反擊
#我知我諗多左
2021Week03